Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa222222

czy bóg istnieje??

Polecane posty

Gość ciekawa222222

zastanawiam sie nad tym wszytskim czy Bóg wogle istnieje jesli tak to czy patrzy spokojnie na to co dzieje sie na ziemi dlaczego pozwala na to zło cierpienie głód patologie? Wiem mozecie napisac ze ludzie sami wytworzyli zło wiem kazdy człowiek ma zło wywołane przez rządze zdobycia władzy, wyższosci...ale przeciesz Bóg jest wszechmogący! Dlacezgo niemoze temu przeciwdziałac?

Gość ciekawa222222
up up jesli niehccesz niemusisz ze mna dyskutowac nikt przeciesz nie stoi nad toba i niekarze ci odpisac na mój temat... poprostu siedze i sie zastanawaim zawzse wierzylam w Boga chodz nie dokonca we wszystko chodziłam do kosciola bo rodzice przekazali mi taka wiare ale ostatnio a dokładnie przez ten rok bardzo oddaliłam sie od Boga niezauwazyłam zeby moje zycie jakos sie przez to zmienilo i zaczelam wiele myslec o Bogu, o sensie ludzkiego istnienia, o tym co sie stanie z nami po smierci wiadomo kazdy ma inne zdanie na ten temat i niemozna komus nazucac swojego...moje zdanie jest hmmm nieiwem jak to nazwac poprostu wierzymy slepo przez tyle lat w tego Boga a o tym czy on istnieje prezkonamy siedopiero po śmierci..ja osobiście niebardzo wierze w stnienie Boga wiele rzeczy z nim związanych jest bardzo dziwnych cala biblia jest dla normalnego czlowieka niebardzo do zrozumienia...

Gość olaolalalala
za godzinę jest film na jedynce. Taki pół zartem pół serio. Obejrzyj sobie...

Gość Gdyby Bóg istniał
ten Bóg,który rzekomo jest dobry, nie byloby tyle zła na tym świecie!!!!!! Nie ma Boga!!

Gość ogOOr
Tak, ale niestety dał nam coś co nazwa sie wolną wolą i tu mamy problem. Zaufał nam, a my w większości zawodzimy Jego zaufanie.

Gość nad niemnem
a jak mamy nie zawodzic Jego zaufania skoro jestesmy niedoskonali? czy jesli stworzyl nas grzesznymi to moze wymagac nie popelniania grzechow?

Gość Jeśli Bóg
stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo - to jest on dobry??...przy takim złu,jakie prezentują ludzie?

Gość wierzę że tak
jestem katoliczką..jednak do kościola chodzę bardzo żadko..jakoś tak do kontaktu z Bogiem nie potrzeba mi pośredników w osobie tych przebierańów niejednokrotnie gorszych ode mnie.. Czy Bog istnieje? oczywiście ze tak... a to że tak jak twierdzisz nie zapobiega złu ktore sie dzieje nie swiadczy o tym ze go nie ma.. nic na swiecie nie dzieje sie bez celu... po to jest zło bys umiała je dostrzec i wybrac dobro..czyli Boga... Nie jestem zadną dewocja ani bigotką jednak modlitwa i wiara daje mi wielokrotnie sile by zyc dalej..a dostalam juz od zycią potęznego KOPA.. przekonałam sie tez wiele razy że jestem pod opieką Boga a moje modlitwy zostały wysluchane.. "coś" pokierowało mną tak by dla mnie było dobrze, bym czuła sie bezpiecznie... bym dostała w koncu to o czym marzyłam, w co wierzyłam i o co sie modliłam...

Gość kjkgkk
Nie zakładaj tutaj takiego tematu bo Cię zjadą MŁODE MOCHERY :p Gdyby Bóg istniał, nie było by tyle zła na świecie ... Jaki ojciec skazuje swe dzieci na takie cierpienia typu: umieranie przez raka, życie jako roślinka itp.

Gość dzidzia dzidzia
Jeżeli bóg istnieje to kocha nas tak jak te wszystkie dzieci na oddziałach onkologicznych

Gość ciekawa222222
kazdy ma inne zdanie na ten temat... do wierze ze tak>> ja tez dostałam wiele razy KOPA i dostaje cały czas...jestem katoliczka ale podobnie jak ty neichchodze do kościola cała spowiedz uważam za cos głupiego przeciesz równie dobrze sama moge odmówic sobie regłułke spowiedzi wymawiajac naprawde wszystkie grzechy nie bojąc sie ze ktos na mnie na krzyczy ze o czyms zapomne...sama moge pomodlic sie w domu koscioł jedynie moze dac mi krew i cialo chrystusa...ile sie teraz słyszy o pedofili wsród ksieży to maja byc posrednicy miedzy Ludżmi a Bogiem? Na kazdej mszy zbieraja na tace a gdy ktos nieda krzywo sie patrza a póxniej przechodze przez jezdnie patrze a tam czarne bmw a w srodku proboszcz z mojej parafi ide dalej a tam opel corsa nowiutki 5 drzwiowy a w nim siostry zakonne...na to wlasnie ida pieniądze gdy patrze na mój kościoł płakac mi sie chce wszedzie brudno ciemno wszystko jest zakurzone sciany popekane nigdy jescze go niemalowali figury sa tak zakurzone ze twarzy niewidac a ksieza mówia ze mozna składac bizuterie pieniadze na odnowe kosciola składają juz tak 5 lat i co odnawiają? plebanie! ręce opadają!! a co do Boga to nieiwem mimo wszytsko staram sie wierzyć gdy jest mi zle modle sie w nedzei ze Bóg mi pomoze...pomaga? niewiem wszytsko przeciesz równie dobrze samomoglo by sie rozwiązac... niewierze w piekło niebo czyściec...niebo byc moze istnieje ale piekło i czyściec? watpie! bo czy człowiek idacy do nieba byłby szcezsliwy wiedzac ze bliska jemu osoba poszła do piekła?! niebylby szczesliwy...a przeciesz w niebie kazdy jest szczesliwy? nieiwem i nieprzekonam sie póki nie zejde z tego chorego swiata...próbowałam juz wiele razy odejść ale bałam sie cos mnie powstrzymywało może to był Bóg a może strach przed tym co by mnie TAM czekało może nadzieje w lepsze dni niewiem...

