Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*aAa*

Mamusie alergikow czym smarujecie dzieci po kapieli?

Polecane posty

Gość madlen73
Ja uzywam balsamu Bepanthen, albo oliwka SVR do wody, uzwalam tez przez kilka dni zwykle oliwki , tez dodajac do wody i szczerze mowiac nie bylo roznicy .

moj synus dostal wysypke i jakies suche plamy na buzce za uszkami i na brzuszku Narazie leczymy kropelkami fenistil ale nie wiem czym smarowac cialko i buzke zeby nie pogorszyc Moja doktorka mowila zeby niczym ale skora jest bardzo sucha

Ja smarowałam oliwką nivea, jedyna, która nie uczulała mojego małego:) Poza tym dobry jest jeszcze krem Oilatum, świetnie się wchłania i nie zostawia tłustych plam.

Gość parafinaaaa
Ja tez uzywalam kremiku nivea ale kazala mi wszystko odstawic To sa kosmetyki hipoalergiczne wiec nie powinny uczulac Musze odwiedzic jeszcze innego lekarza bo wlasnie zauwazylam ze ma juz obsypane stopki czyli jest coraz gorzej:-(

Gość balneum hermal plus

Gość parafinaaaa
*aAa* a moze twoj synek ma skaze bialkowa??

Moj synek ma alergie na bialka mleka krowiego, dostal wysypki i teraz smaruje mu buzke jaks mascia robiona na zamowienie, nawet nie wiem jak sie nazywa , ale pomaga:)

parafina czesc:-) myslalam ze twojemu synkowi juz zeszlo Ja tez nie jestem zadowolona z naszej doktorki Moj ma tylko buzie i brzuszek ale chyba go swedzi:-( odezwij sie na gg:-)to pogadamy Zgadnij po czym cie poznalam??:-)

Czy lekarz moze nie rozpoznac skazy bialkowej?? a moze poprostu cos zjadlam:-) martwie sie o niego i mam nadz ze minie

Gość jeżeli....
suche plamy na buzi, za uszami i na ciele to alergia pokarmowa (skaza).

Gość jeżeli....
karmisz piersią? Pijesz mleko? jogurty? kefiry? Jesz sery? jajka? twaróg? Odstaw na 2 dni cały nabiał. Jak minie uczulenie to na pewno skaza. Będziesz musiała na pewien czas odstawić nabiał - jednocześnie przyjmuj wapno w tabletkach. Skonsultuj z lekarzem

Gość dziewczyny...
nie smarujcie dzieci oliwką, kiedy są problemy ze skórą, a tym bardziej ze skazą białkową. Mój synek już z tego wyszedł i lekarz zalecil smarowanie lekkimi kremami bądź balsamami, ponieważ oliwka jest za ciężka i zatyka pory, przez co skóra nie oddycha:O. Zapytajcie pediatrów. Ja polecam płyn do mycia Oilatum , a do smarowania balsam Nivea;) Pozdrawiam:)

odstawie nabial zobaczymy czy sie polepszy Dzieki ze sie odezwalyscie:-)

cześć aAa:) Polecam parafinę ciekłą, ponoć nie uczuka, poleciła mi ją ordynatorka oddziału noworodków - wiesz o kim mówię:) A Wy do kogo chodzicie? Jak coś to możemy pogadać na gg, ale coś mi się ostatnio gg psuje:/

Gość digi
smalcem z cebulą

balsam emolium ,do kupienia w aptece .dla mojego dziecka rewelacja .cena 26 zł ale warto było.nawilża na długi czas,dla skóry atopowej. ma składniki które rewelacyjnie nawilżają i likwidują szorstkosc zaczerwienienia,pokrzywke .nie jest to steryd ,nie na receptę ja polecam oliwce mówie nie ;) rzeczywiscie zamyka pory ,nie nawilza nie pozwala oddychac skórze