Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebolek20

Ciąza w irlandi..moze ktos ma wiecej doswiadczenia odemnie...

Polecane posty

Wszystkiego naj z okazji dnia sw. Patryka :) Kto wybiera sie na parade? My ciagle uwiezione na 7 pietrze bez dzialajacej windy:/ a tu slonce swieci :( Wczoraj Magda przyslala mi fotki Daniela do rozeslania na wasze maile, kto nie dostal? Na pewno brakowalo mi kilku maili... nie mialam mieszkanki, royal i justy, chyba, ze pominelam kogos jeszcze???

Aniu udalo ci sie wyjasnic w koncu ta sprawe z badaniami? Mysza ty jestes dziewczyno obeznana w tych wsyztskich stronach internetowych hehe, Krolik kilka sukienek w tym pierwszym linku jest bardzo fajnych, nie wiem czy przegladalas? Nawet mozna zamowic je na swoj rozmiar, placac tylko troche wiecej. Pozostaje jednak to ryzyko kupienia sukienki bez mierzenia :/ Jak w ogole Twoje poszukiwania? Co jeszcze zostalo Wam do zalatwienia?

mysza dzieki za linki, zaraz przejrze. ja wiem, ze mozna tez zlecic szycie na chinskiej stronce i za grosze robia, kolezanka zamawiala ze stanow na wymiar i tez ja tanio wyszlo, no ale to trzeba bylo myslec kilka dobrych tyg temu ;) na allegro juz wczesniej widzialam piekne. Sylwucha jakos dalam sobie spokoj z szukaniem, stracilam juz tego kopa hehe. Na parade z malym jakos mi strach, pamietam te tlumy, przepychanie sie itp. Co nam zostalo, hmm... sama nie wiem - wiazanka dla mnie, potwierdzenie menu, ustalenie muzy z dj-em, wybor torta i pewnie o czyms jeszcze zapomnialam ;) A, cos w podziekowaniu rodzicom - to kupie kosze takie gotowe. Aaa, znajomy podeslal mi fotografow za mala kaske i mam juz za 800zl-kosciol, zyczenia, wesele do polnocy+plener, wiec to, co chcialam, super! I wcale nie musze placic majatku, widzialam ich foty, bardzo ladne i pomyslowe. Magda synus slodziak taki do schrupania! I wyglada tak grzecznie, przypuszczam, ze to pozory, jak u mojego hehe ;) Ha, moj piekny ma dzis imieniny i cala irl swietuje ;) Wyslalam chlopakow na spacer i moge spokojnie sie objadac slodkosciami udajac, ze sie ucze hehe ;)

Gość myszaa25
Magda Sliczne te zdjecia ;) ja chce poczekac az moj bedzie umial sam siedziec i zglosze sie do tego fotografa ;) a moze moj sie zgodzi na rodzinna sesje..?? ;) pogoda znow do duszy i tsza siedziec w domku ;( jak komus sie nudzi to zapraszam na kafke ;) my dzis spalismy do 10 ;) moj synus ma dobe sreduszko czasami dla mamy i daje jej sie wyspac ;) hihi krolik jestes chyba pierwsza przyszla panna mloda ktora znam ze przed weselem nie dba o kalorie ;) hihi

mysza hehe, zawsze mam te wymowke, ze mi po dziecku zostalo ;) cos mi sie chce dobrego, a tu batoniki tylko jakies... mam pyszne domowe ciacho w lodowce, z bita smietanka i czekolada mniam, ale moj zabronil bez niego jesc hehe, wczoraj sasiadowi naprawil kompa i dostal w prezencie :)

Gość myszaa25
krolik mi sie podoba pierwsza i ostatnia ;) u mnie grad z deszczem i grzmi ;(

Gość myszaa25
ta za 30e tez jest sliczna ;)

Gość myszaa25
u mnie jest juz bialo

Sywlucha-narazie mam miec badanie krwi i maja sprawdzic czy poziom tych wartosi watrobowych nie wzrasta ewentulanie czy nadal nie jest podwyzszony mimo tabletek-jesli tak to mam miec wiecej badan juz w szpitalu. wlasnie sobie uswiadomilam,ze bedzie ciekawie na tym badaniu-w jednej rece Artus a z drugiej beda krew pobierac;)

