Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

slepa

Hare Kryszna

Polecane posty

Gość prosze o wiecej opinii

Gość
widziałam kiedyś pielgrzymkę hippisów do Częstochowy, wśród nich byli Krysznaici :) niesamowite - tańce z bębenkami na ulicach Sandomierza :) a w katedrze sam biskup do nich mówił :)

Gość była A.
ooo...widzę, że ktos podniósł topik?

Gość momoni
witam

Gość momoni
dwa lata temu bylam na koncercie kryszny w tym roku latem tez pojechalam milelo juz troche czasu a nadal jestem pod wrazeniem slucham ich piosenek i jest w tym cos niezwyklego

Gość momoni
maz patrzy na mnie krzywo

Gość momoni
muzyka jest wspaniala ja sie bardzo relaksuje przy niej denerwuje mnie tylko ta powszechna opinia ze jest to sekta i np spojrzenie sasiadki gdy wpada na chwile i slyszy piosenki kryszny

Gość momoni
moj syn 3 letni gdy slyszy piosenki kryszny uspokaja i i zaczyna bebnic pocichutku w bebenek

Gość czy to nie są ci słynni
pogromcy wampirów ? kojarzą mi się z śniegiem i transylwanią :o

Gość momoni
czlowieku poczytaj troche i nie pisz bzdur

Gość paloma12
Ja ucze sie w Hare Kryszna moim nauczycielem jest Rapchaczaran on właśnie jest w Krysznie.Dużo wiem o tej religii mimo że mam 12 lat

Gość ocet
Ruch Kare Kriszna to niestety też od początku oszustwa finansowe, narkotyki i wykorzystywanie dzieci. Pewno nie ma to wiele wspólnego z prostymi wyznawcami, tymi z polskich ośrodków, ale na szczycie niestety smród. Właśnie teraz prasa indyjska donosi, jak to po skandalu i oszustwach guru uciekł ze swoją masażystką erotyczną. Smutne, ze zawsze chodzi o władzę i pieniądze. http://www.outlookindia.com/article.aspx?281089

Gość gnojek ale taki prawdziwy
nie znam, ale na pewno lepsi on czarnej zarazy (bo gorsi to już być nie mogą)

Gość ostatni moheranin
nie znam, ale na pewno lepsi on czarnej zarazy to skąd wiesz http://video.google.com/videoplay?docid=4859907101470191302 Hare Kriszna to sekta uznana w 1984 r. Przez Parlament Europejski za szczególnie szkodliwą i niebezpieczną. Udowodniono mu wiele przestępstw, takich jak handel bronią, narkotykami, zabójstwa w łonie samej sekty. Hare Kryszna w Europie a oryginałem w Indiach jest tego rzędu, co pomiędzy Świadkami Jehowy a Kościołem katolickim, Mieszkaniec Indii bardzo często uważa, że ci "niby hinduiści" europejscy wykrzywiają ich doktrynę. Przykładowo: Ruch Hare Kriszna kierowany przez Prabhupadę - tam jest niejednokrotnie krytykowany przez autentycznych wyznawców Wisznu." Raportu Cottrella, który uznał ruch Hare Kryszna za groźny. Otóż na posiedzeniach Komisji Młodzieży, Kultury, Wychowania, Informacji i Sportu Parlamentu Europejskiego w dniach 20 i 21 marca 1984 r. został przyjęty projekt rezolucji dotyczący działalności pewnych nowych ruchów religijnych na terenie państw Wspólnoty Europejskiej. Dokument ten od nazwiska sprawozdawcy został nazwany Raportem Cottrella. Analizując ten dokument Komisja kierowała się wskazówkami udzielonymi jej przez organizacje i pojedyńcze osoby zajmujące się problematyką nowych ruchów religijnych. Przedstawiając motywy rezolucji jej autorzy stwierdzili, iż nie zamierzają oceniać słuszności danego wierzenia, a jedynie zająć się konsekwencjami, jakie dla społeczeństwa pociąga za sobą przynależność jego członków do nowych ruchów religijnych. Zaliczając ruch Hare Kryszna do jednego z ruchów groźnych, autorzy piszą: "jego adepci porzucają swoje rodziny i poddawani są 'technikom umysłowej zależności', jak pozbawienie snu, bardzo surowa wegetariańska dieta, co ma prowadzić do dezorientacji jednostki i do sublimacji jej osobowości. Członkowie tego ruchu często z inicjatywy swoich rodzin byli porywani i poddawani technikom zdeprogramowania. Hare Kryszna Hare Kryszna Kryszna Kryszna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare Podaje rzeczywiste znaczenie w języku polskim słów pochodzenia z tzw. sanskrytu: hare - jest wołaczem od słowa hari oznaczającego jedno z wielu imion w języku polskim oznacza - tego który wszystko niszczy; tego, który wszystko zabiera; tego, który wszystko unicestwia czyli można to domknąć w jednym słowem w j. polskim -niszczyciel lub unicestwiasz, burzyciel gdy użyjemy wołacza od słowa hari czyli słowa hare oznacza to dosłownie wołanie, prośbię o niszczycielską, destrukcyjną energię do hari czyli niszczyciela, burzyciela, destruktora. Zatem reasumując: słowo hare oznacza w j. polskim - niszczycielu, burzycielu jest bezpośrednim wołaniem - prośbą o niszczycielską destrukcyjną energię która jest atrybutem niszczyciela, destruktora, burzyciela czyli hari = także siva kryszna - w j. polskim oznacza miedzy innymi ciemny, brunatny, czarniawy, niczym kolor chmury w porze deszczowej; wszechatrakcyjny rama - oznacza natomiast źródło przyjemności Zatem rzeczywiste znaczenie treści tzw. wielkiej matry powtarzanej przez społeczność towarzystwa świadomości kryszny jest następujące: niszczycielu brunatny niszczycielu brunatny brunatny brunatny niszczycielu niszczycielu zniszcz zródło przyjemności zniszcz źródło przyjemnści źródło przyjemności źródło przyjemność zniszcz zniszcz Oczywiście słowo brunatny można zastąpić słowem wszcheatrakcyjnym bo i takie jest jego znaczenie tylko czy niszczyciel destruktor lub burzyciel może być wszechatrakcyjny możliwe że może to już subiektywna ocena