Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość Natalia pyta MAJIREL- ratuj
6% rozjaśni? po 9% szybko się wypłuka?

Gość Natalia pyta MAJIREL- ratuj
robiłam kiedyś 9.23 majirel i wychodzi dużo chłodniej niż ten kolor który chcę uzyskać wychodzi taki lekki popiel połyskujący na złoto

Gość Natalia pyta MAJIREL
Znalazłam jeszcze gdzieś włosy pofarbowane alfaparf evolution of the color 9.31 w miarę ciepły nie żółty odcien który lepiej wychodzi majirel 9.31 czy ten wspomniany wcześniej

Gość rudowłosa ;-((
dziękuję, kochana Majrell ;-***** ale powiedz mi, czy w tym 9.13 będzie na pewno subtelny chłodny akcent???? Czy to jednak taki typowo ciepły odcień?

Gość rudowłosa ;-((
dziękuję, kochana Majrel ;-***** ale powiedz mi, czy w tym 9.13 będzie na pewno subtelny chłodny akcent???? Czy to jednak taki typowo ciepły odcień?

do Natalia pyta MAJIREL - ok moim zdaniem evolution 9.31 wychodzi ładniej , mieszasz go z woda 6%

do rudowłosa ;-(( - 9.13 to odcien chlodnego beżu, nie jest odcieniem cieplym

Gość JustynaRuda
Co mogę połozyć na miedziane włosy po rozjasnianiu zeby wyglądały naturlanie i chłodno. Bardzo prosze o pomoc.

Gość londa_
A ja mam pytanie,zawsze uzywam farby londa kolor średni blond,a dzis poprosilam mame żeby mi kupila farbe,a ona nie zauwazyla i wziela mi ten kolor z serii do uporczywie siwych. Czy moge uzyc tej farby?Coprawda nie mam jeszcze siwych wlosow. Czy ona chwyta jakos intensywniej? Moze wie ktos?

do JustynaRuda - najlepiej pokryje odcien z bardzo zimnym refleksem z alfaparf 11.11

do londa_ - farba do intensywnie siwych wlosow na wlosach bez siwizny wyjdzie ciemniej

Majrel - widzę, że masz anielską cierpliwość i dużą wiedzę ;) Więc będę się czuła bezpieczniej jeżeli mi coś doradzisz. Od roku farbuję włosy Natural&Easy najczęściej 550 satynowy ciemny blond http://www.naturalandeasy.schwarzkopf.com/#product/medium-shades/550-satin-darkblonde.html który u mnie z czasem wygląda oczywiście ciemno i... brązowawo (rok temu miałam rozjasniane nieumiejętnie i potem takie cuda mi wychodziły). Naturalnie mam włosy ciemny blond "mysi" (ale dawno go już nie widziałam. Teraz mam coś takiego https://picasaweb.google.com/bachudp/ZdjeciaBloggera?authkey=Gv1sRgCPOLjPWErI6tRQ#5626219804452817538 ale ciut jasniejsze, może jeden odcień. Ale są bardziej własnie w brązach. Bardzo chciałabym dojść do "zwykłego" blondu, nawet ciemniejszego ale pozbyć się brązu. Chodzi mi po głowie dekoloryzacja / rozjaśnianie itd ale nie wiem czy to sie uda. Generalnie nie byłoby problemem pójść do fryzjera ale niestety w mojej mieścinie nie mam zaufania do żadnego, obawiam się że nieumiejętnie zrobią mi jeszcze gorszy bajzel... Czy jakiś Alfaparf czy coś podobnego ma szanse coś dobrego zrobić? A - jeszcze jak czasem mam moje naturalne i zrobię jakims jasnym blondem to ładnie chwytają, takie naturalne odcienie ale oczywiście nie te farbowane - tu wychodzą rudości. Dlatego gdybym się "doprowadziła do porządku" to potem chyba dałabym radę moje delikatnie rozjasniać . Uf, rozpisałam się ;)

Gość Ulla10
http://www.makelifeeasier.pl/img/image/DSC_0303(2).jpg http://www.makelifeeasier.pl/img/image/DSC_0292(2).jpg Majrel, proszę powiedz, jaka farba z alfaparf da podobny odcień. Kasia Tusk twierdzi, że farbuje sama nakładając beżowy blond z Loreala w sposób nieregularny :/ Czy to możliwe, żeby marketowa farba dała taki fajny odcień? Nie chce mi się też wierzyć, że samemu można wyczarować takie fajne pasemka. Napisz co myślisz w temacie :) z góry dzięki

Witaj majrel :) mam pytanko?? czy samemu da się zrobić taki kolor jaki ma Aleksandra Kwaśniewska?? jak to zrobić i jakiej farby użyć?? jak dotąd farbowałam farbami z loreala w postaci musu średni brąz, wychodził troszeczkę ciemny, teraz mi się trochę zmył i chciałabym coś jaśniejszego, Edyta Herbuś też ma ładny brązik. Bardzo proszę o pomoc:) Pozdrawiam

Gość Ulla10
do Loreal pytałam majrel o Olę Kwaśniewską 3 strony temu, oto odpowiedź cyt. " do ulla10- Kwasniewska moze miec mieszanke tonujaca na dosc mocno rozjanionym balejazu diacolor richess 10.21 z 8.02 i cwiatrtka 9.31"

trzeba skopiować do wyszukiwarki i wybrać " Gwiazdy na pokazie Simple" nie wiem dlaczego tak się dziej że nie można bezpośrednio otworzyć:(