Ja bylam na paradzie ,nie bylo tak zle. deszcz pokropil a pozniej sloneczko zaswiecilo :-) Dzieki dziewczyny za mile komentarze ,wiesz Krolik byl nawet spokoiny tego dnia i fajnie pozowal po 2 godz. juz byl zmeczony glowe do dolu i 0 zdjec ,usnol :-P Dziekuje Sylwucha za rozeslanie :-) Zdjecia Blanki tez sliczne z sesji z Patryka , cos narzekalas ze Blanka nie miala dnia a slicznie wyszla :-) No i ma nadzieje ze szybko naprawia Ci ta winde ze nie dopiero we wtorek?????

Aniu tutaj pielegniarki chyba sa przyzwyczajone do takich sytuacji i zaraz sie znajdzie ktos by go zabawic, bedzie tam mala atrakcja:) mam jednak nadzieje, ze te badania to tylko formalnosc teraz i wszytsko bedzie w porzadku! Magda Blanka juz jest w takim wieku, ze ciezko bylo by 2 sekundy usiedziala w jednym miejscu, dlatego nie bylo latwo z tym pozowaniem, Swinka Peppa puszona w telefonie kilka razy pomogla:) Mysza dlatego, gdybys sie decydowala na sesje dla Piotrusia, to tak-gdy bedzie siedzial, ale zanim zacznie raczkowac! krolik jakies decyzje co do sukienki? czy im wiecej szukasz tym mniej wiesz?

Cześć dziewczeta Ja tak w biegu, pozdrawiam cieplutko was wszystkie. nie mam za bardzo jak do was pisać bo tylko czasem z doskoku u siorki coś sprawdzę. My ciągle w pl i jeszcze posiedzimy do maja :-) jak będę miala więcej czasu to napisze cos więcej

czesc kochane pozdrawiamy serdecznie wciąż w Polsce :-) nie mam jak pisaćbo mama nie ma kompa, a tylko czasem u siorki coś zagladne ale mala nie daje hahha pozdrawiam jak znajde wiecej czasu to cos napisze

katarynko super, ze w ogole sie odezwalas:) odpoczywajcie sobie, zima juz za wami, wiec pozostaje sie cieszyc wiosna, mam nadzieje, ze uda wam sie tez zlapac troche slonca przed powrotem do Irlandii, wszytskiego dobrego dla Was dziewczyny!

I po dlugim weekendzie :) Ania mam nadzieje, ze wszystkie badania beda w porzadku, tak jak Sylwucha pisala babki w szpitalu chetnie zabawiaja maluszki, wiec mysle, ze nie masz sie czym martwic. A gdzie Ty do tego szpitala, Tallagh? Sylwucha wiesz, apetyt rosnie w miare jedzenia ;) Bylam dzis w sklepie, poprosilam o kiecki do 200e max, szału nie było, proste, skromne, nie brzydkie, ale nie mialy tego czegos. Az upatrzylam "bombke" hehe, nie wiem, czy da sie zobaczyc: http://www.donedeal.ie/donedeal/classifieds/viewFullPhoto.jsp?cid=10562263&ad=3130431&s3=true uch wygladalam pieknie, choc ciezko bylo wydostac sie z przymierzalni... 500e wow! Nie wiem, czy daloby sie w tym tanczyc, ale na zywo sliczna, idealna :) Przymierzalam tez u jednej irl suknie, prosta, ladna, ale za bardzo mnie gryzlo, ze odstaje tu i tam, mimo, ze moj rozmiar, na dlugosc idealna hmm, juz mi dorzucala kolczyki, welon, tiare i buty nawet ale jakos tak zmeczylo mnie sluchanie "gordzes" przez 20 min, chyba mam za duze wymagania, ale poki nie zaczelam szukac to nie bylam wybredna ;) mysza ladna i mam tez kilka zakladek otwartych z allegro, na ktore codziennie patrze hehe, ale boje sie tak zaryzykowac, zeby w te 3 dni szukac na miejscu... Katarynko baw sie dobrze kochana, odpoczywaj ile wlezie, mam nadzieje, ze malzonek przemyslal swoje postepowanie i ze samotnosc dala mu w kosc ;)

