Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agula

Nivea soft

Polecane posty

Mam tlusta skore i juz sama nie wiem jakich kremow mam uzywac:( Staram sie nawilzac skore a nie jej przesuszac.Dlatego od pewnego czasu zaczelam uzywam do twarzy nivea soft.na poczatku wydawal mi sie super,szybko sie wchlania i skora jest po nim naprawde mieciutka ale czy na dluzsza mete jest on dobry do skory tlustej???

Gość niweja
To chyba jest krem półtłusty, tzw. uniwersalny? Mam tłustą skórę i używałam go czasem w czasach licealnych. Był lżejszy od klasycznej wersji, ładnie pachniał i miałam zakodowane, że najlepsza pielęgnacja to Nivea i szare mydło... Dziś już wiem, że jednak nie, a ten krem mógł mi zatykać pory. Jeżeli okaże się za ciężki i skórę "przydusi" zawarta w parafina, to będziesz to widzieć (nadprodukcja sebum, zatkane pory, zmęczony wygląd). Wszystko zależy też od tego, czego poza nim używasz. Zawsze warto rozejrzeć się za czymś innym, bo wartość pielęgnacyjna tego kremu nie powala.

Hmmm wiesz sama nie wiem.Ale przeczytalam ze zawiera on parafine i duzo substancji zatykajacych wiec chyba go odstawie.Bo ogolnie mam tlusta skore i duzo zaskornikow,ale po tym kremie faktycznie zauwazylam ze on dusi moja skore:( Moze fajnie sie wchlanial ale wiecej zaskornikow wyskakiwalo:(

Gość niweja
Ha! Bo zawarty w nim alkohol mirystynowy, parafina i inne wywołują powstawanie zaskórników. Tłustą cerę jest trudno pielęgnować, zwłaszcza jeśli ma skłonność do zatykania porów :( Naprawdę trudno znaleźć coś nawilżającego, co jej zbytnio nie obciąży, a przy tym nie wysuszy i nie rozreguluje wydzielania łoju.

dokladnie uzywalam juz tysiace kremow i z zadnego tak naprawde nie bylam zadowolona:( czasem juz nawet chcialam nie uzywac wogole ale jednak moja skora go potrzebuje bo jest sucha i taka swedzaca jak jej niczym nie posmaruje:(

Gość niweja
A czy jej dodatkowo nie wysuszasz, np. żelami do mycia twarzy? Większość specyfików do mycia tłustej cery to killery. Skóra jest po nich odtłuszczona, to bardzo przyjemne, ale niestety zaczyna się bronić przed zbytnim wysuszeniem i zaczyna produkować łój. Zamknięty krąg >:|

Gość paulinna
Hmmm ... nie polecam raczej tego kremu dla osób z cerą mieszaną. Ja taką mam i mimo tego, że skóra rzeczywiście była fajnie nawilżona, to jednak krem zatykał mi pory, a to ze względu na sporą ilość parafiny zawartej w kremie. No i oczywiście zostawiał na twarzy tłusty film. Gorąco nie polecam. Chyba, że do dłoni, szyi, czy okolicy oczu ;)

Gość polecam serię Eris Lirene
cera tlusta i mieszana (niebieskie opakowania)