Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

do natalka 22- mozna zmieszac 9.13 z 10.13 itd natomiast nie miesza sie podstawowych kolorow np 9 z podstawowym zlocistym np 9.3 czy 9.03 bo odcien bedzie przytlumiony, natomiast mozna zmieszac 9.13 z 9.03 lub 9.3 z tym ze przy mieszaniu tych beży z podstawowym zlotym bedzie bardziej głęboki odcien cieplego beżu

Gość niebieskamarlenka
wczoraj farbowalam wlosy lodowym blondem loreala wyszly siwo niebieskie wyslalam meza po farbe syoss jasny blond ale wlosy nadal maja niebieski odcien co zrobic jaka farba moze pomoc i ile odczekac dodam ze nie chce zbyt dlugo chodzic z niebieskimi wlosami

Gość JustynaNatura :]
Ja mam pytanie czy bez farbowania można nadać swoim włosom głębi :] Nie wiem czy zostanę zrozumiana. Chciałabym aby mój naturalny średni blond był bardziej wyrazisty bo mam wrażenie że jest nijaki :P Pozdrawiam.

Gość rudowłosa ;-((
Ojej, ale czy połączenie tego 10.21 z 9.1 nie wyjdzie zbyt chłodno i zimno, skoro ja chciałabym uzyskać coś bardziej "witalnego i z wigorem". Moim ideałem jest właśnie ten kolorek polecony Patticzce na tej stronie przez kogoś, czyli ten 9.13 - jest śliczny po prostu!!!!! Taki naturalny z subtelnym chłodnym akcentem - MÓJ IDEAŁ. Obecnie mam na całych włoskach bardzo chłodny, popielaty blond robiony u fryzjera - myślisz, Majrel, że na tym odcieniu by mi wyszedł? No i ciekawi mnie także fakt, jak by się zachowywał na moich naturalnych odrostach? No nie mogę się napatrzeć na ten kolorek ;-) Chociaż słyszałam gdzieś, że kolory typu 9.13 wychodzą rudo ;-( Jak w takim razie uzyskać coś takiego jak to 9.13????

Gość rudowłosa ;-((
Aha, i na jakiej wodzie należałoby to zrobić w przypadku mojego aktualnego jasnego blondziku i w przypadku naturalnych włosów?

Gość Natalia pyta MAJIREL- ratuj
https://picasaweb.google.com/109854907894491258997/Desktop?authkey=Gv1sRgCNzjpcG01NHmAw#5625830060716970786 http://img.bazarek.pl/39572/6090/190759/89736012747fb94b394538.jpg jest szary(jak brudne) zrobiłam tym 9.21 z luo i spójrz jaki kolor uzyskałam na zdjęciu nawet nie widać tego tak jest ciemniejszy niż na fotce akurat to mi nie przeszkadza ale ten odcien jest okropny;. co teraz mogę nałożyć żeby uzyskać jakiś ładny kolor? Mam nową pracę od czwartku a tu taka klapa;/ Jeszcze włosy są matowe po tej farbie;/ Po majirelu błyszczały i były takie w lepszej kondycji;/ Może coś diacolorem żeby ich nie zniszczyć zabardzo? Widzisz moje albumy w Picassa? https://picasaweb.google.com/109854907894491258997/Desktop?authkey=Gv1sRgCNzjpcG01NHmAw#5625838711378812258 https://picasaweb.google.com/109854907894491258997/Desktop?authkey=Gv1sRgCNzjpcG01NHmAw#5625838924641938034 jak teraz uzyskać taki kolorek? proszę Cię pomocy;/;/

Gość JUSTA 1977
Droga Majrel.Jakiego rojaśniacza najlepiej użyć na odrost cieeeemny blond przed malowaniem koleston 12/11?Jak długo go trzymać i z jaką wodą potem mieszać farbę?

do Natalia pyta MAJIREL- ratuj - az jestem zdziwiona ze 9,21 luo dal efekt srebrnego blondu ktory na zdjeciu jest ładny ale rozumiem ze sie w nim źle czujesz, po kilku myciach to sie wyplucze ale jak chcesz cos zmienic to uzyj majrela 9.3 z woda 6% lub excellence creme 9.3

Gość niebieskamarlenka
majrel a moglabys odp na moje pyt

Ogólnie kolor nie jest zły ale wolę coś cieplejszego moje włosy co słyszałam od fryzjerów są podatne na farbowanie może to tym idzie chcę coś cieplejszego ale nie zółtawe bardziej wpadające pod "brąz" o ile można to tak określić bo ja swój kolor naturalny miałam coś takiego jak te kolorki które ci podsyłam tylko wiesz już wolę przeżałować i chodzić w tych włosach bo nie wyglądam w nich źle a przy kolejnym farbowaniu mieć już taki odcień do jakiego dąże od dłuższego czasu.. a diacolor nic teraz nie zdziała? bo mam jednakowy kolor na całej głowie odrosty chwyciły itd Nie chciałabym znowu trafić do punktu wyjścia http://www.cvvd.net/wallpaper/Denise-Richards-%2853%29/ dla tego kolorku doradzałaś kiedys 9.13 z 9.02 sprawdziłoby się? http://i2.pinger.pl/pgr54/a45decf9002bd0344b364668/moje.jpeg