dodam jeszcze, bo od czasu do czasu pojawia sie temat raczkowania, chodzenia itp - znajoma dzis powiedziala, ze jej cora zaczela raczkowac jak miala 10 mies, a na 11 ruszyla na nozkach, wiec nie wiem czemu w kolko slysze pytanie, czy maly juz raczkuje (???). A dzis mi sie ochrzan dostal, ze nie odstawilam go jeszcze, a na zabki czemu nie daje kabanosa... grrr chyba pogryze w pl co niektorych ;)

tak krolik, schabowego najlepiej! albo kotlecika z happy meal z mcdonalda... karmic przeciez zalecaja do pierwszego roku zycia, a Vincent jeszcze 6 mcy nie skonczy, wiec wiesz wyluzuj na wszystkie madrosci:) dziwne, ze nie pytaja czy juz nie biega? :P moja kolezanka szuka kosza, a na adverts w Dublinie, tylko 2 i to w samochodziki, a ona ma miec dziewczynke...

a mojej wczoraj zauwarzylismy że ząbek się wyżyna :) na razie nie widac go ale czuc małą igiełke :)

Gość myszaa25
krolik ja pytalam sie lekarza i mi powiedziala ze do 9 miesiecy jak najbardziej karmic pozniej juz mozna odstawiac i to najlepiej powoli coraz mniej tego cyca nie drastycznie ja juz zaczelam odstawianie i tylko piotrusia karmie jak idzie spac wiec 2 razy na dzien i w nocy ale on ma juz 8 miesiecy wiec mysle ze juz najwyzsza pora a po drugie to do matki powinna nalezac decyzja kiedy dziecko odstawic a nie do osob trzecich znam matki ktore 14 miesiecy karmily piersia i dziecka same pozniej odeszlo od cycka Kazde dziecko jest inne !!

Krolik usmialam sie z kabanosa??? ale masz doradcow :-D Rob swoje Ty najlepiej widzisz i czujesz ci dziecko potrzebuje a na raczkowanie to ma jeszcze czas. Chyba dziecko zaczyna dobrze siedziec w 6 miesiacu. P.pielegniarka powiedziala ze moj jest leniwy bo nie chce siadac sam :-P przyjdzie czas to usiadzie ,narazie nie panikuje :-D Moj kosz sie zepsol na koniec juz stal na krzeslach :-)

Krolik-ja tam nie uwazam, zeby Vincent byl w jakimkolwiek stopniu"do tylu" fika,kreci sie jak szalony:) wesole radosne dziecko-wez Ty tych doradcow wyslij w kosmos:D a kabanosa -hehe dobre, dobre!!

Sylwucha no ja mysle, ze panierka idealnie by wymasowala mu dziaselka ;) Wrzucam kilka linkow, moze cos znajdziesz: http://www.donedeal.ie/for-sale/others/2979471 http://www.donedeal.ie/for-sale/safetyequipment/2633961 http://www.donedeal.ie/for-sale/childrenitems/3019537 http://www.donedeal.ie/for-sale/childrenitems/3028041 http://www.donedeal.ie/for-sale/childrenitems/3068980 http://www.donedeal.ie/for-sale/childrenitems/3093241 http://www.donedeal.ie/for-sale/toys/3116256 Niektore drogie, ale pewnie mozna sie potargowac, jest jeszcze gumtree, tam nie zagladalam. Jak winda? Izuniek gratuluje zabalka ;) mysza ja znam zawodniczke co do 2 lat karmila oba swoje maluchy ;) Magda im dluzej maly na ziemii, tym wiecej czasu dla siebie ;) leniwy hehe, za jakis czas bedziemy prosily, zeby chlopaki siedzieli w miejscu zamiast baraszkowac po mieszkaniu ;) Ania Wybieralismy sie dzis w Twoja strone-maly zasnal w wozku, zaczelam sie szykowac, 15 min i obudzil sie wyspany wiec ze spaceru nici... Kabanos to wymysl siostr-wychowaly po 3 dzieci, za 3 tyg bede miala je 24 na dobe i tylko patrzec, by nie wcisnely mu ukradkiem torta... W tym przypadku moje tesciowa jest idealem-uwaza, ze od karmienia jest TYLKO mama ;)