Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kapelusz Usmiechmistrza

Czy policja moze mnie wykryc jak sciagam filmy przez rapidshare?

Polecane posty

Gość TAK MOZE

Gość *Policja*
Było trzeba się nie zdradzać. Już po Ciebie jedziemy.

Gość TAK MOZE
Widac tam twoj adres IP, ale np. juz z osiolka mozesz korzystac smialo :)

Gość TAK MOZE
Chodzi tak, bo masz pewnie zle ustawione porty, chyba ze to siec blokowa, jakis router, to wtedy nic sie nie da zrobic raczej. Osiolek wydaje sie najlepszy, z rapidshare uwazaj czy z megaupload

Gość a z jesli ja korzystam
z BearShare, to tez mnie moga wykryc?

Gość TAK MOZE
torrentowe i osiolkowe bezpieczne :) reszta nie - czyli tam gdzie jest podany adres IP to nie bezpieczne :]

Gość a ja mam osiolka
a ja mam osiolka i tam jest podany adres IP przy kazdym użytkowniku !!

Gość TAK MOZE
:) prosze bardzo

Gość TAK MOZE
ten adres IP sie zmienia, nie jest wykrywalny :)luziki bluzik

Gość hm hmmm
u mnie z uTorrenta calkiem niezle sie sciaga

Gość gdyby filmy były tańsze
to nikt by nie ściągał ich z netu:-o

Gość bearshare pokazuje ip
??????????????????

Gość gdyby zamykali każdego
kto ściąga coś z netu to by na ulicach byłyby pustki bo wszyscy siedzieliby w pierdlu,z wyjątkiem niemowlkaów bo oni jeszcze nie umieją się posługiwać kompem:-P

Gość 19.19
ten TAK MOZE to jakis głupek :) rapidshare jest całkowicie bezpieczny - ta firma nie wsółpracuje z policja i raczej nie bedzie bo to by oznaczało koniec jej dobrej reputacji i w konsekwencji plajte...rapidshare to najbezpieczniejszy sposób sciagania plików w dodatku jak sciagasz to nie udostepniasz więc nie mogą cie o to oskarzyć natomias EMule , torrenty i inne sieci p2p nie sa bezpiecznie poniewaz widac tam twój IP , policja uruchamia swojego kilena torrentowego czy EMule wpisuje w wyszukiwarce plik gdaje na ściagaj i już ma szyskie IP które ten plik udostepniają wtedy wystarczy odfiltrować te z Polski , zwrócic się do twojego providera internetowego o ustalenie adresu i tozsamości - i nie masz szans na tłumacznie więc only rapidshare i jemu podobnje serwisy , p2p jest niebezpieczna szczególnie jak ściągasz / udostepniasz pliki polskich wykonwców (mp2 , filmy ..)

Gość sug
19.19 za wszystkim się zgadzam, poza jednym: "wtedy wystarczy odfiltrować te z Polski , zwrócic się do twojego providera internetowego o ustalenie adresu i tozsamości - i nie masz szans na tłumacznie" postępując w ten sposób można tylko ustalić że ktoś o danym IP udostępnia plik o danej nazwie i sumie kontrolnej, aby stwierdzić czy ów plik jest rzeczywiscie chroniony prawami autorskim trzeba go pobrać... ponadto dostawcy internetu nie są zbyt chętni do udostępniania danych teleadresowych - z tego co mi wiadomo prawo nie nakałada na nich takiego obowiązku (ale co do tego mogę się mylić) ponadtom stosując taki wynalazek jak truecrypt, możemy naszym organam ścigania jescze bardziej utrudnić (a raczej zupełnie uniemożliwić) działania...

Gość lorenc
(skopiuj cały link)

Gość alerpzeciez
z rapida mozna sciagac bo to legalne ejst, po to jest by z niego sciagac, jesli cos jest nie teges to umieszczanie tam pirackich rzeczy ale jak ty nie umieszczasz to jest luz