Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabiina

Kobieta woli byc piekna niz madra, bo facet woli patrzec niz myslec

Polecane posty

Gość mozetojagazeta.pl
ja juz czasem chcialabym zeby mężczyzna dostrzegł we mnie tylko ciało żebym była głupiutką blondzią, ktora ma równiutkie ząbkii i promieniście się usmiecha niesty blondzia nie ejstem głupiutka tez nie brzydka te nie ejstem i nietsy połaczenie tych 2 cech cyzli urody i intelignecji wcale nie ejst takie fajne tak jakby mężczyzni sie mnei bali

Gość wawiak
Może dlatego cię nie chca bo nie chcesz się ruchać :)

Wawiak, najpierw naucz się czytać abyś mógł prawidlowo interpretować, a co za tym idzie - wyciągać właściwe wnioski. Nie napisałam, że WYBRAŁAM lecz WYBRAŁABYM mądrość (gdybym musiała dokonać wyboru). A co do astrofizyki i profesury ... Cóż, do tego mi zapewne daleko. Aktualnie robię tylko doktorat z metalurgii. Chciałam wyrobić się z nim do 30-tki ale się nie ogarnęłam. Wiem jednak, że to nie tragedia, nie muszę się z nikim ścigać. Po prostu robię to co lubię. Jedni ludzie lubią malować, inni sklejać modele, jeszcze inni - zachwycać się swoim odbiciem w lustrze ... a ja uwielbiam się uczyć. To po prostu sprawia mi przyjemność. Tobie także życzę okazji do odczuwania przyjemności. Jakkolwiek to zinterpretujesz ...

Gość przeginasz wawiak
ja tez wybieram mądrość.

mońca - kochana kazda kobieta jest piekna tylko nie kazdy facet potrafi to docenic i nie kazda kobieta potrafi to pokazac 🌼 a wiedza - rzecz nabyta...Zawsze mozna ją zdobyc bo na nauke nigdy nie jest za późno 🌼 gwarek - a nie uwazasz ze to takze sprawa chęci...?? milagro - super napisane ;) Płytaki facet zawsze wybierze płytką kobiete ;) Przynajmniej beda do siebie pasowac ;) I zawsze lepiej wybrac mądrąć ale czasem wiaże sie takze z tym samotność jesli chodzi o faceta...Bo który chciałby być z mądrzejszą kobieta od siebie...?? blanqua - zawsze trzeba miec nadzieje, ze znajdze sie facet który doceni to co masz 🌼 mozetoja - masz racje. Jeśli kobieta posiada obie te cechy to niestety połowa facetów sie jej boi , czesc mysli ze juz kogos ma, a reszta sądzi, ze nie ma u niej szans... Ale czy warto być głupią panienką....??

\"(...)bo facet woli patrzeć niż mysleć\"---> a to co, w takim razie mądre stajemy sie tylko dla facetów..?? Bo jak ktoś mysli w ten sposób to gratuluje:) Podsumowując-nie zgadzam sie z tym. Również znam troche pięknych i mądrych dziewczyn, a jeśli ktoś nie jest \"piękny\", to też można stać sie atrakcyjnym- poprzez odpowiednie dbanie o siebie. Ogólnie, wole być mądra-po to żeby odnosić sukcesy i sie spełniać, a moim jedynym celem w życiu nie jest zdobycie i utrzymanie faceta :) A nikt nam nie da wyboru \"piękna czy mądra\", więc trzeba sie rozwijać,samorealizować,inwestować w siebie i przy okazji dbać o powierzchowność.A facet gdzieś tam w tym wszystkim moze sie ewentualnie gdzieś znalezc. Pozdrawiam

Hmmm...Wiele kobiet za swój cel ma ałozeniem rodzinya do tego niewątpilie potrzebny jest facet... Pozatym mało kobiet dba o siebie dla siebie... Wiadomo, ze dla facetów kobiety sa w stanie być piękne...I w sumie zazwwyczaj dla nich.. Podoba mi sie wtoje myślenie, jednak chciałam tutaj zwrócic uwage na to, ze faceci w wiekszosci zwracaja uwage na wyglad i kobiety wolą posiecac swoj czas na wyglad niz wiedze...

Gość wawiak
Fakt kobiety dbaja o siebie dla facetów, ale ubierają się dla innych kobiet. Bo niby co nas obchodzi co jest modne tej wiosny. Albo nam się dziewczyna podoba albo nie. To ze starchu przed obgadaniem innych kobiet tak przywiązujecie uwagę do ubrania a nie dla nas. A co do wiedzy to cóż moich dwóch zwierzchników to kobiety. Wykształcone i kulturalne. Ale gadać z nimi nie ma o czym bo, ich wiedza ogólna jest na poziomie chłopaka z pierwszej klasy liceum.

