Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oczko misia rysia

Jan Brzechwa nie jest godny, by patronować szkołom,

Polecane posty

Wywalić Brzechwę? O tempora, o mores! Przecież idąc tym tropem można wywalić wszystko jak leci... Konopnicką - za Stefka Burczymuchę - no bo Polak, a tchórz i kłamca; Wszystkie baśnie z gatunku magicznych - czarodziejki, wróżki etc - nie chodzili do kościoła, używali magii, zabobony, szatan; Baśnie z Tysiąca i Jednej Nocy - w szczególności, Sindbad Żeglarz nie dość że handlarz i wyzyskiwacz, to jeszcze agent - odbywał podróże, werbował, Aladyn był agentem (kontaktował się z urządzeniem zwanym lampą, odbywał loty szpiegowskie), Ali-Baba - złodziej i morderca, odkrył skrytkę ze skarbem i nie doniósł na policję ani nie zapłacił podatku, a poza tym żaden z nich nie chodził do kościoła; Gałczyńska za książkę \"O wróżkach i czarodziejach\" - czarodziejki, magiczne sztuczki, brak kościoła; Makuszyński - Przyjaciel wesołego diabła!, Szatan z siódmej klasy - satanizm zakonspirowany, O dwóch takich co ukradli księżyc w ogóle nie wspominamy, bo tam głód, smród i złodziejstwo oraz Kaczyńscy; i tak dalej... Ba, zakazać Tolkiena - nie dość, że kościoła nie ma, to jeszcze pierścienie władzy - urządzenia w stylu Bonda i palantiry są - jak nic satelity szpiegowskie.

Gość /łączenie tematów/
Precz z Brzechwą - LPR - żart czy co? 21:18 zagubiona w kaczogrodzie Precz z Brzechwą Jan Brzechwa (prawdziwe nazwisko Lesman) nie jest godny, by patronować szkołom, przedszkolom i ulicom w dziesiątkach polskich miast http://czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly. html 21:18 trójka333 kur... ile jescze bedzie topicow o tym??? 21:22 ttttttttt co za debile 21:23 zagubiona w kaczogrodzie nie wszyscy siedza tu non stop - trudno ci w to uwierzyć? gdybyś nie był takim prostackim chamem podałbyś linka, zamiast kląć. zadałam pytanie - czy to żart? 21:26 trójka333 nie jestem chamem i mowie tylko,ze mozna czasem przejrzec tematy,a nie powtarzac go po raz enty.. 21:29 hngbnghngn wiecie co ... ja juz nie moge patrzyc na tych wszystkich politykow a tym bardziej ich pomysly.... nie nie moge naprawde... juz sil nie ma zeby sie smiac!!! to oni najwiekszy przyklad ... a jaki?? korupcji, lenistwa, zlodziejstwa, nieróbstwa, braku jakiejkolwiek moralnosci, zachowania, obycia w towarzystwie... normal;nie zal na nich patrzexc... banda zlodziei i nierobow.. az strach sie bac

Gość palonka
Najgorsze jest to, że my tu żyjemy! Wyobrażam sobie , jaka polewkę ma z nas Europa!

Gość spierdalam z tego POJEBANEGO
kraju!!CHUJ W DUPĘ PISOWI I LPR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kononowicz bylby lepszym
prezydentem niż kaczor:-o

Gość babcia 4 wnucząt
a ja kupiłam swoim wnukom wiersze Brzechwy - pójdę się wyspowiadać :) :) :)

:D Argumnetacja i żonglerka cytatami z jego wierszy mnie powaliła. Ciekaw jestem, czy oni naprawdę sądzą że naród jest taki tępy ? :o

Gość uiyiyjtjutuththutt
apropo brzechwy.... niby pokazuja one nierobstwo, lenistwo, itd a co z fraszkami?? tam tez jest wiele o tym podobnych zachowaniach... jezeli ktos nie zrozumie to nawet moglby pomyslec ze one nawoluja do tego a nie osmieszaja... jak wycofywac to juz wszystko hehehehe ... jak to mowi kononowicz... nie bedzie niczego...hj