Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocytyyyy

POMOCY!!! 31 tc i cc

Polecane posty

Gość pomocytyyyy

Dziewczyny.. Jestem w 31 tc i lekarz stwierdzil, ze musze miec juz cc. mam zatrucie ciazowe :( maluszek ma 2050g. czy bedzie z nim oki?

Gość tylkojak
będzie, lekarz wie co mówi. Lepiej żeby to była dziewczynka bo są silniejsze. Ja urodziłam w 34 tygodniu. Wszysto jest super.

Gość pomocytyyyy
a jak szybko Twojego maluszka wypuscili do domu?

Gość tylkojak
po 10 dniach, ale tylko dlatego że miała zółtaczkę. Córka ważyła po urodzeniu 2200, to niewiele więcej jak twoje dziecko. Ale jak wychodziłyśmy do domu to waga spadła do 1950. Wczesniaki b. szybko rosna. Sama zobaczysz.

Gość pomocytyyyy
strasznie Ci dziekuje 👄

Gość tylkojak
Nie martw się. Będzie dobrze. Kuzynka urodziła wczesniaka. Dziecko wazyło 1.30. Jeszcze mniejsze od twojego. Teraz to juz przedszkolak.

Gość niemartw sie
musisz to skopiowac ten link i wkleic u góry tam duzo pisze poczytaj

Gość tylkojak
To straszne co tam pisza

Gość pomocytyyyy
o matkoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ósemka poszła do lasu
wklejcie poprawnie

Gość niemartw sie
tez jestem w ciąży, i tak samo sie wszystkiego obawiam bo to jest normalne ,ale poczytam i juz wiem jak reagowac..jak zatrucie moze wygladac...ale nie trzeba sie denerwowac spokojnie i bez nerwów

Gość
moja kolezanka miała dwa cc w 25 i w 26 tygodniu ze wzgledu na cukrzyce Obie dziewczyny zdrowe sa dzis jak ryby

Ja miałam cc w 27 tc. Urodziłam Chłopca i Dziewuszkę. Moje odpowiednio ważyły 900 i 950 g. Dziś mają prawie 5 m-cy (wieku metrykalnego) i poza tym, że potrzebują rehabilitacji czasowej wszystko z Nimi ok. Kacperek przeszedł dużo - m.in. dwa razy posocznicę i przetrwał :) Obecnie jest większy (mimo, że urodził się mniejszy i słabszy niż Zuzieńka) i sprawniejszy niż Jego Siostrzyczka - także z tym, że lepiej by była Panienka - nie ma reguły:). Moje Bąbelki spędziły w szpitalu 3 m-ce - w tym okresie napatrzyłam się coś niecoś na Dzidziusie urodzone w 31 tc. Powiem Ci, że poza przypadkami małowodzia, wielowodzia i infekcji wewnątrzmacicznych z Maluchami było naprawdę dobrze:). Nie były na respiratorach, ani na Cepap-ie, w większości przypadków przez krótki czas były na wąsach tlenowych i przez kilka dni były profilaktycznie w inkubatorach, ale po tych kilku dniach były przekładane do łóżeczek i przenoszone na patologię ciąży skąd wychodziły już do domu:). Na pewno będzie Cię czekało mnóstwo wizyt kontrolnych do roku czasu (obligatoryjnie kontrolowane są wszystkie wcześniaczki), ale - biorąc pod uwagę dzisiejszy stan zdrowia moich Bliźniaków i jeszcze kilku innych młodszych ciążowo bądź dużo mniejszych wagowo Dzieci - Twojemu nic poważnego nie grozi.

Gość xctguyyu
uppppp