Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czesc!Mam pytanie jak oduczyc karmienia piersia prawie dwuletnie dziecko?Probowalam kilka razy ale nie wyszlo.

nie daj, najprostszy sposób ;) miałam to samo, wykluczyłam najpierw karmienie w ciągu dnia, było sporo marudzenia przez 2 tygodnie, musiałam wymyślac zajęcia córce, żeby nie miała czasu sie nudzic i przypomnieć o piersi, najlepsze efekty dało wychodzenie na dwór, gorzej bylo z nocą, ale na to jest jeden sposób - nie dac i już, dziecko sie kilka dni pobuntuje i wkrótce zapomni jak się ssie, zobaczysz :)

Gość Nora22
nie oduczysz bedziesz go karmic do pełnoletnosci

kilka nocy oczywiście ten bunt ;) u mnie w miarę bezboleśnie poszło, dwie noce pokwękała i się skończyło, aż sama byłam zaskoczona, bo spodziewałam się nieziemskich histerii

znam to jak jest cieplo i jestesmy caly dzien na dworze to jest ok i nie pamieta gorzej jest z noca budzi mnie po 3 -4 razy

jakieś dwa i pół roku, ale pierwsze próby podejmowałam rok wcześniej, za miękka byłam ;) teraz wiem, że to się da zrobić, ale przed faktem sama panikowałam i się bałam, że dziecko tego nie przeżyje, bo butli nie tolerowała a do piersi była bardzo przywiązana... ale da się, sama nie słuchłam rad, że tu potrzebna jest konsekwencja i że dziecko bardzo szybko odruch ssania zapomina ;) zakrywaj przy dziecku dekolt w tym czasie :D

no to mnie troche pocieszylas ja nawet kolezankom mowie ze juz dawno nie karmie bo jakos mi glupio ze tak dlugo...

no długo, ale nie jesteśmy wyjątkami, zdarza się ;) dziś wiem, że mogłam to szybciej ukrócić :) gdzieś wyczytałam opinię, że do odstawienia dziecka od piersi, dojrzeć musi przede wszystkim mama i jest w tym sporo prawdy ;)

moj maly nie pije mleka o butelce tez nie ma mowy moze jakby pil z butelki tobym go oszukala w nocy

ja nawet nie próbowałam oszkiwać, dotknięcie ust córki smoczkiem od razu ją wybudzało... nie dopajałam w nocy, dziecko nagle zaczęło całe nocki przesypiać nie budząc się co 2-3 godziny, dziecka w tym wieku, a nawet już wcześniej nie trzeba też mlekiem dokarmiać nocą, mogę się założyć, że u Ciebie będzie podobnie - po dwóch, trzech nocach buntu malec po prostu przestanie się budzić i nie będziesz musiała stosować żadnych wybiegów z oszukiwaniem butelką