Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natasharf

co na zaskórniki? pomocy kobiety

Polecane posty

Gość natasharf

macie jakies sprawodzne kosmetyki?

No jesli jest ich duzo to radzialbym sie wybrac do kosmetyczki na czyszczenie twarzy:)ja tak robie 2 razy w roku i jest oki.

Gość natasharf
Slyszalam o kremie Brevoxyl i Acnederm ale nie wiem co skuteczniejsze:(

Gość rozpacz.....
To chyba nie masz ich dużo. Musiałabym chodzić do kosmetyczki co dwa tyg. żeby się pozbyć tego paskudztwa, a nie będę, bo mechaniczne oczyszczanie powoduje, że ścianki porów tracą elastyczność i w ogóle masakruje pory. Ewentualnie peeling ultradźwiękami, ale ten jest za słaby. Kwasy też nie pomogły - chyba stosowałam za krótko. Glinka - zapobiega powstawaniu nowych, nie likwiduje istniejących, najwyżej trochę. Rozpacz... :( Jedyne co widocznie zmieniło stan mojej skory to nie żadne kosmetyki tylko zmiana diety i... unikanie kosmetyków. Im ich mniej, tym lepiej. Mniej świństw na twarzy, bo się pory nie zatykają. Do tego odpowiednia dieta: dużo wody mineralnej, zielona herbata, żadnych słodyczy ( :( ), olej wiesiołkowy (poprawia skład sebum).

Gość natasharf
no i kosztuje

Kto Ci naopowiadal ze czysczenie twarzy jest szkodliwe???Wez sie puknij w glowe!Ja chodze regularnie i nic mi nie jest.Skore mam normalna.Wole isc do kosmetyczki i zrobic to higienicznie i nie nisczyc skory,a nie np sama w domu i potem chodzic z ropnymi krostami!A dieta oczywiscie ze ma duze znaczenie,choc nie zawsze.Mam kolezanke ktora caly czas je slodkie i niezdrowo sie odzywia a ma skore jak pupcia niemowlaczka

Gość rozpacz.....
Akurat Brevoxylu nie stosowałam, ale używałam Benzacne, także z nadtlenkiem benzoilu (w Brevoxylu jest go 4%, w Benzacne 10%, nie wiem czy różnią się podłożami i jaki ewentualnie mogłoby to mieć wpływ na skuteczność). Efekty takie sobie, skóra wysuszona, ściągnięta, więc zaskórniki mniej widoczne, ale nie zlikwidował ich. Acne-derm przerabiałam. Efekty jw. skóra bardziej podrażniona, ale rozjaśniona i gładsza.

Gość rozpacz.....
Agula, jeśli lubisz się pukać w głowę to to rób, a ja sobie nie życzę takich odzywek. Nie lubię takiego protekcjonalnego tonu. A oczyszczanie mechaniczne ma podobny wpływ na skórę jak peelingi mechaniczne, których stosowanie się odradza, proponując w zamian peelingi enzymatyczne. Na Zachodzie odchodzi się od oczyszczania mechanicznego w gabinetach kosmetycznych, a ja nie mam zamiaru pozwalać, żeby jakieś niedouczone kosmetyczki masakrowały mi twarz. Co z tego, że zrobią to z zachowaniem zasad higieny, skoro mi uszkodzą skórę?

Gość rozpacz.....
Nawet, specjalnie dla ciebie, znalzłam coś na ten temat Prawda jest taka, że czyszczenie skóry u kosmetyczki to polski relikt. Nigdzie na świecie nie wykonuje się tego zabiegu z taką determinacją i regularnością, gdy tymczasem na świecie - we Francji czy USA od czyszczenia skóry dawno zaczęto odchodzić. Tam chodzi się do kosmetyczki na masaże, zabiegi nawilżające, liftingujące skórę. Czyszczenie mechaniczne uznaje się za przestarzałe, niepotrzebne, a wręcz szkodliwe. - Na czyszczenie skóry przychodzą głównie osoby młode ze skórą trądzikową, tłustą lub mieszaną. Wierzą, że wykwity można wyleczyć od zewnątrz - właśnie wyciskaniem krostek i usuwaniem zaskórników - a przecież trądzik jest chorobą skóry, którą normalnie się leczy antybiotykami i lekami doustnymi. - Klasyczne czyszczenie bardzo mocno podrażnia i wysusza skórę - Dodatkowo, im bardziej skóra sucha, tym mocniej będzie produkowac łój, bo dostaje do wewnątrz komunikat „jest sucho” i zaczyna wzmożoną produkcję tłuszczu. Czyli błędne koło. - Technika poszła naprzód i są metody skuteczniejsze i delikatniejsze, w niektórych przypadkach bywają pomocne. Zdarza się np. że na początku łykania lekarstw pory skóry nie chcą się odblokować i wtedy dermatolog kieruje takiego pacjenta na zabieg czyszczenia skóry. Tak naprawadę nawjważniejsze jest to, żeby na czyszczenie skóry wysyłał pacjentki dermatolog, bo on najlepiej będzie wiedział, czego potrzebuje skóra.

oczyszczanie mechaniczne twarzy jest szkodliwe, a skad wiadomo? chocby stad ze powoli wycofuje sie je z gabinetow kosmetycznych. To niszczy skore. A skoro chodzisz 2 razy do roku i to Ci wystarcza to nie masz bardzo zanieczyszczonej skory. Ja musialabym co miesiac chodzic, tak sie zanieczyszcza. A od siebie poradze kwasy. Acne derm i brevoxyl stosowalam. Obydwa super u mnie dzialaly przy pierwszej tubce, ale ja tak juz mam - moja skora po czasie przestaje reagować. a teraz testuje lysanel active, nawet nawet..