Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoś wie

Co się należy Polakowi za granicą?

Polecane posty

Gość Ktoś wie

Zamierzam wyjechać wkrótce do WB i zastanawiam się co mam załatwić. Słyszałem o tax credit w przypadku niskich zarobków i co jeszcze? Jadę z dzieckiem i co z opieką i rodzinnym czy ktoś wie?

Gość emigrant.....
NIC NIKOMU NIGDZIE SIE NIE NALEZY!!!!!!! co to za rozczeniowe podejscie?? mam nadzieje ze to prowokacja

Gość Ktoś wie
Nie to nie prowokacja. Chodzi mi o to co trzeba przede wszystkim załatwić...

Gość najpierw to trzeba zaczac
pracowac i placic podatki...

nic mnie bardziej nie wnerwia i rozczarowuje jednoczenie takim podejsciem - moze najpierw przyjedz do uk podejmij prace postaraj sie zyc bez benefitow ... dokladnie w tej kolejnosci co wy ludzie jestescie opanowani przez benefity? gdzie sie wejdzie na forum jeszcze zanim czlowiek nalezy juz widac pytania co mi sie nalezy ile moge dostac kiedy mi dadza mieszkanie itp moze tak zaczac od innej bardziej samodzielnej strony co ? benefity rzeczywiscie sa dla ludzi o nizszych dochodach jasne kto ma mniej niech sie stara w koncu dobro rodziny najwazniejsze, ale jeszcze zanim wyjedziesz juz chcesz miec wiecej ???

Gość /lączenie tematów/
Forum - strona główna » forum Dyskusja ogólna Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Pokaż nagłówki | Preferencje » Odpowiedz na ten temat Temat: Co się należy Polakom za granicą 18:41 Ktoś wie Wyjeżdzam do pracy do WB i jestem ciekawy co mi się należy. Oczywiście jadę pracować, ale słyszałem np, że można wziąc tax credit. I jeśli będę z dzieckiem to jakie dokumenty trzeba mieć, żeby brać rodzinne? 19:13 AKIRA WITAM KTOS WIE,MIESZKAM W WB 2 LATA WIEC MOZE COS DORADZE.POTRZEBUJESZ DLA SIEBIE:SWIADECTWO NIEKARALNOSCI,PASZPORT,DOWOD OSOBISTY. DLA DZIECKA PASZPORT I AKT URODZENIA X2 19:15 ppp// Czy akt urodzenia trzeba tłumaczyć? 19:17 Ktoś wie A po co świadecto niekaralności? 19:38 foleta No też jestem ciekawa po co to świadectwo o niekaralności.!!!! kocham i jestem kochana-życie jest piękne 19:42 Asiulka13 Akt urodzenia dziecka przetlumaczony na angielski. A swiadectwo o niekaralnosci to czasami chca do jakiejs konkretnej pracy np do opieki nad dziecmi(ale nie zawsze) Jesli,ktoregos dnia poczujesz,ze chce Ci sie plakac-zadzwon do mnie. Nie obiecuje,ze Cie rozbawie,ale moge plakac razem z Toba. Jesli,ktoregos dnia zapragniesz uciec-nie boj sie do mnie zadzwonic.Nie obiecuje ,ze Cie zatrzymam,ale moge pobiec z Toba. Jesli,ktoregos dnia nie bedziesz chcial nikogo sluchac-zadzwon do mnie.Obiecuje byc wtedy z Toba i byc cicho. A jesli,ktoregos dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze.....przybiegnij do mnie bardzo szybko moge Cie wtedy potrzebowac. 19:45 Ktoś wie Dzięki. I co tam mogę załatwić? Jakis odpowiednki NIp-u na pewno i co dalej? 19:48 Asiulka13 Z dodatkow na dziecko to CHB Jesli,ktoregos dnia poczujesz,ze chce Ci sie plakac-zadzwon do mnie. Nie obiecuje,ze Cie rozbawie,ale moge plakac razem z Toba. Jesli,ktoregos dnia zapragniesz uciec-nie boj sie do mnie zadzwonic.Nie obiecuje ,ze Cie zatrzymam,ale moge pobiec z Toba. Jesli,ktoregos dnia nie bedziesz chcial nikogo sluchac-zadzwon do mnie.Obiecuje byc wtedy z Toba i byc cicho. A jesli,ktoregos dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze.....przybiegnij do mnie bardzo szybko moge Cie wtedy potrzebowac. 19:49 Asiulka13 Acha i jeszcze WTC i CHTC i o dofinansowanie na mieszkanie mozesz sie starac. Jesli,ktoregos dnia poczujesz,ze chce Ci sie plakac-zadzwon do mnie. Nie obiecuje,ze Cie rozbawie,ale moge plakac razem z Toba. Jesli,ktoregos dnia zapragniesz uciec-nie boj sie do mnie zadzwonic.Nie obiecuje ,ze Cie zatrzymam,ale moge pobiec z Toba. Jesli,ktoregos dnia nie bedziesz chcial nikogo sluchac-zadzwon do mnie.Obiecuje byc wtedy z Toba i byc cicho. A jesli,ktoregos dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze.....przybiegnij do mnie bardzo szybko moge Cie wtedy potrzebowac. 20:01 Ktoś wie A możesz rozszyfrować te skróty? 20:04 foleta Ktoś wie----a nie prościej było by poszukać jakiegoś polskiego forum z wysp?Tam masz wszystko opisane dokładnie.Za dużo tego jest by pisać o tym tutaj. kocham i jestem kochana-życie jest piękne 20:05 chce kasy jak lodu polecma forum na londynek.net 20:08 Ktoś wie Dziękuje ślicznie 20:09 Asiulka13 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3233509 Jesli,ktoregos dnia poczujesz,ze chce Ci sie plakac-zadzwon do mnie. Nie obiecuje,ze Cie rozbawie,ale moge plakac razem z Toba. Jesli,ktoregos dnia zapragniesz uciec-nie boj sie do mnie zadzwonic.Nie obiecuje ,ze Cie zatrzymam,ale moge pobiec z Toba. Jesli,ktoregos dnia nie bedziesz chcial nikogo sluchac-zadzwon do mnie.Obiecuje byc wtedy z Toba i byc cicho. A jesli,ktoregos dnia zadzwonisz i nikt nie odbierze.....przybiegnij do mnie bardzo szybko moge Cie wtedy potrzebowac.

Gość tobie napewno nalezy sie
wpierdul

Gość a ja wam wytłumaczę
gowno sie nalezy

Gość a nie prawda
ze g.... nalezy sie duzo, ale jak sie pracuje i placi podatki...