Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ivaa

brevoxyl, tormentiol, tribiotic, afronis...??

Polecane posty

Gość uuuuuuuuupuppppppppppppppp

Gość imixxxer
miałam doświadczenia z brevoxylem i tormentiolem tylko, brevoxyl działał i było OK póki go cały czas stosowałam, tormentiol wcale nie pomagał, zero porawy, tani to jest ale nic nie pomagał, nic, polecam benzacne, tani(ok8-10zł, zależy od apteki), wprawdzie wysusza skórę i powoduje jej łuszczenie ale jak się uprzesz, wytrzymasz i będziesz 2x dziennie smarować to cera ci się bardzo poprawi, dobry jest też skinoren(każdy dermatolog go nawet poleca) ale drogi, 42zł za 30gram(tyle samo jest benzacne), więc jak chcesz porządnego kremu to może spróbuj skinorenu, jeden krem za 42zł zamiast 3 które będą też kosztować 42zł :)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp

Gość wąger
pomocy ..... !!! mam wągry na nosie ... małe drobniutkie ale ich jest pełno więc wyciskanie nie pomoże !! co poradzicie mi ?

Gość Netka *
Dzisiaj kupiłam Afronis widzę że jest wiele dobrych opini na temat tego preparatu pozostaje mi już tylko sie przekonać czy rzeczwwiście jest taki dobry

Gość brevoxyl= benzacne
benzacne jest tanszym żelem nic poprzednik i lepszym Tormentalum- ma lepszy skłąd , olecam kupić I do tego Acnefan krem

Gość arramandda
Kiedyś uzywałam Brevoxylu i byłam bardzo zadowolona (po kilku aplikacjach wzystkie krostki poznikały, co do jednej), niestety, po ok. pół roku skóra sie przyzwyczaiła i przestał działać... Po jakims czasie postanowiłam do niego powrócić, ale z marnym skutkiem... Spróbowałam Benzacne, i to tego mocniejszego - niestety, mi nie pomaga. Od niedawna stosuje Afronis - mam nadzieję, że pomoże, bo jak nie, to czeka mnie wizyta u dermatologa. Tribiotic jest dobry na wycisniete pryszcze - skóra szybciej się goi. A Tormentiol srednio mi pomaga...

Gość Alusz
Tormentiol naprawdę pomaga jeśli stosuje się go 5 dni z rzędu. Nie raz na 2 tyg. Jest na prawdę nie drogi. 6-8 zł.

Gość Davercin i inne takie
Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki:) Ze swojej strony polecam Davercin - jest to antybiotyk, na receptę. Bardzo skuteczny - wysusza, ale nie przesusza skóry ( a dodam, że mam bardzo wrażliwą cerę). Do tego mydło siarkowe (zamiast żelu do mycia twarzy i innych tego typu specyfików;)) i maść tormentiol w sytuacjach kryzysowych (zawsze na noc). Zestaw na piątkę z plusem. Pozdrawiam :)

Gość paaaaaauuuuuuuulincia
Ja stosuje afronis. Moim zdaniem jest najlepszy - fakt , wysusz skórę, ale znalazłam na to sposób : skóra strasznie mi się łuszczyła używałam go 3 dni i 4 dnia rano (poniedziałek,miałam iść do szkoły) strasznie wysuszyła mi sie skóra , odchodziła mi.. była szorstka. Poleciałam do pierwszego lepszego hipermarketu i kupiłam - krem ZIAJA oliwkowy LEKKA FORMUŁA . Posmarowałam i po jakichś 30 minutach od razu miałam gładką skórę, teraz codziennie go stosuje rano , bo wieczorem afronis ;) stosowałam też brevoxyl - polecam , bardzo mi pomógł, a miałam istną masakrę na czole :D I jeszcze acne-derm, pomógł mi z zaskórnikami

Gość Afronis
Ja używam afronis około miesiąca i przez jakiś czas był skuteczny Teraz mam wrażenie że jeszcze więcej mam tego syfu na twarzy :(

Gość ALCJA i CZARY
Dla mnie AFRONIS jest podsawą pielęgnacji cery z trądzikiem. Przecieram nim twarz rano i wieczorem po umyciu twarzy. Opócz tego punktowo pojedyncze większe pryszcze (szczególnie przed miesiączką). Przecieram nim tez dekolt, plecy i ramiona. Przestałam stosowaą antybiotyki, hormonów się boję. AFRONIS pomaga mi z szaleństwami mojej cery, a działa tylko na zewnątrz organizmu. POLECAM MNIE BARDZO POMAGA!!!

