Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3246575647543

SAmotne mamusie maja jedna wade

Polecane posty

Gość DO AUTORA
Ludzie na jakim świecie zyjecie?:-O Czytam i mam wrazenie,że jestem z innej bajki....Jak samotna matka to sie puszczała,a samotna jest tez wdowa,rozwódka-ale tutaj widze,ze same latawice;-))

Gość 3536475857
brak mi słów -- zgadzam się z Tobą, że naprawdę żałosne są wszystkie te uogólnienia tworzone przez ludzi bez najmniejszej umiejętności empatii... Samotna matka od razu przez niektórych postrzegana jest jak panna puszczalska, która d... dawała na lewo i prawo...:O I co to ma być...?? Przecież nie wiadomo jak jej życie się potoczyło, jak można kogoś osądzać, nie znając jego przeżyć. A te (niektóre oczywiście) panny, które dzieci nie mają są niby święte i się nie puszczają, bo jakby się puszczały, miałyby już tuzin dzieci, tak??:O Mamy XXI wiek i coraz lepsze środki antykoncepcyjne;) i znów sterotypy-- wiesz, to prawda, że trzyletnie dziecko nie jest jeszcze samodzielne, ale nie powinnaś od razu wyzywać kogoś od głupich. Może Tamit zasugerowała się tym, że w dzisiejszych czasach dzieci są bardzo dojrzałe jak na swój wiek, szybciej dorastają, no fakt..., 3 latka to przesada, ale nie obrażajmy się tu nawzajem...;)

Gość i znów sterotypy
No, chciałam użyć innego słowa, ale jakoś to mi najbardziej pasowało. Zreszta cała jej wypowiedź nie świadczy o szczególnej mądrości. Obiecuję, że więcej nie będę ;)

Gość 3536475857
i znów sterotypy-- żeby mi to było ostatni raz!!! no...;)

zapraszam na topik\"jestem samotną matką,bo....\"-przeczytaj(autor)kilka wpisów-między innymi dlaczego jestesmy same-jakos zadna sie nie puszczała na prawo i lewo-mężowie zdradzali,nie dorosli,czasem normalnie nie wyszlo i tyle-tak tez bywa-jak to w zyciu.I co teraz?Mamy byc same ,bo mamy dziecko?Ktos tu wpisał komentarz\"BZDURA TOTALNA\"-i ma rację:-D

Gość Cxz
Facet, ktory wiaze sie z kobieta z dzieckiem, zawsze bedzie traktowany gorzej, niz dziecko; zawsze bedzie na drugim miejscu. Poza tym, kobieta chce miec dziecko z facetem silnym fizycznie, przystojnym, itp. bo ma najlepsze geny. A skoro tak, to po zaplodnieniu, taki facet ucieka do innej, ktorą tez zapladnia. Dlatego tyle kobiet ma dziecko, ale facet gdzies uciekl. Potem juz szukaja "byle kogo", zeby tylko dziecko mialo tatusia. Ale taki facet zawsze bedzie facetem drugiej kategorii.

Gość i znów sterotypy
Cxz - wbrew pozorom masz rację, przynajmniej w moim przypadku. Nie szukam faceta, bo wiem, że moje dziecko zawsze byłoby na pierwszym miejscu. A nie chcę nikogo skrzywdzić. i z drugiej strony - mój syn byłby bardzo zazdrosny, bo jest przyzwyczajony, że czas poświecam tylko jemu.

Co Wy tak często o tym sponsorowaniu , czemu dziewczyna, która samotnie wychowuje dziecko, kojarzy Wam się odrazu z szukaniem kogoś, kto bedzie \"finalizował\" jej zachcianki... Żałosne to jest :O Tamit - podejrzewałam Cię o więcej zdrowego rozsądku :P

Gość do cxz
szukanie genów?zapładnianie?!!!!czy masz pojęcie o czym piszesz?to nie laboratorium naukowe!!!!tylko zycie,dziecko,ktore nie powstało w probówce!!!!jestes normalny(a)?

