Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcheweczka 20*

Jak kręcić włosy??

Polecane posty

Gość Marcheweczka 20*

Mam włosy dość długie i nie wiem jak je kręcić żeby efekt był chociaż jednodniowy.Jeżeli macie jakies dobre rady to prosze o podpowiedz. z gory dziekuje

Gość cherry coke
ja zamierzam sobie zakupićl okówkę spiralną do włosów babylissa, w papiloty nie wierzę już; jak robiłam to wychodziło mi to jak gniazdo, z którego wystają krzywe gałęzie, każde w inną stronę....:o

Gość Marcheweczka 20*
Dzieki za odpowiedz,tylko ze ja sie boje ze lokowka bardzo mi zniszczy wlosy,bo wczesniej je prostowalam i nie bylo z nimi za dobrze:(

Gość Marcheweczka 20*
Prosze o odpowiedz!:* jutro wieczorem mam mala impreze i chcialam wygladac inaczej pliss

Umyj włosy, nałóż dobrą odżywkę na parę minut. Pozwól by same troche przesły, jak masz suche to nałóż bez splukiwania. Następnie nałóz piankę lub krem do kręconych, dobra jest z nivea i podziel wlosy na pasemka szerokie jak chcesz miec fale i wąskie gdy mają byc loczki. Skrecaj takie spiralki i spinaj spinkami. Możesz troche podsuszyc suszarka, ale nie odwijaj dopóki nie wyschną. Nie czesz tylko ugniec palcami. i gotowe, na pewno będziesz ładnie wyglądac. Dobrej zabawy ;)

Gość wiedzmaxD
ja mam krotkie wlosy i jak zakrece na papilotach to sie zwijaja jak barany i wyglada to beznadziejnie boje sie ze jak pokrece na bardzo grubych papilotach to bd proste:/ blagam poradzcie mi co mam zrobic bo juz nie dlugo sylwester;/

Gość Fryzjer324
UMYJ włosy szamponem zwiększającym objętość .wytrzyj lekko w ręcznik wetrzyj piankę nawijaj na wałki .Po nawinięciu na wałki ustawa suszarkę na średni strumień powietrza.Susz ok 10-15minut.Po wysuszeniu odczekaj 20 min aż ostygną po czym zdejmij wałki i modeluj okrągłą szczotka z suszarką .Loki podkreśl żelem lub brylantyna na koniec spryskaj lakierem.

Gość Kolego szanowny
Proponuje termoloki .No i naczelna zasada nie rozczesywac!! Roztrzepac palcami i nadac ksztalt jaki chcesz. Milej zabawy :)

Gość Justynaa
ps: a jak się robi taki loki jakie ma gabriela z high school musical?

Gość aaandzia17
wiecie może jak mam zakręcić włosy bez papilotow, wałków itp.... mam dludie proste włosy a nie wiem co mogę zrobić żeby zakręcić je a fryzura trzymała mi się przez cały dzień lub dłużej...proszę o odp

Gość Annaliese
mi sie naprzyklad sprawdza takie cos: po umyciu glowy(nie czeszac) obsuszyc je recznikiem. z glowa w dol nakladac pianke do wlosow ugniatajac reka (nie czesac!) i isc spac , badz suszyc suszarka. ale pamietajcie zeby nie czesac;d bo nic nie wyjdzie;d;d;d pozdro:)

Gość Kjójik
Ja też nigdy nie rozczesuję, bo bym miała siano z włosów;/ Czasem lokówką podkręcam :) I te brednie na temat kręcenia na piwie są nieprawdziwe! Próbowałam, a efekt był koszmarny. Z alkoholem z daleka od włosów :)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość zakrecona fryzjerka
hmm ja niedawno przedłuzylam sobie wloski i zeby miec fajne zdyscyplinowane krecone loki nawijam je po myciu( oczywiscie suche wloaki z odrobina pianki) na papiloty i ide spac. Rano jak rozwine to nie wyglada to dobrze ale kazde pasmo wlosow szybkim ruchem przejezdzam prostownica i spryskuje lakierem. Polecam bo to dziala a wlosy nie sa przegzane od lokowki. powodzenia:)

Gość keishha
mysle ze mój sposób jest najlepszy na super loki, wystarczy tylko każdego ranka każdego włosa z osoba nakręcaćna zapałce i trzymać przez 3 godziny, efekt jest powalająca a i fryzura bardzo szybka w użyciu

Gość Ciskowa
A ja mam inny problem. Mam włosy po ramiona i nie chce ich kręcić na loki tylko na delikatne fale ... Pomóżcie :(

Gość NenuŚka
Noo więc.. ja np. jak umyje włosy nakładam odżywki, pianki i takie tamm.. ;D (nie rozczesuje) noo i idę spać, ale lekko podsuszam, bo nie lubię spać w bardzo mocno mokrych. ;D pOzdrawiaM

Gość iciek
jeśli chcecie mieć fale, to polecam aby ktoś wam zrobił, bądź same sobie zróbcie na wilgotnych włosach dobieranego warkocza od samego czubka głowy... jak jeden to fale bd. trochę większe, jak dwa to mniejsze... a jeśli chodzi o loczki, to nawijam wilgotne włosy na papiloty...są w tedy takie cudne małe regularne loczki i osobiście nie stosuję żadnych pianek ani nic, ewentualnie lakierem spryskać na koniec.

