Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczupłą być chcę...

Mam pytanie o szybkośc...

Polecane posty

Wiem ,że szybkość spadku wagi zależy m.i.n. od wagi startowej... Chciałąm się was zapytać jak szybko chudnęlyście przy diecie 1000 kcal , a jak przy 1400kcal... Odpowiadając napiszczcie również ile ważycie bo to ma znaczenie...

Ja w zeszłym roku zaczynałam od wagi 75 kg. Na diecie 1000 chudlam kg na tydzien, ale tylko na początku. Po około 6 tygodniach waga przyhamowala i spadała ok. 1 kg na 2 tygodnie.

dzięki za odpwiedź.. piszcie dalej jak szybko chudłyście....

Gość nie wiem ale ja
chudłam 1,5 kg tygodniowo przy diecie 1200 kcal. Zaczynałam od wagi 70 kg....

Gość dziewczyny piszcie
w jakim tempie chudniecie!!!!!!!!!!!

na poczatku chudlam jakies 2 kilo na tydzien na diecie 1500 kcal. potem coraz wolnej. w sumie 12 kilo w 10 tygdni z tym ze pod koniec jadlam juz ok. 1800-2000 kcal ale sporo cwiczylam na skakance.

aha, wszytko zalezy ile sie wczesniej jadlo. na 1000 kcal mozna schudnac 5-8 kilo w ciagu pierwszego miesiaca ale potem wolniej. na 1400 chudnie sie ok. 1 kilo na tydzien ale przez dluzszy czas.

Gość yeez
To znaczy ile skakałaś na tej skakance ?

na poczatku ok. 50 skokow na dzien a po dwoch miesiacach ok. 2500 razy na dzien. trzeba powoli zwiekszac, na poczatku i te 50 to bylo jak wspiac na mount everest a potem te 2500 to zmeczylo, owszem ale nie tak ze mialam zadyszke. na poczatku robisz ile dasz rady a potem dodajesz po trochu. moze byc 10,20, 30 dziennie. potem bedziesz w stanie dodawac i 50 dziennie. to bardzo dobry trening wytrzymalosciowy. dostarcza duzo tlenu a tluszcz spala sie wlasnie w tlenie. ot i cala filozofia.

Gość hewletta
lady_in_red21 bardzo lubie czytac Twoje wypowiedzi:) mysle ze mozna od Ciebie wiele sie nauczyc a zwlaszcza jak schudnac zdrowo nie katujac swojego organizmu. mam do Ciebie pytanie odnosnie cwiczen , ile czasu powinno minac od posilku zeby bylo mozna wziasc sie za cwiczenia. chyba zaczne od dzisiaj skakac na skakance:)

cwiczyc najlepiej z samego rana jak sie wstanie z lozka. z czsyto praktycznego wzgledu. rano praktycznie po kilku minutach spalasz tluszcz bo jest malo glikogenu w miesiniach po nocy. a jesli nie mozesz rano to najlepiej wieczorem z tym ze na kolacje zadnych weglowodanow. najlepiej jajecznica albo jakas tlusta ryba np. tunczyk albo pare plasterkow wedliny z warzywami. wtedy szybciej spalasz tluszcz i mozesz cwiczyc krocej a efekt jest lepszy. na poczatku nie ma roznicy o ktorej godzinie cwiczysz bo raczej nie masz sily, zeby skakac dlugo. dobrze jest skakac np. 3-4 razy dziennie nawet i po te 50 podskokow. albo zrobic 20 seri po 20 podskow i przerwy np. 15 sekund. rozne sa mozliwosci. po posilku najlepiej skakac ok. 2-2,5 godziny. wczesniej nie ma sensu.