Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bdbdb

PASZPORT-WAŻNE PYTANIE

Polecane posty

Gość bdbdb

otoz na poczatku czerwca mam wyjechac na wycieczke szkolną bodajze do Pragi. paszportu nie mam ;P rocznikowo mam 18 lat choc skoncze je we wrzesniiu. Ponoc potrzebna jest pisemna zgoda obu rodzicow... sek w tym,ze ojciec plywa na statku :P i wroci za jakis miesiac albo i 2 :O Czy da sie bez jego obecnosci zalatwic paszport i ile sie na niego tak mniej wiecej czeka? piszcie.

Gość bdbdb
up

Ja czekalam na paszport miesiac-no chyba ,ze cos sie zmienilo i jak dobrze pamietam to trzeba zgode obu rodzicow.:-)))

Gość chce kasy jak lodu
nie wiem czy sie da...ale wiem ze urzedy czesto wymagaja czegos takiego ja zalatwialam to tak ze ojcicec pisal pisma do danego urzedu podpisywal sie recznie do tego dolaczal ksero dowodu osobistego i paszportu i wysylal faxem albo prosto do urzedu albo do mnie, ja zatwialam sprawy w urzedzie miasta, najlepeij idz do urzedu paszportowego i zapytaj i radze ci to zrobic jak najszybciej........ale czy jest cos takiego jak tymczasowe dowody osobiste ?? wiem ze kiedys mozna bylo cos takiego dostac z urzedu miasta nie majac ukonczonych 18 lat...bo na dowod tez moglbys wyjechac

Gość na dowód tez trzeba miec zgodę
obojga rodziców

Gość chce kasy jak lodu
aaa no tak...ale moze latwiej bedzie sie dogadac z urzedem miastas, pojdziesz do kierownika i powiesz jak sprawa wyglada, ja tak zawsze robie bo moj ojciec wiecznie ma jakies problemy z dokumentami albo zgubi albo mu ukradna itd i ja to zalatwiam w polsce, tylko zawsze wale do kierownika i mowie jak sprawa wyglada i co mi bedzie potrzebne itd i jest ok

Gość pomaranczka ...
musi byc zgoda obydwojga rodzicow.ja robilam paszport jak milam 16 lat i chyba potrzebne papiery wybralam w urzedzie a w domu mi sie rodzice podpisywali (dokladnie nie pamitam)ale wszystko sama tam zanosilam bez rodzicow.wiec moze da sie podrobic podpis taty,musisz misc jego dowod bo dane takie jak nr.dowodu sa potzrzebne.na paszport czeka sie 3-4 tygodnie ale jak jest pilna sparawa i ladnie poprosisz to bedzie szybcije musisz tam z nimi pogadac.