Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdfb dbzf

Czy dyplom ESOL przydaje sie przy szukaniu pracy

Polecane posty

Gość zdfb dbzf

Chodzi mi o kursy angielskiego. A jesli sie przydaje to z jakiego poziomu?

pracuje w szkole i nikt mnie nigdy o zaden dyplom jezykowy nie pytal... jak powiedzialam na kursie dla bezrobotnych, ze mam FCE to nikt nie wiedzial co to jest... oni slysza jak mowisz na rozmowie i to im chyba wystarczy. ale moze nie wszedzie tak jest? tego nie wiem.

ESOL jest tu znany bardziej niz FCE (ktory jest miedzynarodowym certyfikatem, natomiast ESOL jest jego wewnatrzkrajowym odpowiednikiem). Ja zrobilam egzamin komputerowy w ramach ESOL i agencja pracy zaprosila mnie na rozmowe kwalifikacyjna, a moj chlopak dzieki kursowi ESOL nie musial zdawac egzaminu z jezyka jak skladal podanie na studia w UK, wiec czasem sie moze przydac.

Aha, i z tego co wiem, to jak sie stara o obywatelstwo to tez trzeba miec zdany ESOL.

Gość dzieki ja jestem na
poziomie Level 1 ale jestem najgorszy w grupie ;-) nauczyciel poza tym malo wymaga jest za mily

Lepiej byc najgorszym niz najlepszym, bo przynajmniej mozesz sie podciagnac do poziomu innych. Rzeczywiscie kursy ESOL nie maja za wysokiego poziomu, ale zawsze to jakis dodatkowy angielski z native speakerem, na dodatek za darmo ;) Choc podobno od wrzesnia trzeba bedzie placic.

Gość dcdscdsvc
byc moze ci ktorzy juz uczestnicza w kursie nie beda musieli placic tylko ci nowie a poza tym decyzja jeszcze nie zapadla

u nas bedzie sie placic - niewiem jak jest gdzie indziej ale to oplata raczej symboliczna kolo 5 f za lekcje (a te sa raz w tygodniu) ja tez sie zapisalam ale musze troche poczekac bo duzo chetnych, jak idziesz na pierwsze spotkanie piszesz test z angielskiego i przydzielaja cie od odpowiedniej grupy - jest 5 poziomow

Gość dddddddddddddd
nie przyda ci sie w poszukiwaniu pracy