Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taakaa jednaa

ciąża-jest czy nie ma?

Polecane posty

Gość taakaa jednaa

Dziewczyny pomożcie! Okres spóźnia mi się 7 dni, we wtorek robiłam test- wyszedł negatywny. Nie martwiłabym sie tak gdyby nie fakt że kochałam się w dni płodne. Nie wiem teraz co robić, nie mam żadnych objawów nadchodzącego okresu, ale w takim wypadku dlaczego test wyszedł negatywny? Robiłam go 2 tygodnie po teoretycznym zapłodnieniu, a niby wykrywa ciążę już po 6 dniach. Czy w tym wypadku powinnam iść jak najszybicej do lekarza? Przecież teraz testy podobno są czułe, porównywalnie z badaniami zleconymi przez gina

Gość taakaa jednaa
czy lekarz wykryje ciążę skoro nie wykrył jej test po tylu dniach o zakładanego zapłodnienia?

Gość taakaa jednaa

jesli tes wykonałas prwidłowo z porannego moczu najlepiej to wynik jest prawidłowy po miesiączka spónia sie już wiec test juz by wykrył ciąże a brak okresu moze byc zwiazany z czyms innym wykonaj test jescze raz jutro rano najlepiej bobo test lub Quicj vue one są najczulsze i zobaczyszs

Gość taakaa jednaa
robiłam wieczorem, ale wydaje mi się że po tylu dniach mimo wszystko powinien wykryć ciążę. Właśnie czytałam że ten QUICK VUE jest czuły i tego testu użyłam. Tak więc jutro czeka mnie drugi teścik:P Mam nadzieję że też będzie negatywny... Dzięki za odpowiedzi

ja ostatnio kochalam sie z facetem jakies 2-3 tygodnie temu specjalnie nie zabezpieczalismy sie, stosunek przerywany, miesiac temu odstawilam tabletki, okresu dalej nie ma, ginka na usg wywnioslkowala ze endometrium jest na tyle grube ze powinnam miec okres po swietach, ale ciazy w razie co nie widzi, bo z wszesnie... powqiedziala abym w swieta zrobila test... a jesli wyjdzie pozytywny to wtedy do gina...

ja kupilam pre test :) i jesli w okresie swiat nie dostane okresu w poniedzialek robie test... tak dla wszelkiego... choc nie czuje abym miala dostac okres, a ostatnio duzo pije, bo w pracy w pomieszczeniu strasznie duszno i non stop do kibelka siku biegam, czasem co godzine albo czesciej nic innego nie mam, no troche senna jestem, ale to ze wzgledu na to, ze nudze sie w prayc a ze rano wstac mi ciezko to mam od zawsze, chyba ze jest dzien wolny to sama potrafie sie obudzic o 7 ale tak ma duzo ludzi...

Gość taakaa jednaa
może i ja poczekam do poniedziałku albo wtorku, żeby mieć większą pewność, jakikolwiek będzie wynik. Też brałam pigułki ale ja odstawiłam w październiku, mówią że jak się przestanie brać pigułki łatwiej zajść w ciąże, nie wiem czy to prawda i ile ta zwiększona płodnośc miałaby trwać ale mam nadzieję że mi już minęła;)

no ja dopiero miesiac temu odstawilam, rzadko kiedy uzywalismy prezerwatyw ale nigdy nie konczyl w srodku, tzw przerywaniec... jakos nic nie czuje, a moge sie mylic, mam tylko nadzieje, ze jednak bedzie wszystko ok i to nie ciaza tylko rownowaga powraca wlasnie w taki anie inny sposob... a jesli juz by sie zdarzylo, ze jednak juz teraz dzidzius by byl, jakos damy rade :)

Gość taakaa jednaa
no tak, u Ciebie to jeszcze tak trochę trudno stwierdzić czy ten okres spóźnia Ci sie z powodu ciązy czy dlatego że hormony jeszcze nie doszły do siebie:) Ja też w sumie nie mam jeszcze takich regularnych cykli ale stresik jest. Mój chłopak pociesza mnie, że przeciez nawet jeżeli będę w ciązy to poradzimy sobie, zresztą jest 8 lat starszy ode mnie więc poważnie myśli o życiu, ale problem w tym że ja jestem z nim dopiero 2 miesiące... Czuje coś do niego ale nie chciałabym żeby był "skazany na mnie" tylko z tego powodu choć mówi że mnie kocha.

