Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala muminka

dzialja rolna na budowlana

Polecane posty

czy ktos moglby mi pomoc i podpowiedziec jak mam sie do tego zabrac? chcialabym przeksztalcic dzilke rolna w budowlana. jakie koszty? moze ktos jest zorientowany w tym temacie?

wiem ze musze isc do urzedu gminy. i tak zrobilam, ale tam mi powiedzieli ze 3 lata mam czekac na plan zagospodarowania. a ja laik totalny, szukajac na internecie znalazlam ze musze starac sie najpierw o \"plan zabudowy\" i \"odrolnienie\" i teraz juz w ogole nic nie rozumiem. a pan w gminie byl tak mile, ze nawet mial pretensje ze jestem... biurokracja!

mala muminka jak nie ma planu zagospodarowania,to jest motania. nie wiem ale ja bym dowiadywala sie u geodety jak to jest,bo on robi mapki,na podstawie ktorych dzialka jest przeksztalcana.

Gminy nie mają pieniędzy na tworzenie planu zagospodarowania, więc takie plany mogą się długo tworzyć a ceny działek budowlanych będą rosły , kwadratura koła :( , już działek brakuje budowlanych , kto ma działkę to teraz dyktuje ceny.

ja tylko wam powiem , nie masz racji, nie masz pojęcia o tym

no wlasnie, dzialki budowlane nie dosc ze drogie to jeszcze rozebrane. mam hektar rolnej to chcialam przeksztalcic, ale nie wiem jak sie zabrac do tego. w gminie powiedzieli ze plan beda zmieniac za 3 lata. ale ja nie wiem czy za 3 lata (o ile dotrzymaja slowa) jak juz bedzie ten plan to ja juz bede miala w tym momencie przeksztalcona? czy o co chodzi? wiem ze mam ziemie 4 klasy czyli kwalifikujaca sie do przeksztalcenie. geodeta to raczej pozniej. najpierw walka z debilami w gminie.

podanie o przeksztalcenie zlozylam. ale co z tym planem zabudowy? i odrolnieniem? kiedy to? do kogo? po co? kurcze...

znalazlam w google,ze jesli nie ma planu zagospodarowania,to odrolnienie dzialki jest nierealne.jednak musisz czekac. a z tym naszym domkiem,to nie wiem jak bylo,moze dlatego dostali zgode,bo to dla powodzian???

ja tylko powiem u Was pewnie bylo inaczej, bo juz kupiliscie domek i dlatego nie potrzebowaliscie pozwolenia. np.rolnicy tez nie potrzebuja pozwolen, moga sie budowac na dzialce rolnej normalnie.

Gość Sołtysowa Wenusja
Sołtys wszystko załatwi.