Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatek2

Bolesne miesiaczki

Polecane posty

Gość kwiatek2

Witam!Moim utrapieniem sa bolesne i bardzo obfite miesiaczki.Ginekolog nie stwierdzil u mnie zadnej choroby.Niestety bol w czasie miesiaczki jest straszny,krwawienie obfite i dlugie ok 7 dni.Czy znacie jakies sposoby na zmniejszenie bolu poczas miesiaczek(oprocz tabletek przeciwbolowych)?Co zrobic aby zmniejszyc krwawienie? Czy po urodzeniu dziecka tego rodzaju dolegliwosci podczas miesiaczki ustapia?

Gość witajcie Orange
slonko poczytaj o endometriozie,ja mam to samo:O

Gość witajcie Orange
napisz mi jeszcze ile masz lat...ja sie juz wyleczylam z tego...

Gość lenka-p1
polecam homeopatie

Gość Alicja Tysiąc
Mi pomogło częste uprawianie sexu.

Gość kwiatek2
Mam 24lata i miesiaczkuje od ok.10 lat .Prosze o rady i z gory dziekuje.Pozdrawiam

Gość witajcie Orange
Myslalam,najpierw ,ze PCO ,ale masz obfite okresy to odpada. Napisz czy masz nadwage,mdlosci,bo mi sie wydaje,ze to albo endometrium,albo taka natura.. Na obfite okresy (i bolace!)a cierpilalam cale zycie na to lykalam minipigulki przepisane przez gina.Bol minal jak reka odjal,okres byl normalny,ze zapomnialam co to kilka podpasek,tamponow na raz-tak cieklo ze mnie:O Mozesz tez pic ziele krwawnika,ale to pomaga bardzo malo...Pamietaj,ze masz mniej zeleza,uwazaj na anemie.

Gość slona woda
jak sa bolesne miesiaczki to wcale nie jest oznaka ze jestes zdraowa ,ja jestem baaaaardzo zdrowa i czuje tylko troszeczke na okres a jak go mam a mam jak w zegarku to nic mnie nie boli

Ja mam okres ze skrzepami (sorry za te szczegóły :P) i za dużo żelaza ze mnie \"wypływa\" co jest przyczyną anemii :( By zmniejszyc krwawienie muszę brać tabsy anty - od pól roku Novynnete a od jutra Cilest bo tamte za bardzo nie działały :P Dodam ze jest mi bardzo ślabo i ciągle chce mi sie spac (dodatkowo biore zelazo - Tardyferon)

Butelka z goraca woda alo poduszka elektryczna pomaga troche zmniejszyc bol...albo ciepla kapiel...buzka

Gość witajcie orange
ale zwieksza ciepla poduszka krwawienie-jestem lekarzem:)

Gość mnie pomaga
Brałaś kiedyś Ketonal?

Gość lenka48
Ketonal to bardzo mocny lek i bez konsultacji z lekarzem nie powinno się go zażywać. Ja biorę tabletki spasmolina, działają od razu i długo. Zawsze skuteczne.