Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moznaddddd

KTO Z WAS MYJE ZĘBY PASTĄ E L M E X ??CZY ONA NAPRAWDE POWODUJE ZÓLKNIECIE ?

Polecane posty

Gość ksjsis
użyłam tej pasty 3 razy w połączeniu z płynem do płukania i tak mi zżółkły zęby, że pobiegłam do dentysty na polerowanie. Powiedział że to jest dobra pasta na próchnicę i odwapnione szkliwo ale ma mniej środków ścierających i czyszczących niż zwykłe pasty i to powoduje żółknięcie. Polecił mi stosowanie jej na przemian z wybielającą.

Gość Tyciproblem
Moje zęby nie stały się po tej paście typowo żółte, ale jakieś takie szare :O Profilaktyka próchnicy swoją drogą, ale wygląd zębów jest równie ważny (w końcu uśmiech to nasza wizytówka). Ja tej paście mówię zdecydowane - NIE. Wolę Sensodyne, ale ostatnio podpasowała mi Colgate dla wrażliwców (działa na mnie lepiej niż wspomniana Sensodyne).

Gość nvbncbnbn
o kurcze uzywam elemx z przerwami od 3 lat :( z tym zółknieciem to na powaznie?

Gość gość
Również zauważyłam żółknięcie zębów po codziennym użyciu pasty ELMEX. Nie było tego, kiedy używałam SENSODYNE. Pewnie jest w tym racja, że nie powinnam była używać jej codziennie. Niestety nikt mnie o tym nie poinformował, a o ile pamiętam, na opakowaniu nic na ten temat nie było napisane. Chyba, że tą kwestię przegapiłam. Jest możliwość, aby ten niechciany efekt cofnąć? Oczywiście bez zabiegów wybielających zęby.

Gość gość
co za głupoty, elmex to bardzo dobra pasta, myję nią zęby od wielu lat, kiedyś można ją było kupić w komisach, zęby wcale nie żółkną, wręcz przeciwnie są bardzo ładne

Gość gość
a ja na elmexa mam uczulenie, i na zielonego i na czerwonego, po paru dniach mycia mam wraźenie jakby mi "paliło" podniebienie, tak samo z innymi pastami...;/ jedyna pastą dla mnie jest herbal mineral salt z colgate i inne herbal, troche mnie to załamuje.

Gość gość
Elmex jest bardzo dobra. Kiedys uzywalam chociaz ostatnio przerzucilam sie na sensodyne no pojawil sie u mnie problem nadwrazliwosci, odpryslo mi szkliwo. Bylam zdziwiona ale pasta ta jakgdyby odbudowala szkliwo w tym miejscu. Widze maly uszczerbek ale bolu juz nie czuję :)

Gość gość
myję elmexem od zawsze, a mam 23 lata i muszę wam powiedzieć że ostatnio przygladałam się swoim zębom i są żółte, juz kupiłam jakies pasty wybielajace bo to sie zrobił dla mnie problem ale jeszcze nie uzywałam, od roku widzę, że sa zółte i to bardzo wyraźnie. Inni ludzie nie maja takich żółtych, tylko 3 plomby mam, brak problemów z uzębieniem ale owo uzębienie jest nadmiernie żółte! Obawiam się, że ona jednak słabo ściera i zęby żółkną! Dobrze że zauważyłam ten watek, przynajmniej wiem co zawiniło...pasta elmex ;-(