Gość znienawidzony burgund
stosuję brevoxyl na zmiane w clindacne (na recepte, ok 18-20 zlotych) i moja cera w koncu wyglada w miare dobrze, ale na poczatku po brevoxylu sie czerwienila, jednak z czasem to minelo. polecam taki zestaw ;)

Gość mrówczanowa
stosuję afronis ale nie na całą twarz tylko jak wyskoczą jakieś cholery to punktowo patyczkiem higienicznym albo lekko na wacik przykładam dla mnie to najlepszy sposób jego skład : mentol racemiczny - 0,2g -Mentol podrażnia zakończenia czuciowe receptorów zimna (irritantia) wywołując na skórze i błonach śluzowych uczucie schłodzenia. Zmniejsza także wrażliwość innych zakończeń czuciowych i działa słabo znieczulająco miejscowo rezorcyna - 2 g -Wskazania do stosowania są szerokie, m.in. niektóre postacie trądziku (acne) i łuszczycy (psoriasis), dermatitis, wyprysk łojotokowy, grzybica obrębna pachwin, figówka gronkowcowa, liszaj łuskowaty, świerzbiączka, pomocniczo w leczeniu brodawek, nużyca, opryszczka, świerzb i wiele innych chorób skóry. Ponadto w okulistyce, ginekologii, urologii i proktologii. Związek jest stosowany jako środek peelingujący w kosmetologii. kwas borowy 3g -Wykazuje słabe działanie bakteriostatyczne (becteriostaticum), przeciwzapalne (antiphlogisticum), ściągające (adstringens). Roztwory kwasu borowego działają dodatkowo wysuszająco, słabo mogą pobudzać ziarninowanie ran. tymol - 0,05g -znalazł zastosowanie jako środek odkażający błony śluzowe i rany, w leczeniu opryszczki i aft. Ponadto w dermatologii (np. w chorobach skóry przebiegających ze świądem, ropnymi wypryskami i pasożytniczych, pomocniczo w acne - preparaty złożone) oraz w stomatologii i laryngologii. substancja pomocnicza enanol 70 stopniowy

Gość cellulit to cholerna zmora
-Borasol ok 5 zł - maść cynkowa ok 2 zł - krem ziaja Kozie mleko 1 - ma lekką konsystencję, nie jest tłusty, nie zapycha porów - ok 7 zł. Pamiętajcie o tym by nawilżać skórę nawet jeśli jest tłusta i by używać kremów NAWILŻAJĄCYCH nie natłuszczających. Po umyciu twarzy smarujemy buzię kremem. Ja używam szarego mydła bo tylko po nim nie wyskakują mi pryszcze. Po każdym innym dostaję malutkie białe krosteczki koło nosa.

Gość kaska300791
Ja od kilku tygodni jestem fanką Afronisu. W sierpniu pojawiła mi się tzw. "kaszka" na czole. Paskudnie wygląda to szczególnie w słońcu. Kaszka ta jest przemianą łojotokową. Afronis super ją wysuszył i mam jej zdecydowanie mniej po 2 tyg. stosowania. Przecieram twarz wacikiem co 2 dzień przed pójściem spać. Wysusza bardzo cere...ale przy mojej tłustej cerze sprawdził się idealnie. Raz na 3, 4 dni stosuję zwykły krem z apteki w tubce z witaminą A. (polecam!!! lepszego kremu nie miałam)