a ciebie bola piersi przed okresem??? bo mnie kiedys bardzo i jak przyjmowala diane to okrutnie bolaly nie dalam sie dotknac, a teraz nawet piersi nie bola... bylam 2 dni temu i ginki, i powiedziala ze jesli mam podejzenie ciazy to ona nie moze mi lekow przepisac, bo niektorych w ciazy nie mozna przyjmowac... a ja sama nie wiem co jest, moze w krotce sie doweim :) zapomnialam jeszcze dodac w nocy tez od jakiegos tygodnia wstaje siku zazwyczaj o mniej wiecej tej samej godzinie miedzy 3-5 rano... i to tez mi utrudnia zwlecznie sie z lozka, bo cesto po tym wstaniu zasnac nie moge... a jak usne to juz na amen przezd samym dzwonkiem budzika i pozniej umieram w pracy 9 godizn... ehh glupoty rozpisalam :P

my jestesmy ze soba ponad wda lata, za rok moj konczy studia mieszkamy razem juz pol roku :) no zobaczymy kiedys mialam regularne okresy i zawsze cycki bolaly tydzien lub dwa przed wtedy wiedzialam co i jak, ale brzuch nigdy nie bolal, nawet nie wiem kiedy mialam jajeczkowanie,bo jajniki mi tez podczas cylku nie dokuczaly... poszlam do gina bo jakas infekcja po antybiotykach mi sie przyplatala... a przypomnialo mi sie, gdy bralam antybiotyk nie zabezpieczalismy sie chyba, w sumie juz nie pamietam, a antybiotyk mogl oslabiac dzialanie tabletek, no zobaczyby co tego bedzie... wczoraj minelo 3 tygodnie jak mi sie antybiotyk skonczyl, a pod koniec tamtego cyklu gdy jeszcze tabletki mialy swoje dialanie nie zabezpieczalismy sie raczej.... namieszalam...

Gość taakaa jednaa
mnie właśnie nigdy nie bolały, a kilka dni temu trochę pobolewały, ale to raptem dzień czy dwa a teraz już nie. Już sama nie wiem co myśleć, z jednej strony brak objawów okresu a z drugiej nie mam tez żadnych objawów początkowej ciązy. A Ty może przed snem dużo pijesz;) i dlatego wstajesz w nocy hehe

czasem sie zdarza ze wypije, ale np wczoraj nic nie pilam, a zawsze gdy ide pod prysznic to i siku robie czasem i 2 razy przezd snem... w pracy wypijam zazwyczaj ok 2 litrow dziennie jak teraz tak duszno tutaj... nudze sie i dobrze ze jeszcze nie usnelam, bo raz mnie klient przylapal :P nie uslyszalam jak sie drzwi otwieraja i w szybke zapukal :) zobaczem obaczem w poniedzialek...

Gość taakaa jednaa
hehe, to uważaj lepiej bo kiedyś naprawdę uśniesz;) Dobra, biorę się za sprzątanie, i może jakis placek bym upiekła na święta;) Jak już będziesz wiedzieć to napisz na tym topiku bo ciekawa jestem:) Pozdrawiam i życzę miłej pracy!

czasem faktycznie łatwiej i szybciej zajsc w ciąże po odstawieniu tabletek ale nie u wszystkich kobiet ja odstawiłam i zaszłam w upragnioną ciaze a co do nadmiernego picia to nie jest zaden obiaw nie ma co sie stresowac dziewczyny

Gość taakaa jednaa
no coz, wczoraj lekarz potwierdzil moje przypuszczenia-bede mamusia:-P

Wyliczałaś sobie w którym dniu zaszłaś???Bo ja sie teraz też troche stresuje dlatego tak pytam

to ja, taakaa jednaa. to jest ciąża nieplanowana, ale nie wypada mi nic innego zrobić, jak podziękować za gratulacje. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, nie wiem w którym dniu zaszłam, bo odkąd odstawiłam pigułki mam nieregularne cykle, więc nie wiem kiedy miałam owulację, ale uprawialiśmy seks 15 i 20 dnia cyklu, no i potem też ale to musiało nastąpić w którymś z tych dni. Przedwczoraj robiłam następny test i wyszedł pozytywny dlatego poszłam do gina, powiedział, że dla pewności mam przyjść na usg po weekendzie (choc to tylko formalnosc), dlatego na razie nie rozmawialam z nim na temat tygodnia ciazy

Gość Marta1983
Fajnie masz też bym chciała stanąć w takiej sytuacji jak ty:)

heh, tylko ja troszke inaczej widzialam te najblizsza przyszlosc... Tak to jest jak sie nie mysli przed tylko po... Ale przecież damy se z moim menem jakoś radę...

Gość Marta1983
Ale podziwiam ciebie tak czy inaczej i gratuluje:) Wiesz widać że jesteś dorosła i nie myślisz o usunięciu ciąży tak jak inne dziewczyny. W którym tygodniu już jesteś?

Musicie:)A wogóle to miałaś w tych dniach ja nie wiedziałaś jakieś bóle brzucha ,nie jestem przed okresem jeszcze z tydzień...

w czwartym, wg moich obliczen. Wtorkowe usg wszystko powie... Kurcze mam już te 21 lat i muszę ponieść konsekwencje, a nie iść na łatwiznę i usunąć bo to przecież nie problem. Potem chyba musiałabym siebie zabić bo wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Ale wiem, że wszystko się ułoży... Musi!

ja nie miałam żadnych objawów ani zbliżającego się okresu, ani ciąży, zupełnie nic mi się nie działo. Dopiero od 3 dni mam takie jakby skurcze, podobne do bólu podczas miesiączki, tylko takie kilku sekundowe, kilka razy dziennie