Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzialna zona

wspolnota mieszkaniowa - zarzadca sam pobral kase

Polecane posty

Gość odpowiedzialna zona

bez zgody wlascicieli mieszkan,bez uchwaly i kupil sobie komputer w ub.roku.Jaka jest podstawa prawna do zaskarzenia tego dzialania? :(

Gość odpowiedzialna zona
nikt nie zna sie na prawie? :(

przedewszystkim to musicie miec dowody na to ze zarządca kupił sobie komputer z pieniędzy wspólnoty, raz w roku robi się rozliczenie wszystkich wydatków na spotkaniach właścicieli, wtedy on musi udokumentować na piśmie jakie były faktyczne poniesione koszty w danym roku, jak cos nie bedzie wam grało no to wtedy mozna się zastanawiac co zrobić

Gość odpowiedzialna zona
on nam juz na pismie dostarczyl do domu,ze sobie kupil komputer - bo mu byl potrzebny - tak to uzasadnil :( ostatnie zebranie bylo rok temu w marcu a komputer kupil w ub.roku w listopadzie, nikt o tym nie wiedzial, co robic? :o

Gość odpowiedzialna zona
czemu nikt nie wie ? 😭

chyba musicie poradzic się prawnika, ale wydaje mi sie ze zarzadca nie moze sobie brac pieniędzy wspólnoty bez żadnej uchwały i zgody większości właścicieli na cele prywatne, chyba sa to pieniadze które sa przeznaczone dla niego jako wynagrodzenie

Mam pytanie. Trochę nieawiązane z waszymi no ale może mi pomożecie?:) Otóż mam mieszkanie, w moim bloku (4 rodziny) nie ma wspólnoty mieszkaniowej i nie chcemy jej zakładać. Chcemy natomiast założyć tzw \"kasę remontową\" aby zbierać pieniądze na jakieś drobne remonty w naszym bloku i podwórku. I tu pojawia się problem. Trzeba założyć konto bankowe na które będą wpłacane te pieniądze. Jakoś niepotrafimy zaufać sobie nawzajem. Jeśli jedno założy konto to wtedy drugie będzie się obawiać że te pieniądze własciciel wyda na swoje potrzeby, itp(mam takich a nie innych sąsiadów). Czy można to załatwić jakoś prawnie? Pomóżcie

Gość ksiondzstefanKOPIA
złóż doniesienie do prokuratury i tyle

Gość ksiondzstefanKOPIA
izulkaaa - to niech na przelewach będą będą 4 podpisy :D troche kłopotliwe no ale...