Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koszmarrrrr

KOLONOSKOPIA mnie czeka AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość koszmarrrrr

:o czytalam, byly tutaj takie topiki, ale usnely. Czy mozna przed zabiegiem wypic herbate uspokajajaca? tzn wlasciwie w ciagu tego dnia,zeby sie uspokoic

Gość koszmarrrrr
mamy 21 wiek a czlowiek musi znosic wkladanie rury w tylek itp. :o

a ja mialam kolonoskopie, anoskopie i rektoskopie :( i nie zycze tego nawet wrogowi!:( slyszalam ze mozna teraz lykac kaspulki z kamera co sie pozniej ja wydala, ale slyszalam ze to bardzo drogie jest, i pozostaje nam tylko rura:(heh

Gość koszmarrrrr
no slyszalam o tej kamerce w pigulce, ale dluuuga droga do tego. Wiem, sa gorsze sprawy, naogladalm sie naludzi cierpiacych ..... dlatego jakos to zniose, ale jednak, nie moge tego pojac, ze w dobie tak zaawansowanej technologii musimy znosic takie nieprzyjemne badania.

Gość koszmarrrrr
bralas znieczulenie? ja zaplace 100zl ,ale wezme.Inaczej sobie nie wyobrazam..

Gość Oj bez paniki
Nie jest tak tragicznie. a zniczulenie to naprawde zbedny wydatek. Przed badaniem daja Ci glupiego jasia i i tak niewiele pamietasz. Samo badanie jest BEZBOLESNE.

Gość koszmarrrrr
oj cos ty, tyle sie naczytalam i nasluchalam, zreszta lekarz mi powiedzial,ze zalezy od tego, czy jest sie spietym, a wiem ,ze bede spieta, bo mialam gastroskopie, dzieki :o nie bylo bolesne, ale rzygalam jak glupia,wiec wole dostac cos na rozluznienie

Gość koniecznie wez znieczulenie
zabieg jest okropny a ze znieczuleniem nic nie poczujesz

Gość koszmarrrrr
teoria--> zalezy jaka rura

Gość Oj bez paniki
Po glupim jasiu nie bedziesz spieta...zapewniam.:D:D:D Ja za znieczulenie mialam zaplacic dwie stowki i ciesze sie, ze posluchalam dobrej rady, kogos, kto przezyl to badanie :)

Gość koszmarrrrr
wezme znieczulenie na bank.Czy po zabiegu dlugo sie jest otepialym?

Gość koszmarrrrr
nie nie, 100zl to nie tak duzo a bede spokojniejsza, wole zapalcic.

Gość oj bez paniki
Ja po badaniu spalam ok. dwoch godzin, a pozniej luzik. Powiem Ci, ze od samego badania gorsza byla dla mnie glodowka polaczona z piciem tego obrzydliwego plynu na przeczyszczenie. Do dzisiaj mdli mnie na widok soku z marchwi :(:(:(

Gość koszmarrrrr
ale czemu soku z marchwi? ma to podobny smak? slyszlaam,ze to jest swinstwo, ale jak to wlasciwie smakuje? lekarz mi powiedzial,ze sniadanie moge zjesc ,ale potem juz nic do badania na drugi dzien.

Gość gdyniankkkka
miałam tydzień temu trochę boli ale naprawdę można wytrzymać gorsze picie tego świństwa. ja naprawde przy 4 litrze juz nie moglam pokonac obruchu wymiotnego a wiedzialam ze trzeba wypic wiec plukalam usta najpierw plynem do plukania ust potem jak nie skutkowalo to winem ktore wypluwalam i szybko pilam 3 lyki tego plynu przy czwartym łyku mialam łzy w oczach i odruch wymiotny moze kazdy znosi to inaczej ja zabieg znioslam bez problemu chociaz bolalo ale ten plyn to mi sie sni po nocach

Gość gdyniankkkka
to smakuje tak chemicznie pierwszy litr poszedl szybko 2i3 w miare ale 4 chcialam i nie moglam

Gość koszmarrrrr
nie dosc,ze rure w tylek wsadzaja to jeszcze niesmakujace swinstwo trzeba pic, :o

Gość odradzam...
nie idż na to badanie do Mediciny na Barską. Moja mama tam miała robione to badanie i nie znieczulili jej, strsznie ją bolało, tak, że musieli badanie przerwać.

Gość koszmarrrrr
nie , ja bede miala w Katowicach

Gość ghfhgfhgfhg
A czy w państwowym szpitalu mogę sobie zażyczyć (za dopłatą) znieczulenie ogólne?