Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _polonistka_

NAUCZYCIEL student

Polecane posty

Gość _polonistka_

Skończy łam włąsnie praktykę... Pani Dyerktor zaproponowała mi pracę w szkole... ale ja studiuję dopiero na 3 roku.... Czy mogę już zacząć pracować w szkole jeśli nie mam magistra??? Proszę pomóżcie

Gość aaaaaaaaaaaaaw
mi się wydaje, że mozna,ale musisz sie dowiedzieć

Gość chce kasy jak lodu
ojjj to dziwne....naprawde... a na jakich warunkach mialabys pracowac bo nie wierzez ze na takich jak inni nauczyciele po studiach

Gość _polonistka_
no ma byc na rok na zastępstwo bo nauczycielka na chorobowe idzie

Gość chce kasy jak lodu
no dobra ale nie o to pytam...mnie chodzi o to jakie warunki umowy beda, tzn bedziesz zatrudniona na pol etatu na etat czy moze inna forma, jakie warunki placy itd wiesz nie wiem jak to jest ale dziwne ze nie skonczylas studiow imialabys pracowac jako nauczyciel...ale nie wiem moze tak sie robi, w kazdym razie moja siostra nie miala szans na prace nawet jako opiekun podczas wycieczek itd jak byla na studiach...wiec sie dziwie

Gość matowa
mozesz pracowac jako nauczyciel kontraktowy. moja kumpela pracowala jako anglistka w gimnazjum, byla wtedy po 1 roku studiow. jak widac mozna, jesli jest zapotrzebowanie na anglistow w szkolach.

Gość Cicero
Wg moich informacji nie można pracowac jako nauczyciel nie mając do tego uprawnień czyli tzw. ukończonego kursu pedagogicznego (psychologia, pedagogika i metodyka nauczania). Ale z praktyki wiem że w mniejszych miejscowościach szkoły i dyrektorzy przymykają na to oko.....tak więc wszystko zależy. W każdym razie nie liczy się czy jesteś studentem czy nie a czy masz uprawnienia do nauczania....pozdrawiam

Gość _polonistka_
We wrześniu będę już na 4 roku, także będę miała skończoną pedagogikę,psychologię i dydaktykę. Byłam teraz na praktyce więc juz wiem mniej więcej jak to jest. A pracować mam na cały etat.

Gość dostaniesz umowę
ale tylko na rok, potem będziesz musiala szukac nowej pracy:o pamietaj o tym, żeby zacząć podczas tego roku staż (podanie o rozpoczęcie stażu trzeba napisac w sierpniu) powodzenia🖐️

Gość A_lin_ka
musisz miec zdany egzamin z dydaktyki. Wtedy mozesz pracowac niewazne czy 3 czy 4 rok.

mozesz pracowac, i nieprawda jest, ze w mniejszych miastach dyrektorzy przymykaja oko na takie sprawy. W takiej sytuacji dyrektor ma obowiazek uzyskac zgode kuratorium na zatrudnienie takiej osoby.

podobno jesli dogadasz sie z nauczycielem to możesz.. ja mam podobny problem bo planowałam zaczac stac po 3 roku.. jak bede miala licencjat, a nie moge.. :(

Gość _polonistka_
ale o co chodzi z tym stażem? idę pracować na rok...i po tym niby na jakiś staz mogę iść? czy kiedy:o

Gość dostaniesz umowę
zanim rozpoczniesz pracę napisz podanie o rozpoczęcie stazu (tzw. awans zawodowy) podanie złóż u dyrektora

Gość tak sobieeee
jako osoba bez magistra będziesz zarabiać smiesznie mało - jakieś 600 czy troche więcej, nie jestem pewna czy możesz zaczac staz jesli nie masz uprawnień, więc nawet nie zaliczysz stazu na kontraktowego.

Gość dostaniesz umowę
ale rozpocząć staż może, szkoda tego roku:o

swoja prace zaczynasz od stażu.. a potem kolejne etapy.. staz trwa rok, wiec mozesz go zaczac juz teraz pozniej bedziesz miala juz wyzszy stopien po studiach.

Gość tak sobieeee
http://www.ulanow.znp.edu.pl/nowewynagrodz.htm tu masz tabelę płac w oświacie. powtarzam, jeśli nie masz kwalifikacji koniecznych do bycia zatrudnioną na stanowisku prawdopodobnie nie będziesz mogła rozpocząc stazu. dla dyrektora to dobry interes, bo będziesz bardzo tanim nauczycielem.

Gość to brutto czy netto
?

Gość 2007
ja tez jestem na pedagogicznym kierunku w miescie X znajoma tak chciala zrobic, tzn ona chciala zrobic obowiazujacy nas roczny staz od razu za jednym zamachem ale powiedzieli jej,ze musiala by przejsc na indywidualny tok studiow lipa jak nic moze na twojej uczelni jest inaczej

Gość 2007
A_lin_ka ja to mm egzamin z dydaktyki co rok , konczac kazdy rok studiow lipa jakbym mniala jescze raz ywbirac studia, nigdy bym nieposzla na ten kierunek!! nawet jakby mi mieli zaplacic za taka decyzje

Gość 2007
staz mozesz zaczac generalnie od razu po zdobyci mgr. ale mozesz tez pozniej- MASZ NA TO 5 LAT. jezeli nie zrobisz stazu w jakiejs szkole, nieprzerobisz roku za marne 400zl miesiecznie, to stracisz mozliwosc wykonywania zawodu nauczyciela- czyli generalnie bedziesz bez zawodu, i studia pojda sie walić wiooocha :/

Gość to brutto czy netto
co Ty pierdzielisz po pierwsze te 5 lat obowiazuje na kazdym etapie "kariery zawodowej" nauczyciela a nie tylko na poczatku po drugie studia nie pojda sie jebac. trzeba bedzie tylko ponownie zrobic blok pedagogiczny