Ja osobiście uznaję dwie sensowne metody;) Pierwsza, to świeżo umyte włosy zakręcić na papiloty- efekt - mocno skręcone loczki;) Druga - za pomocą prostownicy kręcę włosy i wychodzą falę. Ale do tego potrzebna jest odpowiednia prostownica - najlepiej mała, z wąskimi płytkami i zaokrąglonymi krawędziami, tego typu: http://www.kalamis.pl/product-pol-3524-Prostownica-Hair-Goddess-Special-Edition-Black-elegancka-torebka.html .

Gość iwka995
Ja nie krence lokówką spiralową bo jest troche droga i może wszystkich nie staś polecam umyć włosy wysuszyć na suche nałożyć papiloty(wiem że się mocno pokręcą) i lekko spsikać lakierem . rano jak zdejmniesz wałki weź pianke i w masuj w włosy nie dużo pianki by włosy nie były zbyt mokre >>JAŚLI KRTŚ CHCE MOŻE WYSUSZYĆ SUSZARKĄ ALE TO NIE JEST OBOWIĄZKOWE >>>.. A jeśli ktoś ma krencone ,sianiaste włosy tol polecam dużo pianki dać i wysyszyć OBIE FRYZURYY NIE ROZCZESYWAĆ

POLECAM SIENKA PROSTOWNICE -------------GHD----------------SUPER DO KRECENIA I PROSTOWANIE IDEALNA

Gość Ekspert_Philips
Witam, na długich włosach najładniej wyglądają duże fale wykonane za pomocą grubych (takich o największej średnicy) wałków. Po umyciu, lekkim osuszeniu i rozczesaniu włosów należy wetrzeć we włosy preparat podkreślający skręt a następnie każde pasmo nawinąć na wałek. Trzymać do wyschnięcia, nie rozczesywać, a jedynie delikatne "roztrzepać" fryzurę dłońmi. Innym sposobem są papiloty, które dają efekt drobnych loczków. Procedura jest identyczna jak w przypadku wałków. Można też kręcić loki za pomocą lokówki lub prostownicy i te metody są najszybsze i a rezultatem są regularne fale bądź loki. Należy pamiętać, że włosy powinny być w tym przypadku suche. Jeśli potrzebowałyby Panie porady w wyborze odpowiedniej lokówki bądź prostownicy, chętnie pomogę. ------------------------------ Ekspert Philips, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego na ekspert @ philips. com

Na różne sposoby można kręcić włosy. Najlepiej chyba i najszybciej to lokówką. Albo prostownica można sobie zrobić takie fajne fale, jak jest w miarę cienka i jak się umie. Ja nie umiem :P

Gość O O to Ja ;P
Ja mam kręcone włosy ale nie wiem co z nimi zrobić ;/ Mam takie do ramion a z tyłu troszkę dłuższe. Jak ktoś ma fajną fryzurę do mocno kręconych włosów to poproszę o link _oraz czy ktoś zna jakieś dobre - nie za drogie preparatu by podkreślić skręt. ?

Gość loczka
Ja polecam osobiście taki sposób : wieczorem zapleć warkocza(luźno na fale a ciasno na loczki) od samej głowy i idź spać. noi tyle xd to jest rada dla tych co nie chcą nic robić z włosami bo np. niechcą ich szybko popsuć i zniszczyć. Warkocz i papiloty to idealne dla takich pań :D

Jeżeli chodzi o kręcenie prostych włosów to najskuteczniejsza do tego celu jest suszarko - lokówka. Najszybciej i najlepiej robi loki. Dobre są lokówki z Savionu, robią idealne loki, a do tego nie kosztują dużo, także można spokojnie w nie inwestować.

Jest kilka sposobów na trwałe loki. Możesz faktycznie kupić sobie porządną lokówkę do włosów. Najlepiej w sprawdzonym sklepie z artykułami fryzjerskimi jak np. kalamis.pl albo zakręcić sobie papiloty. Z tego co wiem coraz zadziej jest top praktykowane, ale daje całkiem fajne efekty.