Gość do cxz
To bylo pytanie retoryczne:-P

Stereotypy zwiazane z \"samotnymi mamami\" sa porazajace... Rowniez mezatki staja sie samotnymi mamami lub kobiety w zwiazkach, w ktorych razem z partnerem oczekiwaly dziecka. Jeśli ma się głowę na karku, dziecko nigdy nie bedzie przeszkoda do budowania nowego zwiazku. Oczywiscie nie z kazdym facetem. To musi byc mezczyzna, ktoremu taki uklad odpowiada, a sa tacy i jest ich mnostwo ;-) Najlepiej zmierzac do tego, by zachowac oryginalny sklad rodziny, ale jak wiemy, nie zawsze jest to mozliwe.

Jestem samotną matką od ponad pół roku. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak żałosnymi stereotypami! Puściła się i szuka sponsora, chciała dziecko z silnym zapładniaczem, więc nic dziwnego że jest sama... no po prostu ręce opadają. Nie macie pojęcia o czym piszecie. Ja miałam w swoim życiu dwóch parterów. Z drugim, ojcem dziecka, byłam osiem lat, w tym cztery lata byliśmy małżeństwem. Niestety tatuś znalazł sobie kochankę i zostawił i mnie i nasze dziecko - widuje je zaledwie raz na dwa tygodnie, ponieważ zmienił miejsce zamieszkania i teraz trochę mu do nas daleko. Wasze wypowiedzi świadczą po prostu o tym, że kompletnie nie zdajecie sobie sprawy z emocjonalnego bagażu, jaki niesie samotne macierzyństwo. Sytuacja jest trudna i dla kobiety, która zostaje sama i musi poradzić sobie ze wszystkimi obowiązkami, problemami samodzielnie i dla dziecka, które nie ma pełnej rodziny, a co najwyżej zrekonstruowaną, jeśli znajdzie, jak wy to tutaj nazywacie, sponsora... Przykro to wszystko czytać. Doradzałabym trochę głębszą analizę tego problemu.

No właśnie, Loveinka, ja znam takie przykłady, jak Twój. Na szczęście masz swój skarb ;-)

Witajcie jesteście żałośni !!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( twierdzać ze nasze dzieci sa wadą. To najpiekniejsze co w życiu może sie przytafić. Dziecko kocha rodziców miłością największą, bezwzględną. Jest wdzięczne. Ja nie żałuję że je mam BA nawet jestem z tego dumna. Jeżeli mam być sama do konca swych dni to bede. Poza tym jakbym szukała sponsora to wziełabym sie za jakiegos dziadka i go wykończyła w szybki sposób po to aby ustawic siebie i dziecko dokońca życia. A nie szukałabym miłosci i oparacia w ramionach dojrzałego mezczyzny. Każdej świetej panince z tego forum - co to się NIE PUSZCZA NA PRAWO I LEWO życze ani mniej ani więcej tylko tyle samo z tego co my \"puszczalskie-wadliwe\" mamy przezyłyśmy !!!!!!!!!!!! Wtedy może zmienią opinię.

Gość i taka prawda....
Wzrusza mnie co poniektórych głupota. Też jestem samotną mamą 2 dzieci. Miałam je z mężem z którym się rozwiodłam. Nie wszystkim panom przeszkadza że mam dzieci, to raczej ja potrafię już patrzeć na mężczyzn i dostrzegać ich wady. A tu się widzę wypowiadają żałosne osoby które klasyfikują samotne matki zapominając o swojej beznadziejnej osobowości. Pozdrawiam samotne mamy!!! I pamietajcie że mcie lepiej od wielu zamężnych kobiet. Ja osobiście znam tylko kilka fajnych par, reszta do banii!!!! Tylko żal się przyznać im. Wychodzą z fałszywie postrezganej zasady że lepiej mieć męża niz być samą. Dorosną do tego jak sie zestarzeją:)

Gość i taka prawda....
Wzrusza mnie co poniektórych głupota. Też jestem samotną mamą 2 dzieci. Miałam je z mężem z którym się rozwiodłam. Nie wszystkim panom przeszkadza że mam dzieci, to raczej ja potrafię już patrzeć na mężczyzn i dostrzegać ich wady. A tu się widzę wypowiadają żałosne osoby które klasyfikują samotne matki zapominając o swojej beznadziejnej osobowości. Pozdrawiam samotne mamy!!! I pamietajcie że mcie lepiej od wielu zamężnych kobiet. Ja osobiście znam tylko kilka fajnych par, reszta do banii!!!! Tylko żal się przyznać im. Wychodzą z fałszywie postrezganej zasady że lepiej mieć męża niz być samą. Dorosną do tego jak sie zestarzeją:)