Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek_18

czy alkohol zmniejsza skutecznosc dzialania tabletki antykoncepcyjnej?

Polecane posty

Gość kwiatuszek_18

hey mam pytanie czy alkohol mw niewielkich ilosciach np 2-3piwa moze obnizyc dzialanie pigolki? dajmny temu przyklad jestem na imprezie wypije z 2drinki czy z 3piwa czy to moze obnizyc dzialanie tabletki? prosze odpowiedzcie mi? bo wiecie moze zdazyc sie taka sytlacja zenp. po imprezie z chlopakiem bedziemy miec zamiar wspolzyc..ale niewiem czy wtedy z jakims dodatkowym zabezpieczeniem skoro pilam alkohol?

2-3 piwa to niewielka ilość??? dla mnie to dużo. ale nic nie o tym mowa. alkohol obniży ich działanie jak zwymiotujesz po nim tabletkę (tzn weźniesz tabsa, wypijesz, przed upływem 3 godzin zwymiotujesz) inaczej nie. na pewno nie powinnaś popijać tabletki alkoholem, ale tak wogóle to możesz pić.

Gość kwiatuszek_18
ja nigdy nie wymiotuje po alkoholu a tabletki copdziennie przyjmuje o 19 takze bym je przyjela przed piciem.. bo bardzo mnie to zasatanawia skoro nie powinno sie palic jaksie bierze tabsy to pic mozna hmmm.. dziwne? nna codzien nie pije ale zakladalam taki przyklad imprezy... czy po alkoholu ich skutecznosc spada skoro nie to dobrze.

Gość alkohol nie ma wplywu
na dzialanie tabletek anty !!!!!!! Wymioty i owszem ,ale nie tylko te wywolane wypiciem .Kazde wymioty .To chyba jasne jest jednak . Acha tabsy wchlaniaja sie ok 3 godz .Wiec jesli wymiotujesz po 4 godzinach to dalej wszystko ok jest .

palenie nie ma nic wspólnego z piciem. palić nie można bo to zwiększ ryzyko zakrzepicy.

Gość no pewnie ze zmniejsza
o 50proc wchłanianie pigułki więc jak wieczorem po zażyciu napiejesz się piwa to tego, lle tylko tego, następnego jeśli nie będziesz piła to już nie, wieczora musisz się dodatkowo zabezpieczyć - najlepiej zawiązując na prezerwatywie dwa supełki, ewentualnie wlewając jej do środka krem plemnikobójczy najlepsze jest wino - ono nie obniża działania anty, ale tylko półwytrawne czerwone i wypite w ilości conajmniej dwóch litrów na osobę łoooo matkoooo :o

Gość kwiatuszek_18
aha, ja na ogól niemam problemow zoladkowych takze powinno byc sii.. myslalam ze % we krwi tez zmniejszaja skutecznosc pigulki..ale jesli nie to dobrze !!