Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedroneczka_20

CILEST

Polecane posty

Gość biedroneczka_20

czesc wszystkimmam pytanie! mianowicie chce wziac tabletki cilest tabletki bede brała poraz pierwszy w zyciu ale konczy mi sie okres i czy moge wziac pierwsza w ostatni dzien okresu a nie w pierwszy czy tak mozna prosze o szybka odpowieć

Gość nie bierze się
w pierwszy dzień cyklu

Gość miało być
nie, bierze się w 1 dzień cyklu, czyli 1 dzień okresu

Gość biedroneczka_20
ale czy w ostatni dzien moge zaczac brac

Gość swiadkowa
nie

Nie dotarło? :O Pierwszą tabletkę z opakowania bierzesz pierwszego dnia cyklu, czyli w pierwszy dzień miesiączki.

nie mozesz... 5 dnia okresu jesli sie nie myle mozna zaczac, ale wtedy tak czy siak musisz sie zabezpieczac przec caly miesiac... wiec po co teraz???

Gość Ryonald
A to nie jest tak ze jak sie wezmie w ostatni dzien miesiaczki pierwsza tabletke to trzeba sie przez 7 dni zabezpieczac dodatkowo a pozniej juz jest ok? Tak przynajmniej jest przy Yasminach...

tak właśnie tak a nie inaczej...w pierwszy dzien miesiączki......... każde jedne tabl anty tak się powinno brać.

Gość oburzona00
autorka moze, jest dzieckiem specjalnej troski do której NIC-KURRWA-NIE-DOCIERA ile razy by sie jej nie powiedzialo wiec dla niej specjalnie te tabletki beda działac w ostatni dzien okresu. Dziekuje za uwagę a teraz WYPIERRDALAJ

z tym 5 dniem to nie pamietam czy to przy tabletkach czy przy zastrzyku anty... ale w kazdym razie najlepiej 1 dnia okresu, wtedy tabsy maja swoje prawidlowe dzialanie od samego poczatku i nie trzeba sie dodatkowo zabezpieczac... a co do autorki to chyba jej \"20\" przy nicku troche nam mowi...

Myślę, że najlepiej brać w połowie cyklu... a potem wspólnie wybierzemy imię dla \"bejbika\" :D

o to jest wspanaly pomysł :) albo potem pojawi sie następny topic...wpadłam przy braniu tabsów,co zrobiłam źle????

a co do tego że można brac od 5dnia miesiączki to też coś mi się o uszy obiło,ale to dotyczylo kwestii zdrowia a nie zapobieganiu ciąży ... no i tak jak wesolutka napisała nalezy sie dodatkowo wtedy zabezpieczać...niestety

Gość o bosheee
ile tu złośliwości hehehe. Ma prawo sie zapytac nawet 50 razy jesli ma na to ochote dajcie juz spokoj. do autorki--->>> tabletke nalezy wziac pierwszego dnia okresu jesli bierzerz je w celu zapobiegania ciazy, wtedy dziala odrazu, jesli w innych celach mozesz zaczac brac w dniu 5, ja tak wlasnie zaczelam aby sprawdzic jak bede je tolerowac i przez caly cykl dodatkowo sie zabezpieczalam, teraz juz jest ok i pelna satysfakcja z seksu ;) takze jak uwazasz... pozdro