do Natalia pyta MAJIREL- ratuj - w sumie to mozna by pomieszac diacolor 9.02 z 9.31 wowczas kolor bedzie takim lekkim cieplym beżem wpadającym pod karmelowy

do niebieskamarlenka - ta niebieska poswiata wyplucze sie po kilku myciach za dwa trzy dni naloz excellence creme 9.3

do JUSTA 1977 - mozesz uzyc rozjasniacza alfaparf lub londy z woda 9% trzymasz go az do momentu rozjasnienia na bardzo jasny blond poziom 9, poźniej koleston nakladasz z woda 6%

do rudowłosa ;-(( - jesli teraz masz odcien jasnego chlodno szarego blondu to odcien 9.13 nie zmieni tego koloru - z tego co pisalas to masz jasna nature podobna do 9.04 wiec dosc jasna bazę wiec jak bedzie odrost a szarosc sie zmyje to 9.13 powinien byc ok , mieszasz go z woda 9% ale jesli chcesz juz teraz cos zmieniac i klasc na te szarosc to raczej cos bardziej cieplego np 9.31

Gość majka8484
witam ma m pytanie do majrel farbuje włosy farba profesjonalna londy 12,61 kolor mi sie podoba jednak bardzo niszczy mi włosy co możesz mi polecic z loreala i co zrobić zeby ten fiolet tak szybko nieschodził dziękuje za pomoc

Gość majka8484
zapomniałam dodać uzywałam wody 12% czy to nie za dużo czy powinnam 9 mój naturalny kolor to ciemny blond

do majka8484 - w farbach loreal nie ma odpowiednika londy 12/61 ale jest zblizony blond w farbach koelston perfect welli 12/96 lub w farabch alfaparf 11.20 lepiej zmieszac z woda 9%, wlosy niszcza sie tak po wodzie 12% - dosc mocno wysusza ale z tego co pamietam z farbowania londa profesjonalną to ona jest dosc mocną farbą

Gość niebieskamarlenka
a moglabym proscic o podanie innego koloru moja cera ma czerwone przebarwienia i wszystkie cieple zlociste kolory tylko podkreslaja te przebarwienia

Gość majka8484
zmieniając farbe wole kolorki zimne jak powinnam teraz farbować zeby juz całkiem ich nie wysuszyć pierwszy odrost a później..... w jakich proporcjach dziekuje

Gość ajakk
Witam:)Mam pytanie jaką farbą uzyskam taki kolor włosów http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://img.karaoke-lyrics.net/img/artists/33604/alexandra-stan-219649.jpg&imgrefurl=http://www.karaoke-lyrics.net/photos/alexandra-stan-33604/219649&usg=__Mhpt1qgC6SUMm_qsL8xs1XlIl18=&h=500&w=333&sz=124&hl=pl&start=81&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=TRXhoWsx704pyM:&tbnh=130&tbnw=87&prev=/search%3Fq%3Dalexandra%2Bstan%26start%3D80%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D604%26ndsp%3D20%26tbm%3Disch&ei=2jgTTsrTAo-j-gb_xpXJDQ Chciała bym by ten kolor nie wpadał tylko w żółty odcień, raczej jakiś delkatany brąz Dodam, że mam balayage bardzo jasny blond, mój naturalny kolor włosów to ciemny blond. I pytanie kolejnel, czy włosy mi nie "wykruszą się "jak zastosuję farbę by pokryć balayage?Bardzo Dziękuję za odpowiedź:)

Gość Natalia pyta MAJIREL
tylko taka kombinacja diacolor wchodzi w grę? a jeśli dalej nie będę mieć takiego https://lh5.googleusercontent.com/-IV5d_nXRAF w/ThL-serZKnI/AAAAAAAAACM/YP8mB45qjp8/s512/a530152c00210a634 b604199.jpg koloru to co kłaść? w jakich proporcjach to zmieszać? z jaką wodą? może być 3% yellow? i ile trzymać na włosach?

dziękuję ci bardzo kochana m za odpowiedź czekam aż minie tydzień mam krótkie włoskimogę użyć pół opakowania farbki P01/nie traci na wartości jak poleży miesiąc. a jakiej firmy wodę 9 polecasz?

do niebieskamarlenka - w takim razie polecam alfaparf 10.21

do natalia pyta majrel- poczekaj jeszcze jakis tydzien i z majirela naloz 9.23 lub 9.31 bo diacolor tylko tonuje i przyciemnia wlosy , nie rozjasni nawet o pol tonu

do fruzia15 - mozesz smialo uzyc pol tubki , nastepne pol przyda sie przy kolejnym farbowaniu - mozna trzymac ponad rok, mieszasz z woda 9% , moze byc z firmy joanna , londa lub oryginalna alfaparf

do ajakk - ale ja na tym zdjeciu modelki nie widze zadnego delikatnego brązu , tylko jasny chlodny bezowy blond

do majka8484- farbujesz w proporcji 2:1 , odrost 40 minut , przeciagasz na reszte wlsoow na 5 do 7 minut

z jaką wodą?