Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zgrudowaciała

Co na podskórne grudki na brodzie i żuchwie???

Polecane posty

Gość Zgrudowaciała

Takie w kolorze skóry. Drobne, jak kaszka. Błagam pomóżcie bo już nie mam siły z tym walczyć. Wyciskaniem tylko pogarszam sprawę, bo i tak sie potem odnawiają, a dodatkowo zostają mi przebarwienia, bo cisnę aż do krwi :(

Gość kujbc
mam ten sam problem i do tego 30-parę lat

Gość Zgrudowaciała
ja niewiele mniej, bo 24 lata :( jak patrzę na 17-18-latki, które maja piękne i gładkie buźki, to się zastanawiam, czy aby na pewno problemy z cerą są przypadłością wieku dojrzewania!!! Moim zdaniem nie!!

nie zaczęłaś albo nie przestałaś ostatnio przyjmować tabletek anty? u mnie taka kaszka pojawiła się po odstawieniu harmonetu i niestety przerodziła się w mega-trądzik :( nie życzę tego najgorszemu wrogowi ale jeśli to na podłożu hormonalnym to obawiam się że niczym tego nie zatrzymasz :(

Gość Zgrudowaciała
Nigdy w życiu nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, więc ta przyczyna odpada :(

Gość kat-ja
po zimie coś takiego się robi, do pocierania buzi golfami, szalikami itp. Do kosmetyczki się wybierz. Powinno pomóc.

to całe szczęście! więc może spróbuj brevoxyl - chyba jest najbardziej polecany z tych wszystkich specyfików na trądzik i stany trądzikopodobne. poza tym sprawdź, może to jakiś krem Cię zapycha poodstawiaj na jakiś czas kolejno swoje specyfiki. spróbuj zdrowiej jeść bez czekolady przede wszystkim, ale generalnie bez chemii, teraz zbliża się sezon owocowo-warzywny więc więcej natury (ja widzę pogorszenie po czekoladzie, chipsach i alkoholu). może herbatki z bratkiem lub podobne. polecam także gorąco wycieranie buzi po myciu jednorazowymi ręcznikami... próbuj, powodzenia :)

Gość kat-ja
mi kosmetyczka pomogła na tę przypadłość

Gość Zgrudowaciała
Do kosmetyczki nie pójdę, bo po wyciskaniu jest jeszcze gorzej. Poza tym mam bardzo jasną cerę i potem takie ślady są widoczne miesiącami :(

Gość kat-ja
ale oczywiście można spróbować wszystkiego po kolei! ważne, żeby sobie nie szkodzić i na pewno nie wyciskać, bo tylko blizny się porobią!

To może najpierw do dermatologa? Jeśli cały czas Ci to wyskakuje, to znaczy, że może jest jakiś stan zapalny.

Gość usmiechnieta
czy ten brevoxyl jest bez[pieczny i bez recepty?

Gość hmhmhmhmhm
?

Gość Zgrudowaciała
Ale to nie są pryszcze, żaden stan zapalny. To są takie podskórne grudki w kolorze skóry, które są widoczne pod światło. A co do dermatologa, to uwierz mi, mało kto miał z nim tyle do czynienia, bo ja!!! Nie pomógł mi :o

Gość Zgrudowaciała
Tylko Brevoxyl??? Nic innego. Kiedyś jak go miałam, to pamiętam, że strasznie mi wysuszył skórę

Gość Zgrudowaciała
Do Acne-Dermu podchodziłam już kilka razy. Dla mojej wrażliwej cery podobnie jak brevoksyl jest za ostry. Twarz mnie po nim piecze jest czerwona, a po 2 dniach używania stan cery się pogarsza :(

Gość Zgrudowaciała
Ja też miałam problem z krostkami na brodzie. Najgorsze było to, że po pewnym czasie dojrzewały i robiły sie stany zapalne... co jeden się zagoił to następny i tak... ciągle broda w strupkach. Byłam u różnych specjalistów przepisano mi maści i tabletki... i nic nie pomagało więc dałam sobie z tym spokój. Polecam bardziej naturalne śroki... ja np. wzbogaciłam swoją diete o słatę lodową i inne warzywa. Efekt ... krostki, grudki i inne dziadostwo zaczeło mi chodzić. Ale te sałatę jadłam codzinnie przez miesiąc może dłużej na śniadanie do kanapki, na obiad w formie sałatki z fetą, pomidorem, ogórkiem,rzodkiewką i na kolację też w formie sałatki z innymi warzywami np. papryką, .

Gość warzywny skarb
Ja też miałam problem z krostkami na brodzie. Najgorsze było to, że po pewnym czasie dojrzewały i robiły sie stany zapalne... co jeden się zagoił to następny i tak... ciągle broda w strupkach. Byłam u różnych specjalistów przepisano mi maści i tabletki... i nic nie pomagało więc dałam sobie z tym spokój. Polecam bardziej naturalne śroki... ja np. wzbogaciłam swoją diete o słatę lodową i inne warzywa. Efekt ... krostki, grudki i inne dziadostwo zaczeło mi chodzić. Ale te sałatę jadłam codzinnie przez miesiąc może dłużej na śniadanie do kanapki, na obiad w formie sałatki z fetą, pomidorem, ogórkiem,rzodkiewką i na kolację też w formie sałatki z innymi warzywami np. papryką, .

podobno powstaje na skutek nerwów, których nie rozładowujemy. Niepozytywnej energii, która kumulujemy w sobie. ale nie wielu wie ze nasze złe emocje mogą wywołać nawet raka. Sam pozbyłem sie podobnych grudek, niektóre powracały ale o tym jak się ich pozbyć i wyleczyć zapraszam do lektury. http://www.zlotemysli.pl/hutgin,1/koszyk/dodaj-produkt/10020.html