Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Constansssa

DIETA WARZYWNO-OWOCOWA! ZACZYNAMY OD DZIŚ! KTO ZE MNĄ???

Polecane posty

zaczyna mi się podobać ta dieta tym bardziej że z moim trybem życia prawie nie jem warzyw i owoców. To się dołanczam :) Buziaki

Gość alergiczka76
Mam dużą alergię na roztocze kurzu domowego, sierść psa, kota, pylenie drzew, traw i zbóż, leki pomagają tylko na chwilę - grozi mi astma. Mam pytanie, czy ktoś przy pomocy diety dr Dąbrowskiej wyleczył lub zmniejszył objawy alergii, proszę o szybką odpowiedź, bo już nie mam cierpliwości do tej choroby.

Gość Izabela z Wawki
Byłam dziesiąty raz w tym roku na diecie w-o u Dr Dąbrowskiej. Wysłuchuję zawsze pilnie kilkugodzinnego wykładu i wiele rzeczy konsultuje po wykładzie ponieważ od lat znam Panią doktór. Między książką pisaną w 90-tych latach a dzisiejszą praktyką i wiedzą jak dietę stosować jest naprawdę duża różnica. Jest oczywiste, że w maleńkiej książce, nawet gdyby dziś była pisane nie zmieści się kompletna, aktualna wiedza nt. zdrowego żywienia. To np., że niepolecane są wogóle mrożonki ponieważ gniją w jelitach zniszczone w czasie mrożenia struktury komórkowe wiem z wykładów dr Dąbrowskiej, ale informacja o tym występuje w wielu źródłach. Owszem można , ale wyłącznie pod warunkiem, że się zna i stosuje wszystkie zasady tej diety. Spotkałam się nieraz z opinią, że po zastosowaniu tej diety zaczęły się komuś rozdwajać paznokcie albo wypadać włosy, nie mówiąc o pogorszeniu się morfologii. To są właśnie skutki źle stosowanej diety.