Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanetka_a

biustonosz, rozmiar...

Polecane posty

Gość zanetka_a

Mam rozmiar biustonosza 80B i od razu mówię/piszę, że jest na mnie dobry i wszystko z nim jest ok. Dzisiaj byłam w sklepie i poprosiłam sprzedawczynię o jakiś stanik, który będzie zakrywał całą pierś, będzie zabudowany. Najpierw zobaczyła mój stanik ten 80B) i powiedziała, że jest w porządku tylko za szeroki w obwodzie. I dała mi 75D. I jest dobry. Różni się tylko tym, że jest bardziej zabudowany. Wyliczyłam też ze wzoru, że mam miseczkę B. Hmm, ja rozumiem, że rozmiar zależy od firmy, kroju, ale taka różnica.?

rozmiar zalezy od firmy, ale tez od obwodu pod biustem. tak wiec panie o takich samych piersiach a roznych obwodach pod biustem moga miec rozne oznakowanie miseczek. ze taka roznica? no coz... juz dawno nie funkcjonuja u nas uniwersalne oznaczenia

Gość zanetka_a
doda69 dzięki za odpowiedź :) na forum na innym portalu były ytlko komentarze "ale masz problem" "i co?"

Gość a ile masz centymetrów
pod biustem i w obwodzie piersi?

Gość zanetka_a
pod biustem 75 cm, a obwód piersi 60 cm.

Gość tylkojak
jak 60?

Gość a ile masz centymetrów
juz ten pierwszy wymiar - POD mówi o tym, ze rzeczywiście dotychczas źle dobierałaś rozmiar biustonosza, bo skoro masz 75 cm pod biustem to powinnaś nosić stanik 75, a nie 80 popraw się i napisze ile masz w obwodzie piersi żeby można było określić miskę:)