Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilitka

ciężka ciąża przyjaciółki

Polecane posty

moja przyjaciółka jest w 30 tygodniu ciązy. niestety bardzo przytyła i teraz ma problem. puchną jej ręce i łydki, boli kręgosłup. najgorsze jest jednak to, że nie może chodzić z powodu bólu kolana. czy ktoś wie co może jej przynieść ulgę?

Gość dziumdziala
oprócz porodu? :-p

Gość żaneta31
czemu strasznie przytyła, za duzo jadła?

Gość lll/
no co jej może pomóc? Po co tyle żarła? Teraz musi pocierpiec i ograniczyć jedzenie...chyba najwyższy czas. Juz nie wspomnę o ryzyku zatrucia ciązowego bo o tym chyba wie.

Gość co za kobiety
przestancie pieprzyc.Poczytajcie troche o ciąży zamiast złosliwie komentowac.

Gość co za kobiety
Niestety musi pocierpiec do porodu,musi jak najwiecej wypoczywać,jeżeli ma nadciśnienie indukowane ciązą to jeszcze dodatkowo leki.Tylko ginekolog moze cos doradzic

Gość lll/
napisałam co myślę. Lekarz ginekolog tez nie będzie delikatny, Przecież to chodzi o zdrowie dziecka i z jedzeniem nie można przesadzać.

dziewczyny,ja nie chcę przepisu na bombę jądrową, tylko rady dla przyjaciółki.ona wie,ze ma leżeć. zresztą i tak nie może sie ruszać. po prostu pytam co mogłoby jej pomóc. nikt tak nie miał?. nikt nie rozumie?

Gość vice versa
zawiez ja do lekarza widział ja lekarz ?

jutro jedzie, ale bardzo boli ją noga, a ciężarnym nie wolno brać leków bez konsultacji

Gość vice versa
a czemu jutro????????????????????????????????????????a jak do jutro stanie sie nieszcescie ? to co wtedy bedziesz pytac na forum co zrobic? jezu jak mnie wkurza takie głupolstwo chcesz ja uzdrowic na forum ? wynocha do lekarza z niąąąąąąą ?

na jutro rano jest umówiona. to nie jest mój wymysł. zadzwoniła, lekarz kazał zapisać ją na jutro. wszystko! spróbuj zapakować na siłę do prywatnego lekarza upartą ciężarówkę. ma przykaz leżeć i o niczym innym nie chce słyszeć. BO TAK POWIEDZIAł LEKARZ.

Gość myszyjka
ja bym nie czekała tylko od razu do szpitala a uparcie czasem swiadczy o głupocie wiem bo moja bratowa była upart i mądrzejsza i teraz cierpi po stracie ciąży jak sie radzi dobrze to one zawsze na odwrotnie najmądrzejsze w powiecie

Gość
no przeciez chyba jest cos takiego jak pomoc dorazna i jesli dzieje sie cos takiego czekac nie wolno Podziwiam ludzi tak \"opwaznych\" by az tak ryzykowac

Gość acintya
witajcie... mam nadzieje, ze Twoja przyjaciolka czuje sie lepiej... a na" poprawienie" nastroju moja historia... : dokladnie 9 dni temu stracilam swoja Kruszynke, malenka Weroniczke....Ciaza idealna, zadnych problemow,zagrozen, tylko sie cieszyc i cieszyc i cieszyc.... Tym bardziej, ze staralismy sie z mezem o malenstwo rok czasu i boooom dwie kreseczki.... teraz jedyna pamiatka po moim malenstwie... Kochana moje, teraz oddalabym wszystko, aby miec mozliwosc poczucia sie choc przez moment tak jak Ty... wlacznie z opuchnietymi nogami i cala reszta ciala...docen szczescie i cud, ktorym obdarzyl Cie Bog... choc teraz tak ciezko w niego wierzyc... Dbaj o siebie, jesli nie jestes pewna czegokolwiek, zrob badania, nawet gdyby mialy kosztowac majatek... Badz pozytywna czekajac na swoja Kruszynke... Zycze powodzenia i pozdrawiam mocniuchno.... Mama Aniolka...

Gość gość
Ciążę sa rozne i nie ma reguly Ja przeszlam 3 Dwie z chłopcami byly ok bez wiekszych dokuczliwych dolegliwości Przytylam 12 i 6 kg Za to w 3 z córeczka od poczatku zle znosilam ale tez jakoś przeszlo mimo 20 kg ktore przybylo Teraz spodziewam sie drugiej coreczki 36 tc i powiem ze jestem juz wykonczona Kregoslup wysiadł nogi jak balony i ddodatkowe 30 kg Masakra jakaś Zlosliwi pewnie napiszą nie trzeba tyle jesc Przyczyną jednak jest niedoczynność tarczycy i leki hormonalne ktore musze brac od poczatku ciazy i tak mnie rozwalaja Ale czego sie nie robi dla zdrowia maleństwa Tak wiec trzeba to wszystko wytrzymac mimo ze czasami z bolu i niemocy chce sie wyc A dzieciatko pozniej nam wynagrodzi :-)