Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmmmmmmmmmmmmmmm

OSTRZEŻENIE!!!!! UWAGA

Polecane posty

Na forum waszewesele. pl przeczytałam o przekrętach, jakie stosują w salonach sukien ślubnych. Dziewczyna na dwa dni przed ślubem odkryła że jej suknia została uszyta na wzór oryginału natomist zapłaciła jak za oryginał. Suknie - rzekomo szyte za granicą były naprędce odwalone na zapleczu. Ponoć to renomowany salon ale autorka wypowiedzi nie napisała jaki. Musiała iść w tej którą jej dano a był a źle uszyta, za duża itd. Oszustwo mimo spisania umowy

Gość tak to jest w polsce

Gość na co stawiacie
???? ja na Lisa Ferrera lub Cymbeline

ja stawiam na madonne

ee nie ma linka Ubiory ostrzeżenie!!!! Przyszłe panny młode ostrzegam, przed nieuczciwymi salonami ślubnymi oferującymi atrakcyjne i niepowtarzalne modele sukien.ja zostałam oszukana, bo miałam miec włoską(podobno) suknię sprowadzoną "specjalnie dla mnie". okazało się że suknia była w cenie oryginalnej ale uszyta została na zapleczu salonu!czyli skopiowana!!!! A salon niby firmowy:)Wszystko to wyszło na jaw dwa dni przed moim ślubem. W dniu jej odbioru!pomimo tego, że wcześniej miałam przymiarki! Kiedy powiedziałam,że chcę ją jeszcze raz przymiezyć przed zabraniem do domu okazało się,że moja suknia została podmieniona!!!! zauważyłam różnice i w materiale i w dodatkach(bo która z nas by tego nie zauważyła)!!!!!!! aż się popłakałam! dwa dni do ślubu, suknia za duża a do tego nie taka jak miała być, ale trudno! zmuszona okolicznościami(bo gdzie dostałabym suknie dwa dni przed ślubem) musiałam wziąć to co było. po groźbach i prośbach panie z salonu poprawiły suknię,ale i tak daleko jej było od zamówinego przeze mnie modelu. (Pomimo wcześniejszej pisemnej umowy i przymiarek,) UWAŻAJCIE i bądzie czujne! Teraz z tego się smieje ale wtedy nie było mi do śmiechu. Pozdrawiam kaja

Gość na co stawiacie
az sie wystraszylam:O Ja mam z Lisa Ferrera i az sie boje, bo oni suknie szyja w Stanach....

chamstwo na maxa zal mi tej dziewczyny ja bym chyba za zlości saon rozpieprzyła ale co zrobic, faktycznie w 2 dni nie da się wiele zaradzic

Gość czytajcie uważnieee
mowa jest o włoskiej sukni ślubnej, a salony Lisa Ferrera mają suknie amerykańskie. po tych włoskich sukniach ślubnych można trochę wydedukować, które salony skreślić, a o który mogło chodzić...

Cymbeline odrazu mówię że ich suknie są szyte w Polsce a nie w żadnym Paryżu. Ale nie sądzę żeby to była akurat ta firma, zresztą to bardziej zależy od samego salonu (tzn personelu, bo mogli poprostu nie zamówić tylko stwierzdili że sami uszyją) a nie salonu jako przedstawiciela.

Sorki, nie doczytałam że to z włoska firma, ale tak jak mówiłam, to zależy od personelu.

Gość quv
oj... też stawiam na Lilea a ja właśnie od nich i tylko od nich chciałam suknię... :(

Gość wystraszona na maxa
Jak mozna sprawdzic czy suknia faktycznie jest sprowadzana? Moja ma byc niby z Holandii. Myslicie ze gdybym napisala email z zapytaniem czy szyja taka a taka suknie na taki a taki termin do danego miasta w Polsce i wyslala do dystrybutora w Holandii to mam prawo otrzymac taka odpowiedz? Sama nie wiem co robic...

Gość no i zbiża się
a ja wypozycam i tylko mi cos doszyja podepną i juz .Nikt by nie domyslił sie czy to z włoch czy z zapleca.Nigdy bym nie kupiła sukni bo wiadomo ze niby sprowadzają z włocha tak naprawde to szyja same.

Gość nfrajerka z niej
moja znajoma na 5 dni przed slubem poszła by odebrac suknie i w sumie do ostatecznej to było juz przymiarki i okazało sie ze schrzanili. Cos zle zrobili, cos nie dopatrzyli, cos poplamili cos przypalili i w sumie została bez sukni i na szybkiego szukała w wypozyczalni cos co na nia pasuje akuratnie i jest gotowe do dania. Była jedna czysta uprana suknia do "od zaraz". wzieła ja i płakała. Była to kwiecista beza.

Gość bozenna
witam wszytkie przyszłe panny młode!!!!!!!! to o czym piszecie to typowe niedotrzymanie warunków umownych spisujac umowę nalęzy się zabezpieczyć na okolicznośc wprowadzenia w bład i zastosować kary umowne. wtedy salon dbajacy o swój wizerunek nie będzie wciskał kitu.

Gość bozenna
zawsze można dać do zrozumienia że najlepszą reklamą jest nalezyte wykonanie dzieła jaką jest suknia o ustalonym kroju itd... rozumiem że przed ślu7bem trudno myśloec ale nie nalezy takich spraw zostawiać na ostatnią cyhwile wtedy mamy lekka przewagę dziś trzeba bardzo uważać bo oszustów i takich którzy wykorzystuja sytuację jest bez liku dlatego naloeży o tym pamietać ale wsórd gaszczu są uczciwi ludzie i otym też pamietajmy ale ostrozno9śc w kazdym przypadku niezawadzi.

Gość Jeśli była umowa
to można podać sprawę do sądu. I tyle.

Jakoś nie bardzo wierzę w to, że oni sprowadzają te suknie z zagranicy. Materiał - owszem ale szyją w Polsce. Dla mnie to nie ma wielkiego znaczenia gdzie szyją. Ma wyglądać tak jak sobie wybrałam i już. Będę miała czas na ewentualne poprawki, dobrze, że nie czekałam na za pięć 12.