Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haliinka

Kto robi wesele na 150 i więcej gości?....

Polecane posty

Gość haliinka

z balonami (uważanymi przez niektóre kafeteriowiczki za szczyt niesmaku), z grajkami pod domem, z muzyką disco polo i z oczepinami? Ja robię właśnie takie. ale czytając topiki tutaj zauważyłam, że każdy robi w ekskluzywnych restauracjach czy zamaczkach, więc zastanawiam się czy moje przebywanie tutaj ma sens... bo nie mam z kim wymieniać opinii.

Gość maniaaaah
Ja robie identyczne, no i dobrze!! :-) ale ma nadzieje ze przyjdzie mniej niz 150 , chociaz tyle zapraszam :-)

Gość haliinka
Ja zapraszam 160 :D Ale już wiem, że niektórzy nie będą mogli przyjechać. To jest nas chociaż dwie :) A już myślała,m że na kafe tradycyjne polskie wesele to historia...

Gość maniaaaah
u mnie bedzie 100% tradycyjne , a zkąd jestes?

Gość haliinka
z podkarpacia

Gość maniaaaah
ja z Białegostoku :-), u mnie to norma takie wesela :-)

Gość tradycja to jest cos co
powstaje przez wieki więc darujcie sobie nazywanie wesel w salach gimnastycznych z balonikami i muzyka disco polo "tradycją"...

każda ma swoje wesele i głupotą i brakiem szacunku jest krytykowanie innych!!!!!!!!!! Dziewczyny, a co Was obchodzi, kto ma jakie wesele??? Ja mam nowoczesne (w moim mniemaniu), a jak dziewczyny chcą inne to niech robią i ja im życzę jak najlepiej :) NIe ma lepszych i gorszych wesel, są inne...

Gość maniaaaah
ja nie mam w sali gimnastycznej tylko w eleganckiej i drogiej restauracji ale balony, oczepiny i duzo gosci bedzie :-p

Gość haliinka
Ja też nie mam w sali gimnastycznej... Nie jest to co prawda droga restauracja, ale wynajeta sala jest ładna. Będą balony i disco polo i oczepiny :D A jeśli chodzi o tradycję chodziło mi o to, że nie rezygnuje się z oczepin i grajków po domem, wykupywania Panny Młodej i błogosławieństwa - to są elementy tradycji. Nie miałam na myśli balonów :)

ja mam prwawdziwe wiejskie wesele bo nie chciałam drogich resteuracji bo mi sie nie podobają.... wesele na 120osób i też balony i oczepiny to normnalne na weselach i uważam że to jest fajne

Gość haliinka
A więc jednak jsteście. A na większości temetów spotykałam się z ostrą krytyką wiejskich wesel i balonów.

Moje wesele nie będzie inne. Bedzie błogosławieństwo , oczepiny z zabawami i rzucaniem welonem noi disco polo też będzie - ale umówiłam sie z zespołem na bloki \"tematyczne\" - więc będzie muzyka różnorodna . Co do muzyki disco polo ... - każdy niby psioczy na ten styl muzyki a tak naparwdę to najepiej się przy tym bawi. Zrezygnowałam z grajków pod domem , bo mieszkam w bloku i akurat to uwazam za zbędny element w tym dniu. Nie będę miec balonów , bo moja sala nie potrzebuje żadnej dekoracji. I chyba po raz pierwszy wśród rodziny i znajomych nie będę zbierała \" na wózek\" . Reszta będzie \"swojska\" a dla niektórych pewnie \"wiejska\" . Wesele na 130 osób + poprawiny nawet do białego rana :)

Gość lll/
jesli chodzi o balony to co w nich złego? Dzieci sa przeszczęśliwe jak mogą dostać własny balonik i się nim pobawić.

Gość haliinka
Ja akurat nie mieszkam w bloku, więc z muzyki pod domem nie rezygnuję. Wydaje mi sie ona nawet potrzebna, bo tak to by tylko jakieś szepty wśród ciszy pewnie odchodziły, a to już krępujące. Muzyka głośno gra i jest ok.

