Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tersia

wyjazd na stałe do Niemiec

Polecane posty

Gość gość
od 4 mies. mieszkam w niemczech i usycham z tęsknoty za krajem...chyba nie dokońca przemyślalam ten wyjazdsmutas.gif Mam tylko pytanie czy to co się ze mną teraz dzieje to normalne i taka jest kolej rzeczy???Czy może faktycznie nigdy nie uda mi się zaklimatyzowac i cieszyć się urokami tego pięknego kraju??? ___________ ja jestem tu juz od 96 roku i poki co nie aaklimatyzowalam sie :D teraz nie mam wyboru dzieci musza szkoly pokonczyc i wtedy wyjezdzam bo to meka nie zycie takie

Gość Karola 22
Witam.też chciałabym wyjechać mam siostrę w Niemczech od 20lat prawie.ona ma lat 41 ja 22.nie mamy zbyt dobrego kontaktu nie mam się kogo poradzić od czego zacząć wiadomo że od znalezienia pracy i mieszkania ale co z tego jak niemiecki znam słabo.pewnie nie ja pierwsza i nie ostatnia

Gość gość
jak się zdecydujesz to możesz skorzystać z przewozów osób www.marcinbus.pl Ja z nimi jeżdżę bo jest szybko i wygodnie. Nie to co całe autokary ludzi, tutaj bus, kilka osób i szybko jesteś na miejscu :)

Gość gość
Planując wyjazd do Niemiec warto także pomyśleć o tym czym tam się przetransportować. Także niedawno wyjechałam do Niemiec. Niestety samolot odpadał. Bilety były akurat strasznie drogie. W związku z tym zaczęłam się rozglądać za jakąś firmą, która ma ofercie busy do Niemiec. W końcu natrafiłam na http://przewozy-interbus.pl/. Oferują oni przewóz osób do Niemiec z Zielonej Góry. W dodatku cena za bilet była bardzo korzystna.

Gość gość
Karola22 - a próbowałaś z siostrą rozmawiać? Jeśli nie to skąd możesz wiedzieć, że ci nie pomoże;) Ja szukając pracy skontaktowałam się z moja kuzynką z którą też nie miałam najlepszego kontaktu a jednak bez problemu mi pomogła. Jedyne co miałam zrobić to do niej przyjechać, na miejscu pokierowała mnie tak, że szybko znalazłam pracę i mieszkanie, na tej samej ulicy. Teraz jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami. Musisz tylko wykonać ten pierwszy krok:) Gdy będziesz szukała transportu to polecam http://www.sprintbus.eu/, bardzo dobra firma - sprawdź sobie na stronie czy jeżdżą w twojej okolicy.

Gość gość
Uciekaj z tego chorego kraju. CO by nie móić w DE żyje sięlepiej. Tylko mnostwo papierologii Cie czeka. NO i przeprowadzka to trudne zadanie logistyczne. Ale masz od tego firmy typu http://logiusexpress.com/ Ale jak już się urządzisz, znajdizesz prace - swietny kraj do życia.

Gość gość
Niemcy to super kraj tylko uwazaj by zaden muzulmanin cie nie zg****il albo nie ucial glowy

Gość FlorianDanko
W przypadku transportu do Niemiec to jak Wam będzie pasował może Perfect Tour, przewoźnik z którym dojedziecie na terenie całych Niemiec za dobrą cenę.

Gość merski

grunt to sie dobrze przygotowac i nastawic..

Gość mareckyy

Nie ma się czym martwić - trzeba się przygotować przed wyjazdem i tyle. Najważniejsze to spakować wszystkie potrzebne rzeczy i zadbać o sprawdzoną firmę przewozową, która dowiezie nas bezpiecznie na miejsce. Ja jechałem z firmą Monek monek.eu i byłem bardzo zadowolony. Warunki podróży bardzo komfortowe, za co duży plus.