Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

protosska

Krem - pomóżcie, prosze.

Polecane posty

Cześć dziewczyny, mam do Was wielka prośbe. Musze kupić jakiś krem matujący ale nie moge się zdecydować. Do tej pory używałam Clean&Clear i w sumie jest dobry ale chciałabym zmienić. Co myślicie o kremach Soraya, Perfecta, Eveline ? Oto linki: http://www.lumiere.pl/product_info.php?info=p10951_Witaminowa-Terapia-Matuj-ca.html http://www.lumiere.pl/product_info.php?info=p11014_Linia-Care---Control.html http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=7982 http://esentia.pl/Eveline_Pure_Control_Specjalistyczny_krem_nawilzajaco_matujacy_p26620.htm http://www.lumiere.pl/product_info.php?info=p10287_Beauty-Creator-Attraction---Inteligentna-Regeneracja.html Mam blizny potrądzikowe, mam taką szarą cere. Chciałabym ja jakoś rozjaśnic...może jakiś głupi krem cosik poradzi? Czekam na Wasze odpowiedzi. Bardzo mi zależy na opini. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość gdzie o tymmmm
miałam Sorai matujący - ten z pierwszego linka - żadna rewelacja :O ale każda skóra inacze reaguje :)

Gość jesli jestes młodą osobą
to soraya bedzie dla ciebie za ostra. Soraya jest bardziej przeznaczona dla cery dojrzałej. Polecam kremy Eveline . Ale jesli chesz kremu matującego to najlepszy bedzie z cynkiem . Moja koleżanka miala garniera z cynkiem i ladnie matowił jej skore .

Gość gibonija
Eveline zawiera wyciągi z ziół, uwrażliwiają na słońce (dziurawiec, cytryna) - przy stosowaniu w ciągu dnia możesz się dorobić przebarwień. Dax - zawiera jakiś kompleks z siarką i wyciąg z wiązówki błotnej, oprócz tego trochę "plastików", które pomogą zmatować skórę, ale może zapychać niektórym pory. Seria Beauty Creator Attraction jest podobno kiepska i nieskuteczna (nie redukuje przebarwień, o niewlowaniu zmarszczek nie ma mowy, bo i czym ma to robić? wyciągiem z kukurydzy, bratka czy trójpeptydami, których jest tam podobno tyle co kot napłakał?) Żeby powiedzieć coś o pozostałych przydałyby się składy.

Gość gibonija
elisabeth1 no proszę... Przecież ten polecany przez Ciebie krem jest przeznaczony dla cery suchej. I popraw ten "makijarz" w opisie bo aż strach na to patrzeć :(

Gość ja stosuję krem eveline
i nie mam żadnych przebarwień

Gość poczytaj sobie o kremie
"siarkowa moc" chyba firmy barwa - nazwa nie zacheca ale opinie moich kolezanek zmagajacych sie z blyszczaca skora, z ktorej splywa makijaz sa jednoznaczne - rewelacja :-) ja mam skore sucha wiec pewnie bardziej pasowalaby mi propozycja elizabeth ale nie skorzystam bo nie lubie tej dziewczyny - gdzie sie pojawi tam wciska kosmetyki ze swojego sklepu :-O

Gość bo ona się tylko po to
pojawia, żeby zachwalać swoje kremy:(

Prosze, poradźcie coś. Mam taka szarą buzie, niewesoła - rano jest ładna, świeża... świeży makijaż a po szkole jest tragedia. Może nie tyle krem matujący jak i jakiś rozświetlajacy... hm ? Czekam dalej.

Gość ygyptos
rozświetlanie w wielu kremach uzyskuje się przez dodanie miki - to tylko efekt estetyczny. trzeba na to uważać, żeby nie trafić na bubel, lepiej wybrać coś z witaminami, zwłaszcza wit. C.

Gość a możeeeeeee
A moze idź do apteki i poproś o próbki np. tego nowego kremu Vichy skin set, albo kremow nawilżających z la roche-posay hydraphase(czy jak to się pisze), wiem ze te kremy nie są najtańsze....

Gość vichy forever
są najlepsze i naprwdę matujące, skóra po godzinie nie świeci się. VICHY

witaj, ja mam krem matujacy do cery mieszanej z daxa, jest swietny moim zdaniem moze idz do drogerii popros o probki napewno dadza jak maja :D

po prostu dax? bo są przecież dax cosmetics cos tam, dax cosmetics perfecta itd.

Gość to ze kremy są w aptece
wcale nie znaczy że są najlpsze. Moja znamoja pracująca w aptece potwiedza że kremy w aptekach wcale nie są lepsze od tych co są w drogeriach . w aptece tylko przepłacisz.

Gość zeby rozjasnic twarz
na pewno dobry bedzie krem z wyciągiem cytryny na pewno taki jest. Moja koleżanka takim kremem likwidowała sobie piegi tzn. piegi stawały się jasniejsze przez to mniej widoczne . Nie wiem jaki to był krem ale popytaj w drogeriach.A moze dobra byłaby domowa maseczka z dodatkiem soku cytryny - moze ktos sie na tym zna. Cytryna na pewno rozjasni.

mowie o dax cosmetics oczywiscie seria perfecta krem dotleniajacy z Q10 cytryna rzeczywiscie rozjasnia ale ogorek tez wiec popytaj w dobrej drogerii, tam napewno Ci doradza.

Gość przerwa obiadowa
Cytryna rozjaśnia bo to kwas. Kwas + słońce = plamy

Gość gibonija
Przeczytalam, ze jest to "Krem na dzień do skóry suchej", ma "lekką strukturę" ale "jest odżywczy". Przeczytalam tez, ze wlascicielka zmaga sie z nadmiernym przetluszczaniem skory, a wiec proponowanie jej odzywczych i przeznaczonych przez producenta dla suchoskorych kremow jest nietrafione. Jaki jest tem krem nie wiem, ale jesli uwazasz, ze jest odpowiedni dla przetluszczajacej sie cera, to opis reklamowy wprowadza w blad.

Gość mam pytanie do elizabeth1
co znaczy konkretnie "zmniejsza stres skumulowany w naskórku" jak wyglada skumulowany stres i jak krem zmniejszy moj stres skumulowany w naskorku?? po drugie o co chodzi z "bez syntezy" czyli jak polaczono skladniki kremu? bo synteza to synonim slowa łączenie... Krem może i dobry ale znajdz kogos kto dobrze zna jezyk polski bo opis kremu odstarsza, okreslenie "lekka struktura" smieszy, dobrze, ze juz bledow ort. nie ma (a byl MAKIJARZ i dobrze, ze kts zwrocil uwage), taki opis bardziej odstarsza niz zacheca bo mam wrazenie, ze krem opisuje i sprzedaje ktos kto malo sie an tym zna, nie czepiam sie - takie mam odczucie i tyle