Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Puszysta25

Otyłosc- jak z nią walczyc?

Polecane posty

Gość wegetarianie sami sobie
zaprzeczają - mowią ze nie wolno jesc zwierząt bo to żywe istoty a rybe wpieprzają . A ryba to nie żywa istota ??????

Gość Dlaczego jecie ryby

Gość i co nikt nie odpowie na
pytanie , moze w koncu doszliscie do wniosku ze ryba to tez zwierze.

Gość Scarrrred
ja zaczęłam temat o borowaniu, niestety:(((( strszanie się boję.... to jest głupie, bo lekarzy ogólnie (z oczywistych względów) się nie boję, ale dentysta - dreszcz....

Gość Puszysta 25
Do Scarred: z własnego doświadczenia wiem, że borowanie w znieczuleniu może bolec, ponieważ nie na każdego działa każde znieczulenie. Miałam taki problem, ponieważ musiałam usunąc ósemkę. Po nieudanych próbach u 3 stomatologów (bolało mimo znieczulenia) zdecydowałam się na zabieg pod narkozą u chirurga stomatologa. Koszt dosc wysoki- 400zł, ale było warto. Usiadłam na fotelu, dostałam dożylną narkozę i obudziłam się po wszystkim. Prawdziwa przyjemnosc. Żałuję, że nie można tego stosowac za każdym razem :)

Problem w tym, że na mnie działa znieczulenie, tzn. wyrywanie zębów mnie nie boli (w znieczuleniu). Jedyny przypadek, kiedy bolało, to wtedy kiedy miałam stan zapalny (i uprzedzili mnie że będzie boleć, bo wtedy nie da się dobrze znieczulić). Boję się tylko, że zwykłe borowanie będzie boleć!! Wiem, że to głupie, ale już tak mam:( Też myślałam o narkozie, ale trzeba się w końcu przyzwyczaić, bo wszystkiego nie sposób zrobić pod narkozą... Oczywiście rozumiem narkozę do usuwania ósemki - tam ciężko jest cokolwiek znieczulić... Muszę sobie jakoś dać radę...

wracajac do tematu wegetarianizmu jeszcze ;) tak samo mnie smieszy gdy \'wegetarianie\' jedza jajka. to tak jakby jesc plod cielaka i twierdzic, ze to mozna, bo sie jeszcze nie urodzilo...

Ja podchodzę do wegetarianizmu bardziej pragmatycznie - nie jem mięsa nie dla ideologii, a dla zdrowia. Tzn. czasem (rzadko) jem drób i ryby, bo dostarczają wartościowych składników w o wiele większej ilości niż np. wieprzowina (której nie cierpię).

Gość BillowaxD
Jestem gruba, przy wzroście 163cm ważę 63kg ;( Nie mam pomysłu jak schudnąć, a bardzo bym chciała zgubić kilka kg :) Proszę Was o pomoc. Mój cel to 54kg.. bardzo bym się cieszyła wtedy jak bym tyle ważyła! Piszcie na pewno sprawdzę i podziękuję.. A może któraś z Was chciałaby razem ze mną przejść na dietę??PISZCIE PLEASE!

Gość puszczek.do.kwadratu
waże 50 kg przy wzroscie 169cm, każdy muwi ze jestem gruba ;(

Gość iwona77
witam mam 30 lat 160cm i 90 kg z nadwagą walczę już od dawna w rodzinie nie mam nikogo puszysteg ja borykam się z chorą tarczycą i od tego zaczeły się proplemy z wagą nie ukrywam że lubie jeść. 3 lata temu postanowiłam że schudnę i w 8 miesięcy straciłam 25kg. dieta polegała na tym że jadłam wszystko tylko z tablicami kalorii nie przekraczałam 800-900 kalorii dziennie i ćwiczyłam w domu minimum 30 minut i to były wariackie podskoki i różne wygibasy które wpadły mi do głowu.i kiedy zaczynałam dostrzegać kości których nigdy nie widziałam to spełniło się nasze marzenie i zaszłam w ciąże no i waga znowu jest taka sama czyli 90 kg. nie mam teraz już tyle samozaparcia żeby zdobyć się na taki wyczyn ale wiem że muszę bo mój organizm zaczyna strajkować. aha podczas odchudzania pilnowałam żeby przerwy między posiłkami trwały 3 godziny. pozdrawiam wszystkie dziewczyny borykające się z nadmiarem ciałka i czekam na wasze sposoby na pozbycie się ich.

Gość rudzi23
wiele razy stosowałam diety!i nic wkoncu zarzyłam zelixe schudłam20kg,boje sie je odstawic

Gość rudzi23
moja waga to80kg pomuszci jeszcze schudnac!!

Gość kasiulka125
najlepszym sposobem na zrzucenie wagi to zrobie testu na toleracje kalori w twoim organizmie to pozwoli ci uniknac diet i efektu jojo kazdy organiz jest inny ... a test pozwala na weliminowanie posilkow ktore akurat tobie szkodza a wydaja ci sie zdrowe:) a co do aktywnosci fizycznej przy utracie duzej ilosci wagi musisz byc uwazna poniewaz nie tylko tkanka tluszczowa spadla ale takze i miesnie w tym takze miesien serca wiec mozesz nabawic sie zawalu ( ktory mozliwy jest w tak mlodym wieku przy utracie wielu kilogramow) za miast wysilkowego sportu raczej wybierz sie na 1 h spacer dosc intensywy lecz nie zmuszaj sie do maratonow :))