Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonono

socjologia czy fizjoterapia?

Polecane posty

Gość nonono

doradzcie mi co wybrac? gubie sie ,bo nie mam juz 18 lat,a chcialabym skonczyc studia,po ktorych moge miec prace... po wstepnej selekcji zostaly mi te 2 kierunki i nie moge sie zdecydowac? moze ktos mi doradzi,po ktorym kierunku latwiej znalezc prace ,nie tylko w Polsce i dlaczego...

Gość nonono
????

Gość pf
jak koniecznie z tych 2 ja wybrałabym fizjoterapie

Gość nonono
ale dlaczego,podajcie powody

Gość nonono
nikt nic mi nie poradzi??

Gość nonono
up up up

Gość oczywiscie że fizjoterapia
ten zawód ma przyszłość a co bedziesz robic po socjologii?

Gość nonono
tez tak mysle,boje sie tylko,ze bedzie ciezko z praca...jak myslicie,czy licencjat juz cos mi da?

Gość Maryla
jestem za fizjo :) nawt w salonach kosmetycznych szukaja dobrych masazystek!! oczywiscie to jako alternatywa!! nawte sama bedziesz mogla robic masaze, po fizjo bedziesz znala ludzkie cialo na pamiec!!

Gość Loa
po fizjoterapii bedziesz cale zycie wykonywala prace fizyczna, masowala ludzkie ciala. Zastanow sie, czy na pewno ci to odpowiada?

Gość nonono
a czy po licencjacie mozna otworzyc swoj gabinet?

Gość nonono
skonczylam wczesniej studium ekonomiczne i co?nie mam pracy...u mnie w miescie jest 16 proc.bezrobocie i boje sie ,zebym znow nie wpadla z deszczu pod rynne

hahaha ani jedno ani drugie po socjologi mozna wypisywac bzdury w gazecie albo zostac na uczelni i dreczyc studentów dyrdymalami ale kroci zarabiac nie bedziesz a juz na pewno nie w polsce a fizjoterapia? troche juz duzo tych specjalistów wiec bez znajomosci moze sie skonczyc na niczym... swoja drogą rozbieżna ścieżka co do przyszłości... jak cie urazilam albo udreczylam w przekonaniu, ze przyszlosc nie bedzie swietlana to dodam, ze po niczym miodu nie ma... przy odrobinie szczescia sie moze udac nawet z kulturoznastwem albo nawet marketingiem, takie czasy...

Gość nonono
blanqa tak masz racje,liczy sie tez odrobina szczescia,bo znam ludzi,ktorzy po zawodowce i dzieki znajomosciom maja fajna prace w biurze... studia to moje niespelnione marzenie .... chyba wybiore fizjoterapie,choc jak pisalam nie mam juz 18 lat,a jestem na zakrecie zyciowym i musze cos z soba zrobic...

Gość nonono
moze jeszcze ktos cos napisze na ten temat?

PO socjologi jest o tyle dobrze, że możesz się chwycić za cokolwiek - jak po drodze zrobisz jakieś kursy czy certyfikaty, to na większość prac administracyjno-biurowych jakos sie załapiesz (ale jeśli nie znasz jezyków i obsługi kompa, to daleko nie zajdziesz). Z fizjoterapią jest trochę tak, że albo trafisz i będzie super, albo się okaże, że w Twoim mieście jest już wystarczajaco fizjoterapełtów i będizesz mieć problem.

Gość nonono
wsumie mam i te kursy i certyfikaty i znam niemiecki(certyfikat) i w moim miescie nie moge nic znalezc,a mam taka nadzieje,ze fizjoterapia da mi potem mozliwosc wyjazdu za granice,bo tam potrzebuja wielu fizjoterapeutow... moze sie ludze?

Gość ja jestem na socjo i czekam
tylko na licencjat - a potem może dziennikarstwo.. to bardzo otwarty i rozwojowy kierunek, tyle ze jeśli chcesz pracować to jakieś konkretne rzeczy musisz umiec:) mnie kręci reklama albo media właśnie, stąd socjo, ale im dalej w to brnę tym bardziej mnie nudzi.. ogólnie ja bym się na fizjo nie zdecydowała nigdy - macać potem ciała różnych ludzi.. praktyki obowiązkowe masz w szpitalach z reguły - masować tych brudnych, starych, z nie wiadomo czym na skórze pacjentów, zasikanych i w ogóle... fuuj jak dla mnie.. już wolę kwestionariusze układać.

Gość From this moment
socjologia....a pracowac po tym mozesz wszedzie: szkola, placowki rzadowe, firmy - niezaleznie od branzy bo dzial rekrutacji pracownikow jest w kazdej firmie, w osrodkach pomocowych - prywatnych, mozesz zostac na uczelni i rozpoczac prace naukowa .... ten kierunek bardzo poszerza horyzonty

Gość nonono
tak,w sumie "co glowa to mysl":)

Gość nyyyyyyyyyyyyyyy
sluchaj skonczylam fizjoterapie.. to jest bardzo dobry zawod ale musisz kochac prace z ludzmi... to nie znaczy ze musisz ciezko pracowac fizycznie... zalezy co bedziesz robila i gdzie... jest bardzo wiele mozliwosci... mozesz np. pracowac na fizykoterapii, tam nie zmeczysz sie fiaycznie.. no bo czym? jesli chodzi o prace to ja znajdziesz napewno.. z tym ze zalezy gdzie trafisz bo w szpitalu bedziesz pracowala za marne grosze... pamietaj jednak ze mozna wyjechac za granice i zarabiac naprawde gruuube siano :)

Gość fizjoterapia zdecydowanie
za godzine masazu biore od 50 nawet do 150 zł do raczki:-) a wizyt w tyg mam duuuuzo

Gość nyyyyyyyyyyyyyy
jeb co ty opowiadasz?? widocznie twoi znajomi nie umieja sie dobrze zakrecic... po skonczeniu stodiow 90% ludzi z mojego roku znalazlo od razu prace to prawda ze niektorzy za grosze- bo w szpitalu.. ale duzo osob na starcie dostaje 1300- 1500 zl jesli zalapia sie do jakiegos niepublicznego zakladu, choc to nie jest duza miejscowosc z tego zawodu jest kasa.. a studia nie zawsze sa trudne moje nie byly

Gość nyyyyyyyyyyyyyy
zeby pracowac niepublicznie i dobrze zarabiac nie trzeba miec zadnych dodatkowych kursow.. malo wiesz nie watpie ze beda z nich dobrzy fachowcy, ale nie pisz od razu ze to takie trudne studia bo to zalezy gdzie je konczysz.. sa trudne ale mozna wybrac takie gdzie da sobie dziewczyna rade

Gość nyyyyyyyyyyyyyy
oczywiscie kursy warto robic ale to juz w miare rozwoju kariery.. nie od razu

Gość nonono
dzieki Wam