Gość haliinka
co do baloników to na temacie "dziewczyny co wy robicie ze swojego wesela" zostały mocno skrytykowane jako szczyt bezguścia

Gość haliinka
o kurde trochę przekręciłam, chodziło mi o ten temat: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3439307 Po przeczytaniu go zrobiło mi sie naprawdę przykro. Ale teraz mam już wsparcie ;) Wesele wiejskie wcale nie jest gorsze! A moim skromnym zdaniem wręcz o wiele ciekawsze :)

Gość haliinka
Jeszcze chciałam dodać, że podziękowania dla rodziców u mnie będą. Mamy dostaną ogromne bukiety i orkiestra puści "Cudownych rodziców mam..." Mi sie to podoba.

Gość haliinka
tak, a pierwszm tyancem bedzie u mnie "winda do nieba" juz nie moge sie doczekac

Gość haliinka
bez podszywów proszę!

Gość hopl
u mnie będzie kulturalnie bo w domu kultury.... he, he Mam pytanie odnośnie obyczajów.... Mianowicie czy w waszych okolicach funkcjonuje coś takiego jak przygrywanie orkiestry przed domem panny młodej??? Dodam, że do kościoła będziemy wyruszać z jego domu bo ja jestem z Warszawy a ślub i wesele odbędzie się w jego miejscowości. Szczerze mi to się nic a nic nie podoba, ale przyszli teściowie nalegają... Poza tym będzie nas to kosztowało ok 500 zł więcej za orkiestrę.

Trochę przesadzili krzycząc 500 zł ... To zależy jaki obyczaj jest w danym regionie. Bo nieraz grają tylko jak wychodzicie z domu i powiedzmy wsiadacie do samochodu , ale spotkałam sie też ostatnio z tym że wsiedli do bryczki i towarzyszyli Parze młodej do koscioła ( cały czas grali). Moze dlatego że Młodzi jechali tez bryczką ... ? W każdym bądź razie obstawiam tę pierwszą wersją , krótszego przygrywania przy Waszym wychodzeniu z domu - 500 zł trochę za dużo chcą ! Jeżeli powiedzmy zespól kosztuje 2000-2500 zł, to za takie parominutowe przygrywanie chcą 1/4 ceny grania przez całą noc ?

mój bra płaci w sumie 2600 za zespół, w tym własnie przygrywanie w domu a za to zespół doliczył 100 zł.

Zespol ktory zamowilismy gra pod domem w cenie wesela, ale jeszcze nie wiem czy sie zdecydujemy. Chociaz, kto wie? Chcemy tradycyjnego slubu i wesela .Biala suknia, dlugasny welon, zlote proste obraczki zdjecie ze slubu w rame i nad lozko, kapela 5cio osobowa z perkusja i na piechote z kosciola na sale o ile pogoda dopisze, wiec grajkowie pod oknami w sam raz. I nie jest to zadna sciema.Jak sie bawic to na calego. Tylko oblesne zabawy oczepinowe sobie darujemy.Bo nas nie bawia. Balony tez oczywiscie bedziemy miec, a dla dzieci dodatkowo po \'butelce mini szampana\' do robienia baniek mydlanych :-). Mialabym jeszcze ochote na pokaz sztucznych ogni i fontanne czekoladowa, ale nie jeszcze nie wiemy czy uda sie zorganizowac. Acha! No i suknia mocno poszerzana ku dolowi oczywiscie! Slodko bedzie!

Gość haliinka
hopl ---> ja też robię w Domu Kultury :D Czyli właściwie te zarzuty o wieśniackim weselu nie do nas, bo my choc z balonami to kultutalnie :D czerwcowy bliźniaczku ---> podoba mi się Twój pomysł, żeby coś dodatkowo dla dzieci zorganizować, tylko nie do końca zrozumiałam...taki szampan bezalkoholowy, czy w butelce w kształcie szampana płyn do robienia baniek....:)

Chodzilo mi o plyn do robienia baniek mydlanych w buteleczce o w formie mini szampana. Ale szampan Pikolo do wznoszenia toastu dla dzieci tez bede miala :-) Myslalam tez zeby kupic takie dlugie balony zeby mogly sobie z nich poskrecac jakies zwierzaczki lub kwiatki. W styczniu bylam na targach slubnych i jeden z wystawcow dekoracji przez caly czas trwania targow narobil mnostwo roznych balonowych przedmiotow i zwierzat. Dzieciakom bedzie sie to podobalo tylko musze wytrzasnac instrukcje budowy tych zabawek.

Gość anna*maria
ja robie :D