Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale to popaprane

Zakochałam sie w facecie o 20 lat starszym...

Polecane posty

Gość Ale to popaprane

Chodze po scianach - i zwyczajnie dostaję małpiego rozumu - co robić?

Wypić szklanke wody! Troche zdrowego rozsadku dziewczyno, to przechodzi, przeciez mozna sie odkochac, trzeba tylko powziąć srodki zapobiegawcze! Nie spotykac sie, nie dzwonic, zerwac kontakt, znalezc remedium! :)

Gość nananananana
znajac zycie ,to pewnie zonaty i dzieciaty?

Gość ale to popaprane
Dlaczego zakładacie, ze ejstem 18 letnią dziewczyną? Moze dodajcie 10 lat

Gość nananananana
a gdzie ja tak zasugetrowalam? wiec jak...zonaty i dzieciaty?

Gość ale to popaprane
to nie do ciebie było - ale do postu powyzej. Nie, nie jest zonaty, nie mieszka zzadna kobietą.Ma dzieci.

Gość nananananana
wiec jesli jest wolny,to co stoi na przeszkodzie?

Gość ale to popaprane
Bardzo specyficzna sytuacja ----------> skoro dla ciebie to takie proste, to powiedz mi - co dalej?

Gość nananananana
wiesz,nie wiem kim on jest i jakie macie wzajemne relacje?Wy jestescie wlasciwie razem?.. Powiem Ci z doswiadczenia ,ze mnie zawsze interesowali starsi i niestety ,ale byli przewaznie zonaci,wiec nie liczylam na nic... Jesli facet jest starszy,wolny i z dziecmi,to wszystko zalezy od Ciebie,bo jestes w koncu mloda osoba,bez bagazu doswiadczen i jesli chcesz sie wiazac z kims juz mocno doswiadczonym przez zycie,to Twoj wybor,a co on na to???

Nic nie pisalem o 18 latach! Nie wiem oco Ci chodzi! Wiesz w ogole czego w zyciu chcesz? :o

Gość ale to popaprane
Napisałaś do mnei dziewczyno - a nie kobieto. Dziewczyno - znaczy osobo młoda i niedojrzała. Tak więc sugeruję sie tak nie ciskać, nicku z kresek złozony ! Nie, nie jesteśmy razem. własnie problem polega, ze on nic na to, bo staram się to ukrywać, choć idzie mi coraz trudniej . Po prostu nie mam pojęcia, co ja mam dalej robić...

Gość ale to popaprane
Myslałam już o tym na wszelkie mozliwe sposoby - wlasciwie od pół roku nic nie robię tylko myslę - już mi od tych mysli kompletnie odbija czasem:( Z drugiej strony zazdroszczę neiktórym swoim znajomym o tzw. bezrefleksyjnym charakterze - oni by nie mysleli, ale dawno działali ...Problem polega na tym, ze ja wiem , ze to jest własnie TEN człowiek a jednocześnie kompletnie nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić - łacznie z tym, czy powinnam po prostu walnąć karty na stół, czy dalej chadzać po scianach, aż mnie wreszcie jakiś samochód łupnie przezprzypadek:(

Gość nananananana
powiedz i juz,bedziesz miala z glowy

Gość ale to popaprane
Hmmmm...to zauroczenie trwa juz nieco zbyt długo, zebym mogła od tak liczyć , ze mi przejdzie ...Znam siebie w te klocki- jestem typem koszmarnego długodystansowca - nic krótko i nic powierzchownie - lepiej z nikim niż z kimś kto nie nadaje na moich falach itp. Ja juz próbowałam patzreć nie raz na innych, ale ...no własnie ale...zdarzalo mi sie rozbeczeć w trakcie rozmowy z kimś , bo to nie on...Z kimś w takim stanie to mało kto jest w ogole w stanie wytrzymac:D Piszę tu , bo powoli do mnie dociera, ze jak Boga kocham, zaczeło mi odbijać...

Gość ale to popaprane
Tak powaznie to mysle, ze chyba powinnam mu o tym powiedzieć...wtedy miałabym już to za soba i byloby jakby Bóg dał. W końcu on wcale nie musi byc mną zainteresowany, wiec moze sprawa skończy sie sama z siebie

Gość aga-jago-jaga
moze to tylko zauroczenie. ja sie juz dwa razy tak zauroczylam a mam meza. na sczescie wszstko konczylo sie platonicznie

Gość ale to popaprane
Nie mamy ze sobą romansu - widujemy sie , rozmawiamy, ale on o niczym nic nie wie. Nie jest zonaty. A dzieci są z poprzedniego zwiazku.

Gość aga-jago-jaga
zauroczenia sie zdarzaja a im bardziej sie zaczyna wyobrazac, marzyc to tym bardziej wyobraznia robi swoje...:)) wiem to z autopsji. dwa razy sie zauroczylam juz (na szczescie platonicznie) i dwa razy tak lazilam marzac chociaz mam meza. alemoze tak ma byc. na szczescie nigdy nie posunelam tak by zalowac potem i miec wyrzuty sumienia.

