Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baby blueeeee

Koszty - proszę o radę

Polecane posty

Gość baby blueeeee

Ile wyniosły koszty Waszych ślubów? Gdzie robiłyście wesele (duże miasto, małe, wieś;), w jakim lokalu i na ile osób? Na czym można zaoszczędzić a na czym nie? Z góry dzięki za odp, wiem, że to dość ogólny temat, ale chcę się zorientować w cenach, bo nie mam pojęcia ile kosztuje ślub i wesele.

Gość trza liczyc całosc miedzy 20
a 30 tys. Ja robie na 130 osób

Gość zwyczaj zwyczajem...
prościej będzie jeśli to ty napiszesz nam, choćby w przybliżeniu, o jakim weselu myślisz

Gość trza liczyc całosc miedzy 20
* miasto tuz pod Wawą

Gość a u nas...
Kraków, łącznie 13000, 27 osób

Gość a u nas...
restauracja przy hotelu AWIW, świetny właściciel, pyszne jedzenie, bardzo ładne wnetrze, tylko niestety małe, ale jak dla nas było w sam raz, wklejam linka do ich strony: http://www.awiw.pl/

Gość baby blueeeee
myślimy również o krakowie, ok 40- 50 osób

Gość nas koszt ślubu i wesela
Wyniósł 14 - 15 tys, przyjęcie na 33 osoby. Pozdro

Gość nas koszt ślubu i wesela
Hotel Kazimierz

Nasze koszty w tym roku w czerwcu wyniosły 19 000. Wesele było w restauracji w małym mieście, na 65 osób.

Gość a ja mam tak
Mój kuzyn, który miał wesele miesiąc temu wydał około 20 tys. na 120 osób. Moje wesele jest za miesiąc, również na 120 osób i myślę, że też tyle mi wyjdzie

Gość a ja mam tak
ale wesele nie było w restauracji tylko na wynajętej sali, a gotowała kucharka razem ze swoimi pomocami

Gość fajna wiola1986
u mnie wesele na wsi kosztuje 6000zł na 120 gości w dużych miastach to są poprostu astronomiczne ceny

Gość ellap
Na 60 osób 22 tyś zł. Miasto 50 000 mieszkańców warm-maz.

Ja za wesele w mieście (mieszkańców ok. 114 tyś.) na 70 os. w 2009r. zapłacę 13300 zł. bez ciasta, tortu i alkoholu.

Gość 26 tys na 140 osób

calosc, dodawalam nawet po 20 zlotych za zapowiedzi i dyszki za jakies zaswiadczenia, kazda najmniejsza pierdolke, wyszlo niecale 30 tys na wesele w miescie wojewodzkim, na ok. 75-80 osob. I dodam, ze na niczym nie oszczedzalismy, chcielismy miec wszystko z najwyszej polki. Ale sala nas zjadla duzo.. bo okolo 200 zl od osoby, takze jesli ktos ma tania sale to mozna duza zaoszczedzic. pozdrawiam

Gość migele
Witam. Ja z moją cudowną Panią łączymy się 15 sierpnia 2008 roku (piątek). Rodzice z jednej i z drugiej strony dorzucili trochę grosiwa, ale resztę pieniążków dajemy sami, dlatego te od samegio początku prowadzę w Excelu bardzo dokładne kosztorysy, szacunki etc. Na dzień dzisiejszy zamykamy się kwotą 28.869,58 zł ;-) Cena obejmuje: - salę z wyżywieniem w Katowicach dla 68 gości; - 5-cioosobową kapelę (12 h. 500 zł od głowy daje 2.500 za całość); - skrzypka w kościele (200,0 zł); - organistę (100 zł); - opłatę co łaska w kościele (700 zł) - obrączki (1000 zł); - ubiór Panny młodej (2500 zł); - ubiór Pana młodego (1500 zł); - wynajęcie samochodu (400 zł); - alkohol (3354,68 zł, w co wchodzi: wódka Luksusowa 105 sztx 16 zł = 1680 zł; 66 butelek wina (22xczerwone, różowe i białe); inne alkohole na stolik z alkoholami jak Whisky Jack Daniels, Martini, Malibu, Campari, Gin, Blue Curracao, Cognac, Brandy oraz 70 buteleczek 0,33 piwa Żywiec); - fotograf (1700 zł; kamerzysty nie chcieliśmy); - tort weselny (950 zł; 3 poziomy); - wyżywienie kapeli i fotografa (ok 400-500 zł); - noclegi w hotelu dla kilku gości przyjezdnych (1000 zł); - wystój sali i patio na zewnętrz (ok 800 zł); - kwiaty dla Pany młodej (300 zł); - przystrojenie samochodu ślubnego (200 zł); - ciasta i inne słodycze i owoce (600 zł); - "prosiaczki" (550 zł za 5 sztuk; szynka peklowana, uformowana w kształcie prosiacków); - 1 autokar do przewozu gości z kościoła na salę (200 zł); - koszty rozwożenia gości przez znajomych taksówkarzy (ok 300 zł); ... powyższe nie obejmuje: opłaty w USC i innych drobiazgowych opłat nie mających przy TYCH kosztach w zasadzie większego wpływu na całość. Pozdrawiam - migele (migele_666@wp.pl)