Gość Ja od Boga.
Bądzcie idealni to i może Bóg będzie idealny.A nie zwalacie wine na Boga!!!!!!!!!! Bo każdy się żali że jest mu żle,że Boga nie ma,ale tylko wtedy gdy dzieje sie przywda!!!!!!!!! Porypani jesteście..........

Gość ksiundz biskup
Jeżeli Boga nie ma, to chwała Bogu, ale jeśli , nie daj Boże, Bóg jest, to niech nas ręka boska broni...

Gość ciekawa222222
przepraszam ja niezale sie na Boga...tylko na ludzi i też wiadomo nie na wszytskich jesli ktos stara sie zyć dobrze nikogo niekrzywdzic to te słowa go nieurażą...ja poprostu tylko zastanawiam sie czy bóg istnieje...

Gość ja wierzę że tak
kto nie wątpi w istnienie Boga nie godzien jest zyć.. kazdy wątpi ..zadaje sobie to pytanie czy jest Bóg , tylko skłonnośc do refleksji ma sens..czlowiek bez tego to zwykły zakapior(czyt. zakuty łeb).. ja wierze że Bog istnieje ..co nie znaczy , że bezwzględnie nigdy nie watpiłam w jego istnienie..ale są sutuacje w zyciu kiedy uswiadamiam sobie ze jest..i na tym wlasnie polega wiara.. nie na bezmyslnym kłapaniu pacierza i slepemu słuchaniu co bredzi na kazaniu ksiądz..tylko na refleksji..na dochodzeniu do prawdy.. ot

Gość ja wierzę że tak
a co do księzy calkowicie sie z tobą ciekawa zgadzam..to tez byl jeden z powodów ktore przyczynily sie do tego ze przestalam chodzic do koscioła.. ta banda uwaza sie za bliskich Boga, uczy ludzi jak życ w dobru, powsciagliwości, prawdzie, skromności.. szkoda tylko ze te zasady obowiązują tylko w jedna strone..ich oczywiscie nie.. gdyby dac im władze płonełyby stosy tak jak w inkwizycji.. szkoda słow!! u mnie w parafii jest kobieta..żona alkoholika..matka osmiorga dzieci.. brakowało jej na chleb..poszła do ksiedza by ją poratował... co uslyszała?? "Dał Bog dzieci , da i na dzieci" i odprawil z kwitkiem!!! a teraz walcza o zakaz aborcji!!! szlag!! I ktoś taki ma mnie uczyc jak życ w zgodzie z bogiem ?? kiedy ja nie przejde obok żadnego żebraka obojętnie?? a tez jestem samotna matką i sama sie szarpie ze wszystkim.. Jednak mimo wszystko wiem ze nawet obecna moja sytuacja jest za sprawa Boga.. bo to jest lepsze dla mnie niz to co było kiedyś..dał mi odwagę bym uczyniła krok i wyzwoliła sie spod tego co mnie niszczyło...

ksiundz biskup zakład Pascala każdy zna, ależ wyrachowana sztuka z Ciebie :D jeszcze zależy o kim, czym mowa, stąd moje pytanie 19:30.

\"W ogóle Bóg objawia się masowo lecz nie uzurpuje sobie żadnego wpływu na bieg wypadków jest na to za rozsądny\" A. Bursa \"Noc długich noży\"

Gość despotka z urodzenia
bvóg oczywiście ale popadl w depresje i jest teraz na przymusowym urlopie:(

Gość ja sie czesto zatanawiam
nad tym,ze jezeli Bog istnieje to jest On okrutny...bo mowi sie ze"kogo Bog kocha tego doswiadcza" ale co to za milosc ktora przynosi ze soba bol,cierpienie,lzy ,smierc.Jak sie kogos kocha ,to robi sie wszystko ,by ta druga osoba byla jak najszczesliwsza....Dziwne to wszystko...

Gość niewiemmm
ja uważam, że na pewnoe istnieje! przekonałam się, jak wiele razy prosiłam o coś i to się spełniło. A zło istatnieje, dlatego, że jakby wszystko było dobre, to byśmy tego nie doceniali. Nie zawsze jeste życie sprawiedliwe ale Bóg istniej! nie można w to wątpić

Gość duchowna
Pczytajcie ostatnie wypowiedzi na topiku "DUCH" w Zdrowie i Uroda. Trochę się wam rozjasni..

Gość duchowna
Poczytajcie "Rozmowy z Bogiem"N.D.Walscha! Arcyciekawe")

Bog istnieje.Co to za argument w ogole , ze jesli jest to dlaczego pozwala na te cale zlo? po pierwsze wolna wola, ktora nam dal.To nie Bog czyni wiekszosc rzeczy zlych, tylko ludzie.Druga sprawa, tylko Bog moze czynic zlo w imie dobra.W Biblii, wielokrotnie jest powtarzane, ze jezeli sie nie nawrocimy, nie odejdziemy od zla, to Bog bedzie nas karal.Sa nawet opisy, straszne.Ale jakos nikt nic sobie z tego nie robi.Pan Bog, jest dobrem nieskonczonym, ale jednoczesnie sedziom naszym.A sedzia jak wiemy nie tylko nagradza..