Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odstwiaczkaaa

Odstawilam dzidziusia od piersi, jak sobie poradzic z nawalem mleka???

Polecane posty

Gość odstwiaczkaaa

prosze o pomoc, osstawilam 3 dni temu, ciagle mam pelne piersi i musze odciagac laktatorem, jak pozbyc sie mleka? wiem ze są leki jednak wolalabym bez nich jakos naturalnie sie pozbyc mleka, macie jakies sposoby? odciagac mam to co sie zbiera? po troszku czy wiecej, czasem az bolą i są bardzo twarde, bede wdzieczna za pomoc,

Gość mama dwójki
odciągaj troszeczkę ale nie laktatorem, po prostu nad zlewem pomasuj i spuść troszeczkę aby ci ulżyło, przez kilka dni, coraz mniej. Możesz też wiązać sie bandażami , a na bolące piersi okład z liści kapusty z lodówki, wymieniaj jak się zagrzeją, bardzo dobrze ściągają gorączkę;)

Gość odstwiaczkaaa
kurcze musze ulac sporo aby poczuc ulge, jakies 50 z kazdej piersi a to pobudza laktacje i tak w kolko, ehh, moze jeszcze jakies sposoby?

tak jak pisała poprzedniczka, ściągaj pokarm ręką a jesli tak bardzo bolą ciebie piersi ze juz nie dajesz rady to jak dziecko śpi głęboko w nocy daj jemu aby tobie odciągnęło i nie boj sie ze to wzmozy laktacje....ja tak robiłam przez 3-4 pierwsze noce bo bardzo mnie piersi bolały a odciąganie sobie recznie nic nie dawało....mała w nocy mi spiła (nawet nie wiedziała) i kolejnej nocy było juz mniej pokarmu a na czwarty dzien juz nic nie musiała spijac bo pokarmu bylo tak malo ze nic nie musiałam robic.

Gość odstwiaczkaaa
dac juz nie moge- zjadlam ser zolty a maly uczulony:( zjadlam go zeby sie wlasnie nie ugiąć i juz nie dac malemu bo ja miekka bylam i nie moglam go odstawic bo mi go szkoda bylo, teraz nie ma odwrotu dziekuje za porady, bede recznie odciagac po troszku, zobacze co z tego bedzie

Gość a dlaczego chcesz odstawic

Gość nie wiem po co
odstawiać :o

Gość odstwiaczkaaa
chcialam odstawic z wielu powodow, mysle ze 5 miesiecy wystarczy, najbardziej dokuczala mi dieta, jak pisalam maly ma skaze bialkową i moja dieta byla uboga, bardzo uboga, ogolnie mialam wrazenie ze maly slabo ssie i chcial jesc co 1,5 godziny, a noce takie byly straszne, na sztucznym troche lepiej sypia, ja czuje sie lepiej, no i w koncu zaczne leczyc anem ie ktorej sie nabawilam na tej diecie:(

Gość odstwiaczkaaa
juz malo wazne dlaczego, decyzje juz podjelam( nieodwracalnie tym razem), kurcze tylko co z tym mlekiem:)

Gość jak ma skazę to
twoje mleko byłoby najlepsze ...nie ma kobiecego mleka -które jest ubogie

Gość jak ma skazę to
nie no jak masz anemię to trudno ale zadzwoń do jakiegos pediatry moja siostra bandazowała piersi ...pomogło

Mi pomogło, jak piszą poprzedniczki, ściąganie, ale tak naturalnie, nie laktatorem! Do tego 2-3 razy obłożyłam piersi zamrożoną pieluchą tetrową. Zwilżyłam ją lekko i włożyłam do zamrażarki, później w stanik i tak chodziłam. Nie jest to może zbyt przyjemne, ale pomogło z dnia na dzień! Niestety okłady z kapusty w moim przypadku się nie sprawdziły, a męczyłam się z nimi prawie tydzień :( Ten pomysł z pieluchą jest od położnej i nie ma skutków ubocznych, tak jak mnie niektórzy przestrzegali ;) Powodzenia~!

Gość instynkt
musisz odciagac mleko tylko tyle zeby poczuc ulge, nie wiecej...oczywiscie mleko ci nie zniknie z dnia na dzien ale w koncu bedzie go coraz mniej. Ja juz nie karmie 3 m-ce i choc nie mam pełnych iersi to i tak jak sprawdze czy mam mleko to sie okazuje ze nadal mam, chociaz juz nie odciagam 3 m-ce... poprostu matka ma instynkt i kiedy dziecko jest głodne to mleko sie gromadzi...

Gość jkuy
ip