Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

noe

super tiramisu zrobiłam mniam

Polecane posty

kto chce skosztowac ?:) zachecam do zrobienia bardzo proste i nie da sie go popsuc:) chyba ze sie smietane ubije na masło:)

Gość Lee___
no dawaj przepis :) uwielbiam tiramisu jami

przepis troche zmodyfikowany:) ale wyszło:) wziełąm dwie smietany 30 %taki kubeczek chyba 200 g jeden serek mascarpone paczka biszkoptów takich podłóznych ale nie takich jak zwykłe biszkopty one sa wi biedronce tez takie jakby z cukrem na wierzchu czy z lukrem i takie jakby dmuchaneno takie do tiramisu:) pół szkl cukru pudru i na napar : dwie łyzeczki kawy rozpuszczalnej łyzeczka cukru i łyzeczka olejku rumowego smietane sie ubija sama jak jest juz sztywna:) to sie dodaje cukier i dalej sie ubija, potem na koncu serek miesz sie to a nastepnie ukłąda sie jedna warstew biszkoptów na blaszce( albo w naczyniu zaro tylko czyms mały ja na podłuznej blaszce waskeij robiłąm) i polew sie je tym zimnym naparem kawowym tylko dosc duzo je trzeba nasaczyc tylko nie tak zeby sie rozleciały jak beda twardawe to nic one przejda kremem który kładzie sie na namoczone biszkoptyi posypuje kakao ciemnym, i kolejna warstwa tak samo : biszkopty i krem kakao i do lodówki na ok 3 h a potem niebo w gebie:) wczoraj tesciowie zjedli prawie 2/3:( mam w przepiszie zeby dodac zelatyne ale ja nie dodawałam trzeba kroic od razu na talerzyki bo jest dosc miekki ale pycha:)

a i jak wezmiecie jedna smietane 250 to tez dobrze:):) i wazne zeby wszystko było dobrze schłodzone serek smietana i napar

tak zdecydowanie trzeba warstwe na spodzie nasaczyc mniej bo teraz jem to troche jest zawilgotna ale pycha!!!!!!!

pewnie juz wszystkie spisały przepis, a podziekować to nie ma komu. 🌼 dzieki noe 🌼 na pewno wypróbuje