To jeszcze ja. Zrobiłam aktualne fotki na dworze - ta górna część jest do przeżycia (choć takich nie lubię -wolę chłodne odcienie) https://picasaweb.google.com/bachudp/ZdjeciaBloggera?authkey=Gv1sRgCPOLjPWErI6tRQ#5626260919544528290 ale na końcach mam takie kaszaloty... Pewnie że mogę to przykrywać jakimiś ciemnymi blondami i ciągle mieć takie ciemne ale już nie chcę... Dosłownie rok temu udało mi się rozjaśnić do takich https://picasaweb.google.com/bachudp/ZdjeciaBloggera?authkey=Gv1sRgCPOLjPWErI6tRQ#5626261279698285442 i niestety zaczęły mnie wkurzać żółtawe refleksy i położyłam jakiś ciemniejszy blond - oczywiście dorobiłam się ciemnych.... Tak więc generalnie zależy mi przede wszystkim na wyrównaniu koloru i doprowadzeniu do blondu. Gdyby udało mi się dojść do czegoś podobnego http://lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/excellence/7-1-blond-popielaty.aspx było by super!

do Ulla10- mysle ża Kasia Tusk ściemnia, moze i naklada nieregularnie- co daje efekt lekkiego nieladu pasemek, widac robione na folii do balejazu, podobny efekt na naturalnym srednim blondzie owszem da odcien super jasnego blondu np z majiblondu 911 z 902 lub alfaparf 11.21 z 11.13 z woda 9%

do truda - taki ciemne farbowane wlosy musisz zdekoloryzowac np rozjaniaczem w saszetkach alfaparf , lub innej firmy z woda 9% kladac na konce i srodkowe partie wlosow az do uzyskania poziomu żółtego blondu bardzo jasnego czyli 9 na samym koncu kladziesz rozjasiacz na odrost, pozniej aby uzyskac ladny naturalny blond kladziesz np alfparf 9.21 z woda 4% na calosc na 20 minut , przy kolejnych koloryzacjach mozesz klasc inne blondy z poziomu 9 , ten 9.21 jest po to aby po dekoloryzacji ktora czesto daje bardzo zolte wlosy zneutralizowac żółc

do loreal- Kwasniewska ma zrobiony balejaz na jasniutki blond , ktory pozniej jest dosc mocno spatynowany kremem tonujacym np diacolor richess , juz pisalam o tej prawdopodobnej mieszance

O dzięki Dobra Kobieto! Robię już listę zakupów. Rozumiem, że ten rozjaśniacz jest osobno i osobno kupuję wodę (i farba tak samo)? Czy na włosy ledwo do ramion dwie saszetki rozjaśniacza wystarczą? Trochę mam stresa bo 23 czeka mnie poważna impreza i nie chciałabym wystąpić z fryzurą na zapałkę... ;) ;) ;) Te farby to Evolution?

Gość Ulla10
""do Ulla10- mysle ża Kasia Tusk ściemnia, moze i naklada nieregularnie- co daje efekt lekkiego nieladu pasemek, widac robione na folii do balejazu, podobny efekt na naturalnym srednim blondzie owszem da odcien super jasnego blondu np z majiblondu 911 z 902 lub alfaparf 11.21 z 11.13 z woda 9% "" Tak też myślałam :-) że to spora ściema z tym samodzielnym farbowaniem. Dzięki majrel za cierpliwość i wiedzę, którą się z nami dzielisz jakby nie było charytatywnie :))

Gość belcia 8210
Witaj Majrel! Powiedz co lepiej rozjaśni odrost na poziomie 6 i pokryje żółtawe włosy,bo zastanawiam się nad wellatonem 12/1 albo majiblond 901s z oksy 9%.Wiem że loreal jest jakościowo dużo lepszą farbą,ale chodzi mi tylko o siłę rozjaśnienia. Dziękuję i pozdrawiam :-)

Jeszcze się tylko upewnię - powiedz, ten rozjaśniacz i farby dadzą znacznie lepszy efekt niż sklepowe loreale? Bo zanim zamówię przez internet wszystko to mi jeden weekend ucieknie (tak już bym mogła działać żeby wiedzieć jak skończę na 23-go ;) ) Ale oczywiście jeżeli jest duża różnica między tym rozjaśniaczem a najjaśniejszymi recitalami to nie będe ryzykować. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki serdeczne za pomoc!

Gość rudowłosa ;-((
To bardzo się cieszę ;-)))))) A na jakiej wodzie powinnam zrobić ten 9.13 chcąc delikatnie przyciemnić mój jasny blondzik? Czy oksy 9% się nadaje? Bo obawiam się, żeby czasem to mi nie pojaśniło jeszcze bardziej włosków, no ale czy oksy 6% z 9.13 nie zrobi mi z kolei miedzianych?

Gość Milenka S
Majrel jaki odcien nadaje włosom 2- czyli opal? bo 1 - popiel nadaje taki szary, popielaty 3- nadaje złocisty a jak jest np 13? albo 31 ? czym się różnią ?? Albo są może 32 po przecinku i jak to wtedy wychodzi??