Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka wtorkowa

czy może dojść do zapłodnienia?

Polecane posty

Gość pytajka wtorkowa

Fakty: kochałam się z mężem bez zabezpieczenia w nocy z soboty na niedzielę. Był to mój 30 dzień cyklu i myślałam że lada chwila przyjdzie @ chociaż nie miałam żadnych objawów Napięcia Przedmies. a zawsze mam. Dziś jest wtorek, ciotki niet a ja mam ból prawego jajnika i czuję sie tak jakbym miała owulację. Czy jest możliwe że owulacja spóźniła mi się o przeszło 2 tygodnie i za dwa tygodnie przylezie @? Czy plemniki mogły od tej soboty we mnie przezyć by teraz mnie zapłodnić? Planujemy począć dziecko ale dopiero we wrześniu.

Gość bebolek20
moim zdaniem jesli to było 30 dnia to niemam takiej mozliwosci. mozliwosc zebys była w ciąży to wpadka podczas dni płodnych. poczekaj jeszcze troszke 3-5 dni i zrób tescik. pozdrawiam a jesli naprawde chcesz zajsc w ciąże to czasami niejest tak łatwo jakby sie to mogło wydawac. wejdz na topik : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2198090&start=270 poczytaj i naprawde niejest tak łatwo. ja sie starałam jakies 1,5 roku teraz jestem w 10 tygodniu. pozdrawiam.

Gość noooooooo tak
jesli to było w 30 dniu to nie możesz być w ciąży bo taki cykl jest już długi i jesli do 35 dnia nie wystąpi okres to był to cykl bezowulacyjny. taki długi cykl - 45 dniwoy (czyli taki ze niby owulacja wystąpiła tego 30 dnia) nie ma prawa bytu i na pewno był bezowulacyjny.

Gość pytajka wtorkowa
dzięki bebolku za odpowiedź. Wiem że to nie takie hop siup z dzieckiem ale ja zakładam że u mnie nie ma żadnych problemów i mogłabym zaciążyć nawet w takich okolicznościach (30 dzień czyklu):-)

Gość pytajka wtorkowa
hmm no ale jak ja mam dziś owulację? mogę ją mieć?

A skąd pewność, że cykl 35 dniowy jest bezowulacyjny?

Gość pytajka wtorkowa
no to jak:mogą te plemniory tak długo zyć czy nie? (od soboty do wtorku)

Gość znająca się
plemniki żyją przeciętnie 3 dni, moga krócej, moga dłużej.

Gość pytajka wtorkowa
dziś jest 45 dnień cyklu a okresu nie mam! 09.04 robiłam test ale wyszedł negatywny (było to 10 dnia po terminie spodziewanej miesiączki) Mam już dosyć wszystkiego, nie chcę być w ciąży, mąż stracił pracę... Nie damy rady! Bardzo bardzo boli mnie brzuch i plecy w części lędźwiowej, ból promieniuje aż do ud i kolan. Trochę bolą mnie piersi. Jutro minie 2 tygodnie od wczesniej opisanego bólu jajników czyli chyba od owulacji jeśli to ona była. Jeśli do jutra nie dostanę okresu to nie wiem co zrobię!:-( Pocieszcie mnie proszę...

Pewnie chciałbyś dać wszytsko dziecku... Fajnie, że planujecie dziecko, ale nie lepsze jest takie niespodziewane, wtedy chyba bardziej z miłości... Ja sama chciałabym małego bąbla, ale to nie takie latwe jakby się mogło wydawać... ALe myślę że wszytsko będzie dobrze:) Kiedyś słyszłam że jak się jest w ciąży to test wyłapuje od razu.... Zrób dla pewności jeszcze jeden... Może teraz to stres, piszesz że bolą Cię piersi to na pewno dostaniesz okres, mnie zawsze bolą... A tak w ogóle jak na razie nie chcesz dzieci to się zabezpieczajcie, może tabletki??!!

Gość kinga22
jesli to był 30 dzien cyklu to raczej nie powinnas byc w ciazy .