Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carmelle

maseczki oczyszczajace do twarzy

Polecane posty

Gość carmelle

czy macie "przepisy" na jakies naturalne maseczki do twarzy ktore dobrze oczyszcza cere?

Hehe, właśnie miałam o to samo spytać ;) I jeszcze jakieś naturalne do ciała, z domowych składników

Gość carmelle
Do cery suchej i wrażliwej Działanie: odżywia i wygładza cerę. Wymieszaj żółtko z łyżeczką miodu. Dodaj pół łyżeczki oliwy z oliwek i kilka kropli witaminy A. Nałóż pędzelkiem na oczyszczoną twarz. Po 20 minutach zmyj ciepłą wodą i delikatnie osusz twarz, oklepując ją ręcznikiem. Stosuj 1–2 razy w tygodniu. Do cery trądzikowej Działanie: oczyszcza i wygładza skórę. Kawałek drożdży piekarskich, wielkości orzecha włoskiego, wymieszaj z łyżeczką ciepłego mleka. Posmaruj powstałą pastą chorą skórę (maseczkę możesz nakładać również na plecy i inne miejsca objęte trądzikiem). Gdy maska zastygnie, zmyj ją letnią wodą. Stosuj codziennie, przez co najmniej 4–6 tygodni. Przeciwzmarszczkowa Działanie: napina i odżywia skórę. Ugotuj filiżankę białej fasoli. Przetrzyj przez sito. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny i łyżkę miodu. Dokładnie wymieszaj. Rozsmaruj papkę na twarzy i szyi. Pozostaw na 15 minut. Zmyj ciepłą, a potem zimną wodą. Stosuj raz na 2 tygodnie. Do cery zmęczonej Działanie: dodaje skórze blasku, odżywia. Ugotuj ziemniak „w mundurku”. Przestudź, obierz ze skórki i rozgnieć. Dodaj łyżkę mleka i żółtko, dokładnie wymieszaj. Podgrzej maseczkę w kąpieli wodnej (ustaw miseczkę z masą w garnku z gotującą się wodą i mieszaj, aż masa się rozgrzeje) i nałóż ją na twarz (uważaj, żeby się nie poparzyć). Następnie przykryj skórę wilgotną, ciepłą gazą. Po 20 minutach umyj twarz ciepłą wodą i spłucz chłodną. Stosuj raz w tygodniu. Szukaj Poczta Onet.pl KOBIETA:URODAZDROWIEŻYCIE GWIAZDMAGIAGOTOWANIEŚLUBPARTNERSTWOKIOSK Start Twarz i ciało Włosy Makijaż Zapachy Moda Kosmetyki Blogi Twarz i ciało PIELĘGNACJA CIAŁA Naturalne maseczki Spróbuj sama przygotować maseczkę! Bez względu na porę roku możesz używać takich składników, jak: płatki owsiane, ziemniaki, śmietana czy mleko. Maseczki z nich sporządzone są całkowicie bezpieczne. ciąg dalszy... R E K L A M A czytaj dalej Do cery podrażnionej Działanie: wpływa kojąco na podrażnioną skórę. W kawałku ligniny wytnij otwory na oczy, nos i usta. Nasącz ją lekko podgrzaną oliwą z oliwek i połóż na twarz. Odczekaj 25 minut, a następnie zdejmij okład i usuń chusteczką higieniczną resztki oliwy, pozostałe na skórze. Stosuj raz w tygodniu. Do cery tłustej Działanie: oczyszcza, napina skórę i poprawia ukrwienie. W młynku do kawy zmiel na proszek 2 łyżki płatków owsianych. Ubij białko jaja na niezbyt sztywną pianę i wymieszaj z mąką owsianą. Rozprowadź papkę na twarzy i pozostaw na 20 minut. Gdy zaschnie, delikatnie usuń ją suchą chusteczką higieniczną. Umyj twarz ciepłą, a potem zimną wodą. Stosuj nie częściej niż raz w tygodniu.(KG)

Gość bidonn
Miodowa maseczka oczyszczająca. Wymieszać 1 łyżkę miodu lipowego z 1 łyżką mielonych migdałów, 2 łyżkami płatków owsianych. Dodać soku z cytryn w ilości umożliwiającej dobre zwilżenie całości. Delikatnie masować mieszanką twarz, spłukać letnią wodą.

Gość onananana
odzywcza i nawilzajaca- nalozyc na twarz zwykly jogurt naturalny :) na 5 minut

Gość dorotkaaa
czy ktoras wyprobowala jednej chocby z tych podanych maseczek?:)

prubowalam maseczke z platkow owsianych -- wmasowana jak peeling faktycznie troche oczyszcza platki owsiane z siemieniem lnianym - tez ubite bialko z cytryna - zamyka pory i napina jogurt lub kefir zrobiony z polopiryna oczyszcza twarz jak najlepszy peeling enzymatyczny

Gość hmmm...k
do jakas tam sobie--a mozesz podac dokladnie z tym bialkiem i cytrynka?ile czasu co i jak? a i jezcze pytanko co do tego jogurtu i polopiyryny to taka maseczka nadaje sie na twarz z problemami naczynkowymi?no i tez ile co i jak ;) bylabym wdzieczn za odpowiedz

Gość kie ka
tez stosowałam tą białkową.Białko ubijałam do tego pare kropel cytruny i to nakladalam na twarz na jakies 15 min ;)

Gość aaaaaaaaaaas
i daje cos?

Gość przyłącze sie
ja robie białkowa jak mi zostanie białko po jakimś ciescie,akurat mam ,wiec chyba sobie zrobie dzien dla urody:)

Gość oczyszczana...
podobna bardzo dobra jest Witaminowa terapia matujaca z Sorai

Najlepiej przestań sie malowac gdy chcesz widziec lepsze efekty... ja nie maluje sie od 4 tygodniu jest lepiej...

Gość cbrdfgbt
jak zrobic ta owsiana??

Gość upuupu
a czy ta z bialka mozna stosowac gdy ma sie cere naczynkowa?

Gość a co powiecie
czy da sie ja stosoac gdy cera naczynkowa?

Gość dziewczyny a ja mam
podbijam

Gość a c....

Gość a czy sa jakies

Gość uuuuuuuuu