Fakt - ubrania dla innych kobiet a takze dla siebie jednak wygląd ogolny dla faceta ;) Hm...Gdybys nie miał z tymi kobietami o czym gadac to raczej nie spotykałbyś sie z nimi woogole ;) Wiec mają w sobie to cos, a takze wiedze w pewnym sensie...Moze nie tą ksiazkową ale taka ogolna, moze zyciową... A mzoe cały ich urok polega na tym, ze są kobietami ;) ??

Gość wawiak
są moimi zwierzchnikami i dlatego z nimi gadam.

Gość wawiak
Co widzę? Widzę że w porónaniu z męskimi członkami zarządu to poziom rozmów z rzeńską częścią zarządu jest duzo niższy. A tematyka ścisle okrojona do podtsawowych wydażeń.

Wiesz, oceniasz wszystkie kobiety na podtswie kilku które znacz i nie ukrywajac masz je za niezbyt madre istotki...Tak..???

Gość encepence
"Kobieta woli byc piekna niz madra, bo facet woli patrzec niz myslec" właśnie że nie, facet woli patrzeć niż SŁUCHAĆ...... faceci nie lubią brzydkich kobiet, nie lubią nawet głupich, ale tak naprawdę to NIENAWIDZĄ tych, które mają właśne zdanie i nie daj Boże o nim mówią.....

Gość wawiak
dokładnie I daltego wszyscy faceci żenią się z niemymi kobietami Wiekszej bzdury nie słyszałem

encepence - oj tak...Jeśli juz kobieta ma własne zdanie i nie jest kopia faceta to juz wogole kiepska sprawa :o Najgorzej jest, kiedy kobieta odnosi sukcesy zawodowe a facet stoi w miejscu albo nie daj Boże jest bezrobotny ;)

Gość wawiak
na szczęście tak jest żadko

Wawiak, ŻEŃSKĄ nie RZEŃSKĄ WYDARZEŃ nie WYDAŻEŃ. Drogi kolego, Najpierw polecam SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY - to taka książka, która zawiera PODSTAWOWĄ WIEDZĘ o języku, w którym rozprawiasz nt. mądrości kobiet. Wiedza ta zalicza sie do wiedzy ogólnej. A potem bedziesz mógł z mądrzejszymi od siebie KOBIETAMI porozmawiać na odpowiednim poziomie, nie denerwując się tym, że im nie dorównujesz. I zrozumiesz dlaczego aktualnie właśnie Ty jesteś podwładnym, a ONE - Twoimi zwierzchnikami. I pokaż mi PIĘKNEGO faceta, który zdaje maturę z taką ortografią jak Twoja. Pozdrawiam serdecznie,

Gość wawiak
wiem ostatnio stępiałem i sam się sobie dziwię bo pracuję w wydawnictwie. Im dłużej na forum tym gorzej ze mną. Dlatego następny wpis za tydzień miłego dnia

Milagro - Bingo tyle ze teraz wjechałas mu na ambicje ;) Tego faceci takze nie cierpią... Nie moga zniesc mysli ze kobiety porpostu są i będą mądrzejsze od nich, a niestety słodkie idiotki czasem udaja by ich uwiesc... I w tym twki cała prawda... Pozatym jeśli są twoimi zwierzchnikami to muszą byc mądrzejsze od ciebie, bo jeśli nie to wtedy kto inny zajmowałby to stanowisko ;)

Najpierw możesz pisać swoje wypowiedzi np. w WORD\'zie ze sprawdzeniem ortografii, a potem je kopiować do forum. Dziękuję i również życzę miłego dnia!

Gość encepence
Nie, wawiak, wiekszość pustych facetów żeni sie z pięknymi kobietami.....bo sądzą iż automatycznie to czyni je głupimi (no bo czy można być piękną i mądrą ?!, nie to niemożliwe) "Piękne kobiety są dla facetów bez wyobraźni" Sugerujesz że Twoje zwierzchniczki są głupie bo nie macie o czym rozmawiać, zastanów się czy to ich czy Twoja wina, może są głupie może nie, a może po prostu macie rozbieżne zainteresowania. Można mieć umysł typowo ścisły lecz można być też typowym humanistą. Skoro te panie mają kierownicze stanowisko to nie mogły być głupie by awansować. Inteligentny człowiek zawsze potrafi znaleźć temat do rozmowy i dopasować się do poziomu rozmówcy, ten, któremu brak ogłady potrafi jedynie wyśmiewać gupotę swojego rozmówcy....