Gość ale to popaprane
Heh, ale ty byłaś w innej sytuacji , miąłaś męza itp - tutaj mowa byłaby bardziej o romansie. Ja nie jestem z nikim, myslę, ze ta obsesja dośc dobrze odstrasza facetów - nie, zebym sie nie podobała, wręcz przeciwnie, ale po prostu to za kazdym tazem nie to i NIE ON :( Meczy mnie ta sytuacja bo trwa dla mnei juz za długo.

Dobra, nie odzywam sie, wyrazilem swoje zdanie! Sorki, jesli poczulas sie urazona. Mysle ze dziewczyną mozna byc majac i 40 lat! :)

Gość aga-jago-jaga
jak sie poznaje odpowiednia osobe to wtedy wiadomo ze to ON. zobaczysz. ja dopoki sie tak zakochiwalam ze lazilam nieprzytomna i zauroczona to potem zawsze cierpialam. A z moim meze wlasnie tak nie bylo. Od razu czulam ze stoje na porzadnym gruncie. I nie musialam sie rozmrzac. Potem wiadomo przychodzi taka codziennosc i czasem przychodzi taka platoniczna mrzonka o kims innym. Ale to tylko wyobraznia.najprostszy sposob: znalesc sobie cos do roboty i pomaga od razu:))

Gość a ja powiem tak..
Nie zastanawiaj sie, tylko dzialaj. Zycie jest jedno, w dodatku krotkie. Jak sama napisalas, Ty czujesz, ze to ten facet, dlugo juz ten stan u Ciebie trwa, facet jest wolny, wiec w czym problem? A ze ma dzieci? To zaje.biscie, znaczy, ze plodny jest (to tak w dalszej perspektywie). Sprobuj sie do niego zblizyc, zeby wiedzial w czym rzecz. A bedzie co ma byc. Moze wyjsc z tego udany zwiazek, a moze nie, ale to akurat od wieku za bardzo nie zalezy, raczej od charakterow. A co bedzie za 20 lat? Cholera wie! Moze obydowje do tego czasu umrzecie i problem roznicy wieku sam sie rozwiaze. ;) (czarny humor, wiem, ale nie ma sensu wybiegac az tak daleko w przyszlosc, bo nie sposob jej przewidziec, chocbys nie wiem jak dlugo nad tym myslala). Ja Ci zycze powodzenia i mam nadzieje, ze facet tez cos do Ciebie czuje i bedziecie razem szczesliwi. Masz moje blogoslawienstow w kazdym razie i nie roztrzasaj calej sytuacji bardziej, niz ona tego wymaga. 🖐️

Gość czterdziestolatek
a ja sie spotykam od pół roku z 20- latką i jest cudownie, mimo że mam świadomość że nie ma dla nas żadnej przyszłości i ona też o tym wie ale co tam, w życiu piękne są tylko chwile

Gość nananananana
dzialaj tym bardziej ze przyszla wiosna ,wiec moze milosc Cie znajdzie,moze to bedzie On? Nie dowiesz sie jesli bedziesz kryla sie z uczuciami,a tak bedziesz wiedziala na czym stoisz... Ja zycze Ci powodzenia!!!!!

Gość ale to popaprane
Do A ja powiem tak:D Bardzo ci dziękuję zaten wpis - jest tak diablenie optymistyczny i po prostu fajny:) Też tak coraz czesciej myslę - zycie ma sie jedno , drugiego nie bedzie, czasem ta k się czeka na te miłosc, a ona nie przychodzi i nie przychodzi i tylko z tyłu głowy jais dzwonek ciągle mówi- ty dobrze wiesz, ze to on i nikt inny:D Tylko, ze ja jestem dość słaba w te klocki. Jak to dac do zrozumienia, nie wyrzucajac jednoczesnie wszystkiego na stół jak asa z rękawa?:D

Gość nananananana
a tam....skoro ona nie widzi swiata poza nim...ja tez sadze ze piekne sa tylko chwile,zycie jest krotkie i powinna mu wyznac co czuje,a co bedzie to bedzie...kto wie co bedzie za 20 lat????liczy sie tu i teraz...

Gość ale to popaprane
Dobrze, zapytam was w takim razie nieco naiwne - co byscie zrobiły , gdybyście chciały dać to komuśdo zrozumienia, ale nie mówiąc wprost?

Gość nananananana
ja zawsze stawiam wszystko na jedna karte jesli facet mi sie szczegolnie podoba...po prostu w czasie rozmowy sugeruje ze moglibysmy kiedys umowic sie na kawe dluzej porozmawiac i poznac sie lepiej...u mnie to dziala....

Gość nananananana
a potem...tematy same plyna i wtedy widze czy on jest zainteresowany blizsza znajomoscia czy nie..:)

Gość ale to popaprane
Najgorsze jest to, ze ja przy nim tak glupieję czasami, ze mówie rzeczy wrećz odwrotne do tych, które chciałam powiedziec ...popaprane.:D