Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hej mam pytanko

Figura - wrodzona?

Polecane posty

Gość Hej mam pytanko

Chciałąm się zapytać ,czy to prawda ,że figurę mamy juz taka z jaka się urdziliśmy tzn. ,jeżeli np. jestem jakoś inaczej zbudowana to będę zawsze szeroka w talii , szersza niż inni?

Gość taka prawda
ja mam 24 lata a nadal wyglądam jak po urodzeniu :(

raczej nie chociaż mamy pewne genetyczne wrodzone cechy i tego się nie zmieni. ale ćwiczeniami i dieta mozna ciało w dużym stopniu uformować. ale jednak lepiej sie pogodzić, że penych rzeczy się nie zmieni.

Gość ikjuyhtgrf
to zalenzne od genów. moja babcia miała duzy biust, i go odziedziczyłam po niej.

Gość hm hmmm
no raczej ustawienia kosci sobie nie zmnienisz :)

Gość Ja jestem w miae
szczupła mam 54 kg przy wzroście 171 cm... A mam aż 68 cm w talii :( Czy to się da zmienić , czy po prostu mam taką figurę ??

Gość najprawdopodobniej masz taka
budowę, pewnie nie masz wcięcia w talii, tak?

Gość bardzo małe ...
mam.. da się to zmienić? Może hula-hop ?

mozesz kręcić hula-hop, ale talii osy mieć nie będziesz nigdy jeśli masz taką budowę jednak czy to takie istotne?

Gość bardzo małe ...
no raczej... marze o talii..... Bardzo nie lubię u kobiet szerokich talii....

"szerokich talii"??? chyba raczej braku talii;) co innego małe wcięcie, a co innego otyłość brzuszna

Gość a krzywe nogi
to krzywe kosci czy zle ulozone miesnie? chodzi mi o uda

Gość ffafaaaaa
Generalnie w sensie proporcji nie łudźmi się ale tak własnie jest. Gruszka będzie zawsze gruszką, tyle że może mnie będzie to widoczne przy 50 kg niż przy 65 kg. Owszem, ćwiczeniami można dużo poprawić i wymodelowac sylwetkę ale nie czarunjmy się, że są to ćwiczenia w domu. To wymaga chodzenia na siłownię, pewniej wiedzy (co i jak ćwiczyć) i duuużo wysiłku tudzież samozaparcia. Ale niestety, jak ktoś ma duży tyłek to ma, może co najwyżej schudnąć wszędzie to i tyłek spadnie. Ale dieta i zgubione kilogramy nie zmienią proporcji i typu sylwetki. Więc to są fantazje o wyszczupleniu tego czy tamtego.

Gość A ja ja ja
mam otyłość brzuszną , ważę 68 kg przy 167 cm... no i mam brzuch i nie mam talii , a po schudnięciu mogę mieć ładną talię...? Czy to jest może taka reguła ,że jak ktoś ma otyłość brzuszną to znaczy ,ze ma kiepską talię?

Gość ffafaaaaa
jak dla mnie szeroka talia jest do przyjęcia, jeśli nie łączy się z posiadaniem brzucha. Czasami ktoś ma taką budowę, że nie ma brzucha a jednak też nie ma tego przewężenia. Ja uważam że to żaden problem, dziś sie nic nie nosi w talii tylko na biorach, jeśli na biodrach nie ma oponki, jest ok. Z kolei czasami dziewczyny mają talię tyle że mają do tego biora szerokie jak szafa, to ja dziękuję. Generalnie lepsza - jak dla mnie - jest taka fugura chłopczycy - ładne smukłe bioderka, niż wielka pupa i biodra, i talia osy. Spróbujcie coś na siebie kupić i zobaczcie na kogo są szyte ciuchy. No w każdym razie po prostu lepiej się wygląda w biodrówkach i łatwiej się ubrać.

Gość ffafaaaaa
No niestety będziesz mieć mnieszy brzuch i węższą talię jak schudniesz ale nie zmienisz typu sylwetki. Aczkolwiek z brzuchem ćwiczeniami da sie sporo zrobić. Ale idź do siłowni i poradź się trenara.

Gość A czy jeżeli ktoś
jest wąski w talii to znaczy ,że musi mieć figurę chlopczycy i nie mieć bioder? Bo np. Natalia Oreiro jest wąska bardzo w talii i ma ładne bioderka...

Gość A ja ja ja
Ale chodzi o to ,że ja nie wiem jaki mam typ sylwetki bo od dziecinstwa mam otyłosć brzuszną.... Chodzi mi o to przy jakim typie figury występuje njaczęściej otyłość brzuszna?

Gość ffafaaaaa
ja w każdym razie straciłam brzuch na siłowni, ale nigdy z drugiej strony nie miałam otyłości brzusznej. Miałam brzuch, tyle że przy mojej sylwetce w sumie nigdy nie było go specjalnie widać. Słowem skorygowac można dużo, ale cuda to już tylko przy mocy liposukcji i skalpela.

Gość ffafaaaaa
Nie no odwrotnie - ładną talię mają często dzieczyny z okrągłymi bioderkami. To kwestia stosunki talii do bioder, czyż nie? Figura chłopczycy to mała różnica między talią i biodrami (no i mały biust).

Gość ffafaaaaa
słowem to naprawdę kwestia typu sylewtki a nie tak bardzo kilogramów.

Gość ffafaaaaa
Otyłość brzuszna to sylwetka jabłka.

Gość A ja ja ja
Alej jak myślisz jaki typ figury będe miała po zlikwidowaniu tej otyłości brzusznej? Mam sznasę na wąską talię? Bo ja nie wiem jaką mam talię bo do zawsze mam nadwagę...

Natalia Oreiro ma właśnie klasyczną, kobieca figurę ze sporym wcięciem w talii i pokaźnymi do neij biodrami:) oczywiście wszystko w odpowiednich proporcjach:) i to absolutnie nie jest typ sylwetki chłopczycy tylko właśnie bardzo kobiecy typ

napisz jakie masz proporcje: ile centymetrów w talii, biodrach i biuście

Gość ffafaaaaa
Możesz liczyć na zredukowanie brzucha i poprawienie sylwetki no ale to chyba oczywiste, że nie będziesz mieć nigdy wąskiej talii, bo taką masz budowę. Nawet po liposukcji trudno o tak redykalną zmianę sylwetki.

Gość A ja ja ja
No więc mam : biodra- 90 cm pas - 93 cm talia- 77 cm waga: 65 kg przy wzroście 169 cm (dodam ,że byłam jeszcze grubsza - startowałąm od 75 kg)

Gość A ja ja ja
Ale nie wiem jaką mam talię , bo na razie jest otłuszczona!

Gość ffafaaaaa
Słuchaj, przykro mi odbierać ci złudzenia, ale nie możesz uważać, że tłuszcz to tylko taki płaszcz, ktory można zrzucić a pod spodem kruje się supermodelka. Musisz pogodzioć się, ze masz taki a nie inny typ budowy. Co nie znaczy że nie możesz schudnąć i poprawić swoją sylwetkę.

domyślam się, że dodatkowe kilogramy, które masz osoadzają się w górnej partii ciała czyli na ramionach, plecach, biuście itp.? niestety, ale wszystko wskazuje na to, że masz właśnie taki typ budowy - jabłko i nigdy nie będziesz miała talii osy, ale ćwiczyć zawsze warto:) chociażby dla wyrzeźbienia sylwetki i dla zdrowia:)