Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarówa

KIedy lekarz powie żeby odstawić leki?

Polecane posty

Gość Ciężarówa

Jestem w tej chwili na przełomie 35/36tc.Od jakiś 7 tygodni jestem na fenoterolu i isoptinie.Na początku brałam dwa razy po pół tabletki i na noc cała.W tej chwili biore 3 całe dziennie.Ciekawi mnie kiedy będe musiała już je odstawić.Nawet przy tych 3 boli mnie brzuch i to czasem bardzo.Skurcze przepowiadające mam od 3 tygodni.Słyszałam ,że po odstawieniu tych tabletek wcale nie jest powiedziane ,że zaraz urodze.Więc co ...mam się męczyc z bólem do samego końca?Kiedy odstawiłyście fenoterol z polecenia lekarza???

Gość Ciężarówa
up up hop hop

ja brałam do końca, brałam co sześć godzin - nie pamiętam czy 1/2 czy całą. Nie jest to regułą, że po odstawieniu szybko następuje poród. Podejrzewam, że lekarz zdecyduje się na odstawienie wtedy gdy nawet nastąpi wcześniejszy poród to dziecko będzie na tyle duże że nic nie będzie mu groziło. Zapytaj podczas wizyty do kiedy masz brać te leki.

ja odstawilam w ostatnim dniu 37 tc. urodzilam 7 dni pozniej :) ... pociesze Cie choc slyszalam ze to niestety nie jest regula, ale po tych wczesniejszych skorczach to porod mialam pozniej ekspresowy :) ledwo zdarzylam do szpitala...

Gość danuskaka
od stawilam po 37 tyg, porod mialam wywolywany, bo sponial sie nie milosiernie :-/ znam wiecej kolezanek ktore po odstawieniu F mialay porod w teminie, albo po, niz takie co zaraz urodzily-szczerze nie znam żadnej

Gość Ciężarówa
up up hop hop

Gość nataszaqq
ja jestem już w 40 tygodniu a wczoraj wziołam już ostatnią tabletke i nic nie miałam odstawiać