Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taakkka - sobieee

wiersze na wesele dla młodej pary - moze byc po śląsku

Polecane posty

Gość taakkka - sobieee

Gość lasica
Dziś piękna chwila była która państwo młode ślubem połączyła, młoda pani przed ołtarzem stała swemu małżonkowi miłość ślubowała. wianek dziś zdobi twoje skronie, ksiądz na zawsze połączył wasze dłonie. ślicznie ci w tym wianku droga panno młoda jak różyczka kwitnie, dziś twa uroda. możesz się ubrać w złoto i w bławaty ale nigdy już w te mirtowe kwiaty. młodego pana postać bardzo miła dlatego mu dziś swą rękę poślubiłaś. lecz czy ty wiesz panno młoda co to znaczy serce i miłość matki a czy ty wiesz panno młoda co to znaczy wyjść z rodzinnej chatki? matka cie na rękach piastowała ojciec też jak mógł pracował by dziecinę swą wychować. szanujże ich włos z szroniały a mężowi swemu bądź gwiazdką i ozdobą a on będzie dzielił zło i dobro z tobą.

Młodej parze Boże stwórz, Życie z najpiękniejszych róż! Dużo szczęścia, własnej chatki, I tytułu mamy, tatki. Byście mieli tyle dziatek, Ile razem macie latek. Małe grube i pyskate niech pilnują swego tatę, by nie zamknął ich na kłódkę, sam nie poszedł zaś. :P

Gość wesele
Szlocha mama, szlocha tata, Łezki widać w oczach brata. Siostra też że szczęścia płacze, A Pan młody? w górę skacze. I ogromnie się raduje!, Panna młoda mu wtóruje. Bo nim trzy kwadranse miną, Jedną staną się rodziną.

Gość Pati0211
Wierszyk dla małego chłopczyka : Jestem mały chłopek, przynoszę Młodej Pani topek i niech się Pan Młody nie śmieje bo sam do niego naleje ;]

Gość zgnityleniwiec
Mody modo niech wylonacy ,a lona niech sie roskracy. Wpusc mojego pachola i calo noc bydziesz moja.