Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawdziwa19

po porodzie urosły mi stopy

Polecane posty

Gość Prawdziwa19

Mam pytanko do was. Mam 19 lat, rok temu urodziłam synka :) Rosnąć przestałam w wieku 15 lat i wtedy też przestały mi rosnąć stopy. Miałam cały czas rozmiar 42 i take też buty. Zauważyłam że po porodzie mam rozmiar 43. Kompletnie nie wiem czemu, ale wszystkie moje pary butów są dla mnie za małe o jeden rozmiar i musiałam kupić sobie nowe rozmiaru 43. Mi to tam nie przeszkadza, mam 182 cm wzrostu, więc stopę tym bardziej powinnam mieć dużą. Tylko ciekawi mnie bo moja kumpela po porodzie też ma o rozmiar więcej, więc interesuje mnie czy to normalne i zawsze tak jest po urodzeniu dziecka ?? Pozdro aŚka

Gość Prawdziwa19
???????????????

Gość ciesz się że dwie stopy Ci
urosły:) bo mojej kumpeli tylko jedna i to o cały numer:O to jest dopiero klops:O i to naprawdę nie jest żart

Gość Prawdziwa19
Ale od czego się to bierze. Czy od samego wysiłku porodowego? Czy jak laska się wysila i wykonuje ruchy nogami to przez to może wydłużyć stopy ? Ja tam się cieszę, duże stopy są teraz w modzie :)

Gość mi sie wydaje
ze one raczje puchna bo na dlugosc nie ma moziwosci zeby urosly:O

Gość Prawdziwa19
Nie no muszą rosnąć. Skoro kupuję buty o rozmiar większe to jakby tylko spuchły to bym mogła mieć ten sam numer, a tak muszę mieć cały większe. A od czego tak puchną, nie wiecie ??? Od wysiłku fizycznego ?

Gość M.C.
nie wiem od czego, ale wiem ze tak sie dzieje. Ja tez tak mam :) tylko ze do tej pory mialam 39 wiec nie jest to az tak starszne :)

Gość voute
duze stopy sa w modzie???pierwsze slysze, normalnie to jeden z wiekszych kompleksow u kobiet! podczas ciazy, nie dosc ze stopy czesto puchna to jeszcze musza wytrzymac 12-20 kg wiecej , ale mysle ze powiekszenie stopy ma zwiazek z tym ze w koncowej fazie ciazy "rozluzniaja" sie wiazadla , luzuja sciegna itp zeby przez czesto waska dosc miednice dzidzius mogl wyjsc na swiat, jesli o porodzie w miare szybko nie rocimy do normalnej wagi to pewnie stopy juz take "rozluznione ", noszace te iles kilo wiecej zostaja; nie jest to profesjonalna diagnoza, po prostu tak na...zdrowy rozum...

Gość miminka22
wiele razy i z wielu źródeł słyszałam,że stopy po ciąży często są większe o ok. numer.Byłam więc na to przygotowana. nosiłam rozmiar 40 i liczyłam sie z tym, że będę musiała "przesiąść się" na rozmiar 41. I stało się coś bardzo dziwnego - moje stopy nie urosły, lecz ZMALAŁY (???) . to dopiero dziwne... chociaż się cieszę, bo wolę mój obecny rozmiar 39 niż 41 :-D Ale trudno mi to logicznie wytłumaczyć...

Gość ewqa2
Mi tez urosly o 1 numer, od 13 lat nie chca sie ponownie zmniejszyc.

Gość a czy jest możliwe
zmniejszeszenie się stóp u faceta w wieku 23 lat ???

Gość ciazosfera
Stopy mogą czasem się "skurczyć", to subiektywne odczucie, ale jest wytłumaczalne - po prostu łuk stopy może się pogłębić, podwyższając podbicie - czyli od spodu masz nieco większe zagłębienie od wewnątrz stopy, lub tez nastąpił przykurcz palców (one tez wpływają na długość naszej stopy). Pozdrawiam http://ciazosfera.blogspot.com/2013/05/goracy-temat-stopy-w-ciazy-i-po-ciazy.html#more

Gość wiolin
Niestety ale w ciąży nie tylko urosły mi stopy, ale też rozeszły się biodra i miednica, mam teraz naturalnie kuper prawie jak Kim Karadashian więc musiałam wymienic wszystkie buty i spodnie, pomimo że moja waga niemal już wróciła do normy...Dodatkowo w trakcie ciąży nabawiłam się haluksów, a moje stopy (szczególnie lewa) stały się szersze i niekształtne oraz nabawiłam się choroby Mortona ;/ W ciąży i jakiś rok po porodzie odczuwałam okropne bóle w kolicy krocza, miednicy i skurcze palców, minęły już prawie 3 lata a problemy te całkiem nie minęły ;/ A mówią że ciąża to nie choroba, ale miewa wiele skutków ubocznych poimomo prawidłowego odżywania się i dbania o siebie :(

Gość ffinka
Odwapnienie ......