Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokopono

pierwsza tabletka a okres

Polecane posty

Gość jokopono

w poneidzialek wzielam pierwsza tabletke Novynette, myslalam ze nei bede miala juz wtedy okresu a on mi sie ciagnie w sumie jest coraz slabszy alenie wiem czy w takim razie jestem zabezpieczona?

Gość jokopono
upup

Gość Malutka3693
jokopono podstawowe pytanie ... bierzesz je tylko i wylacznie na zabezpieczenie czy tez na uregulowanie okresu...? pozdrawiam...:*

Gość brumbrum
No to chyba normalne że skoro wziełaś pierwszą tabletkę że masz nadal okres. Wnioskuję że to Twoje pierwsze opakowanie i dopiero zaczynasz brać tabsy......W takim razie gdy weźmiesz wszystkie tabletki z opakowaania dostaniesz następny okres w trakcie siedmiodniowej przerwy w braniu tabletek. Przeczytaj ulotkę to wszystko stanie się jasne. Czemu dziewczyny biorą tabsy a nawet nie pofatygują się żeby poczytać ulotki ?

Gość jokopono
to ze po 21 tabletkach dostane okres tzn cos co sie nazywa okresem bo to nei jest prawdziwy okres to wiem. ale czytalam ze dziwczyny jak zaczynaja brac pierwsze tabletki to np dwa dni i juz im mija okres az do konca opakowania, najwyzej jakies plamienia sie pojawiaja.

Gość brumbrum
To chyba sprawa indywidualna, to po pierwsze a także zależy od rodzaju tabletek, np te pigułki, które mają minimalną dawkę hormonó mogą powodować że pojawia sie plamienie zanim organizm sie do nich nie przyzwyczai.

ja miałam \"okres\" przez całe pierwsze opakowanie tzn krwawilam i plamiłam - to jest normalne i powinno minąc przy drugim opakowaniu.

Gość jokopono
no tak ginekolog mi powiedziala ze do 3 cyklow moge miec np plamienia i jesli po 3 cyklu nei ustapia to zmieni mi na regulon. ale myslalam z eto bedzie troche inaczej wygladalo ze np wezme pierwszego dnia okresu no i bedzie ona na drugi dzien juz zdecydowanie mniejszy. dzisiaj juz piaty dzien i mam tylko brazowa wydzieline wiec pewnie niedlugo sie skonczy, mam andzieje ze bede dobzrze tolerowala te tabletki.

Gość brumbrum
A chroniona przed ciążą jesteś juz od pierwszej tabletki. Jedyne co może zakłócić działąnie tabletki to wymioty, biegunka lub niektóre lekarstwa np antybiotyki...wtedy oczywiście musisz stosować dodatkowe zabezpieczenie czyli prezerwatywę lub globulki dopochwowe przy współżyciu.

Gość jokopono
ech...a te wypowiedzi dziweczyn ze sa w ciazy przy braniu tabletek to czasami wykanczaja. mi gin powidziala ze nei ma co takich rzeczy czytac.

bo faktycznie nie ma sensu. relax. przy okazji powiem Ci ze niewiele osob wie ze dziurawiec osłabia dzialanie tabsów.